Mutasd

>> Egyéb2008-05-12

Egy ideje hallani bizonyos mély hangokat pont 2000- es fordulatnál. Igazából semmi mást nem észlelni, ugyanúgy húz, csak a hang hallatszik. Ahogy melegszik a motor, egyre halkabb, de sosem halkul el teljesen. Nem a motor felől hallani, hanem a kipufogó felől. lehet, hogy csak a kipufogódob lyukas, és pont olyan frekvencián rezonál, ahol 2000- nél pörög a motor.

 
>> Autóápolás2008-05-12

Tegnap a jó időre való tekintettel gondoltam, hogy lemosom az autót. Ez kb. 3 órát vett igénybe: mosás, vaxolás, gumifeketítés, külső műanyagok ápolása, ablakok lemosása, bogártalanítás, (belső) kéznyomok eltüntetése - csak egy ablak van mindig összetaperolva:) -, majd a belső takarítás. Ez már viszonylag rövid idő alatt megvolt. Kisebb ejtőzés után rászántam magam, és eltávolítottam az AlfaCity- s reklámmatricát, aminek helyére az AlfaCity- ben vásárolt Cuore Sportivo került felhelyezésre, megjegyzem szándékosan ferdén, nehogy tökéletes legyen. Az AC matrciából néhány részletet azért meghagytam, de a harmadik képen látszik, hogy mennyi maradt "fent és lent".

 
>> Tuning és extra2008-05-07

A régi Sony kazettás magnót már a vásárlás pillanatában terveztem lecserélni, több okból is: kazettás, rossz volt a kijelzője, nem szólt szépen. Megrendeltem a kiválasztott Sony BT- Mex 5100- as fejegységet, és bő három hónap múlva már mehettem is érte, ugyanis akkor az országban sehol nem volt kapható, elfogadható áron. Beszereltem, így már jól szól, és lehet telefonálni is egy gombnyomásra. Később jó lenne erősebb hangszórókat is beszerezni, de annyira nem fontos, csak ha lesz felesleges pénzem:)

 
>> Szerviz2008-04-23

Ma felrakattam a már régóta áhitott új lámpákat és ködlámpákat. A bal oldali az eredeti volt még, a jobboldalit kicserélték, ezért szemből kissé felemás volt. Az egyik sárgás, a másik világosabb.
A régi búrákba vettem új izzókat (Tungsram +50%), gondolván, hogy megoldódik a gyenge világítás, de nem. Ugyanezzel az izzóval, és az új lámpákkal a világítás tökéletes. Hazefelé egy suzukis erősen villogtatva meg is mutatta a középső ujját. Kell ennél jobb teszt?:)

 
>> Autóápolás2008-03-31

A hétvégét az autó takarítására szántam. Mivel egy hete három nap alatt beletettem 700 km- t, és az idő sem volt valami jó, kicsit sáros lett kívül- belül. Szombaton belül takarítottam ki, vasárnap pedig végre sikerült felpolírozni az egész autót. A nagyobb karcok sajnos nem tűntek el, de halványodtak. Látszik, hogy sokáig Bp- en volt. Mindegyik elemen van valami hiba, kivéve (most már) a tetőt. Ettől függetlenül nagyon szép lett. Tisztán látszik a metál fényezés. Mint ha új lenne! ...messziről:)

 
>> Egyéb2008-03-11

Tegnap feltetettem a nyári gumikat, és végre az ötlyukú felni van rajta. Már nagyon szerettem volna látni, hogy is néz ki. Sajnos a nyári gumik elég kopottak voltak, legalábbis az első kettő, így vennem kellett.

 
>> Szerviz2008-02-13

Kb. 2000 km után elvittem szerelőhöz az autót, az említett futómű hang miatt, plusz a légzsákvisszajelző lámpa is megmutatta, hogy bizony tud világítani. A tocsogós hang időközben átváltott nyöszörgéssé. Beszereztem két db gyári első szilentet (3000/db), amit látva a szerelő azonnal rávágta, hogy az bizony nem jó, és hogy honnan veszem, hogy ez a baja az autónak. Alánézett, megmozgatták, "és tényleg":)
Szóval 11- én elvittem az autót, és ma elhoztam 'hibátlan' futóművel. A légzsák hiba az utasoldali ülésnél (oldallégzsák) jelentkezett, amit egy csatlakozócserével kiiktattak. A stabilizátorrudat cserélni kell majd, de azt csak a 150.000- nél esedékes szervizkor fogom megcsináltatni. Mutatott fényképet róla, érdekes, hosszanti- bordás kopás van rajta. "10.000 km- t még bőven kibír". Szóval most megint suhanunk:)

 
>> Egyéb2008-01-27

Eddig minden tökéletes. A kezdeti 7.5 literes fogyasztás valahogy felugrott 10- re. Igaz, hogy elég sokat mentem vele dugóban. Eddig kétszer tankoltam tele, egyszer mostam le 6 °C- ban (a szabadban:) ) és kapott waxot is. Ma észrevettem egy furcsa hangot a bal első futómű felől, amit eddig nem hallottam. Kicsit "tocsogós" hangra hasonlít.

 
>> Egyéb2008-01-24

2008. január 18- án hoztam el az autót. Öt nap alatt sikerült elintézni minden papímunkát, ami azért soknak számít álmatlanság terén. :)
De végre elhozhattam, és a volt tulajdonossal is nagyon jó barátság alakult ki. Segített az ügyintézésben, és ami a meglepő a dologban, hogy az autóhoz minden eddigi számla (a tankolásokat kivéve) megvan.
Nem volt nehéz megszokni az autót, bár eddig egy sokkal nehezebb egyterűt vezettem, és az egy 1.6- os volt. Átülni egy sokkal kényelmesebb, sportosabb és fürgébb autóba, pláne abba, amiért már nagyon régóta odáig voltam, az maga volt a csoda. Még most sem hiszem el, hogy az enyém, hogy én vezetem, hogy saját magamat látom a kirakatban:), ezért amilyen jó idő volt ma, gyorsan lemostam, és megadtam neki azt, ami jár (rendes mosás, wax, gumifeketítés, még az ablakokat is lewaxoltam). Most csillog- villog, plusz feltettem a ma Halesztól átvett matricákat.