LacUS - főkép
>> Tuning és extraAlfa 75 America // 2011-08-18

Nem igazán voltam megelégedve a nagyobb főfékhenger és Brembo féknyergek összhangjával, valahogy nem jött az a betonkemény határozott fékhatás amit vártam. Kinti fórumokon az általam etalonnak tartott JungleJuctice 3.7 l V6 Americája vettem az ötletet,hogy a gyári pedálgépet mérlegfékesre alakítsam dupla munkahengerrel. Az első problémát a munkahengerek méretezése okozta. Fastcar kisegített ,hogy hogyan kell kiszámolni, de miután nem volt kedvem a nyergeket szétszedni és azt méricskélni,hogy mennyi fékfolyadék szükséges a dugattyúk mozdításához ezért Kari példáját követve 0.7" és 0,650" munkahengereket választottam, amiket a BP Racing szerzett be a tartályokkal együtt nagyon gyorsan és pontosan. Nagyon kellemes csalódás volt a cég, nem gondoltam volna hogy a telefonon egyeztetett 10nap helyett 7 nap alatt kezembe lesz a csomag. Maga a mérlegfék szerelvény a ködös Albionból érkezett a Motorsport tools-tól . Ők is pontosak gyorsak voltak. A szerkezet összeállítása hamarosan megkezdődik, amiről később írok még.

>> EgyébAlfa 75 America // 2011-07-25

Az autó nagy része már otthon van,de néhány elem (lökösök,küszöbök) még lent vannak a fényezőnél..Időhiány, ez van. Azért lassan de haladok.Saját magam festegetem a belsejét, és bár nem profi, de egy "versenyautóba" azért jó lesz.


Közben elkezdtem a futómű rendbetételét is,hogy lassan lábra állhasson a gépezet.

 
>> Tuning és extraAlfa 75 America // 2011-05-26

Elkészült a fényezés, gyorsan pontosan és annyiért amit megbeszéltünk. Azt hittem ilyen fényező és lakatos csak a mesében van. :-) Nagyon elégedett vagyok.

 
>> Tuning és extraAlfa 75 America // 2011-05-22

Hát a héten elkészült a lakatolás+erősítés. Ami meglepő hogy gyakorlatilag a megbeszélt idő alatt készült el. Az ár ugyan változott, de itt én vagyok a ludas, néhány extra kívánság miatt. Bár az autót azóta nem láttam még, de a pontosság miatt eddig mindenképp jó pont a B-Autó Kft.-nek, remélem a minőséggel is elégedett leszek. Tegnap átkerültek a nálam lévő alfa darabok (lökösök, első sárvédők, küszöb toldatok, szélesítések) a fényezőhöz. Ettől a szín választósditól egy hete idegeskedek. Nagy nehezen megszületett a döntés Alfa Rosso 130... egy fél órás beszélgetés volt Endrével a fényezővel és a nagy nehezen kiokoskodott eldöntött szín ment is a levesbe és mindketten mosolyogva konstatáltuk,hogy ennek ütnie kell majd. És hogy milyen lesz? Olyan szín ami méltó egy alfához mégis egyedi, és modern. :) A festék megrendelve, szerdán érkezik, szóval valamikor jövő héten elvileg kész is..Mintha karácsony lenne, az érzés legalábbis olyan.

>> EgyébAlfa 75 America // 2011-04-30

Elkészült az előkészítés, most már csak elviszik valamikor és vissza hozzák nem lyukasan :D

 
>> EgyébAlfa 75 America // 2011-03-26

Elkezdtem előkészíteni a lakatoláshoz/erősítéshez a kocsit. Lecsupaszítottam,de még van némi munka hátra.

 
>> Tuning és extraAlfa 75 America // 2011-03-16

Nos jelentős késéssel de végre újra itthon van az autó.Sajnos amit a csövezésen kívül kértem 2 folt lakatolása az kimaradt...hiába no, 3 hónap kevés idő...Mindegy ezt majd a következő lépésben orvosolják máshol.Ami a csövezést illeti, azt nem érheti szó, homológ WRC cső, szép varratokkal, és ahogy arról szó volt szépen minden dokumentálva és a sorszámozva.A kis plakett a sorszámmal kicsit meglepett, mert a bár a sorszám kell, de a kis alfa embléma gravírozva jól mutat.
A lényeg, hogy sajnos vagy nem az a bizonyos gyógyszer elgurult és már nem nem hiszem,hogy megtalálom, ezért jövő héten kikerül a motor, és a nehéz gyári alvázvédelmet egy versenyautóknál használatos speciális festékkel vagy mivel cserél helyet na meg a doboz is további erősítéseket kap.
A cső ára 155e Ft volt tavalyi áron plusz 80e a trailerezés.

Update. 2011.03.15-én Hadadával kivettük a motort, és lekileg készülök a nagy vakarásra.

 
>> AutóápolásAlfa 75 America // 2011-01-25

Ezt a mondást már rég magamévá tettem, ezért is készült saját kezűleg az autóm. Most úgy adódott, hogy a bukócső miatt külső segítségre van szükségem. Hát több mint egy hónapja készül a kocsim, ami a leszállításkor még csak 3-5 nap lett volna, de egy előre láthatatlan műhelyköltözés és Szabó Gergő 2 rallye autója meg még a fene tudja mi miatt még mindig nincs kész(?) de még elkezdve se az autó. A legszomorúbb,hogy előleget vittem mint egy kis hülye...Ma beszéltem a sráccal, még 2 és fél hét legalább. Lehet csövet csinálni is inkább meg kellett volna tanulni????

 
>> EgyébAlfa 75 America // 2010-12-16

Elutazott ma a kis kocsim egy kis időre...
A belseje egy picit átalakult... :-)

 
>> EgyébAlfa 75 America // 2010-06-20

Az elmúlt időszakban 2-3szor kellett a tankban lévő szürőmet kitakaritani, mert az E85 feloldotta a retket, és és eldugult. Pénteken verseny előtt gondoltam hogy majd megint kitakaritom, csak még átugrok Hadadának segiteni aki a Q4 készitette fel a Paulovics Kft udvarán. Hát éppenhogy eljutottam oda, megint eldugult kb 30km-t ment el az utolsó takaritás óta. :-( Fasza.Hát úgy voltam vele,hogy igy nem jutok ki lacházára.Szerencsémre Hadada felajánlotta, hogy ne a Q4-be rakjuk a 21L-es alu versenytankját hanem dobjuk be az americába, mert ugye ez alu, nem rozsdás, nem koszos.Igy lett, vettem 10-es fémszövetes benzincsövet Zoli a gépész tuningnál átalakitott egy dash 10-es csatit,hogy rámenjen a benzincső.Bekerült a tank, hát a 21l meglehetősen leszükiti a hatótávot :-)
Igy kis kannával felszerelkezve elindultunk lacházára. Az autó remekül viselkedett, egészen addig amig be nem értünk a reptérre, itt előszőr csipös égett szag jelezte,hogy a ventilátor relé megadta magát, majd a lassan melegedő viz jeleztem,hogy bizony se a kapcsolómra se a högombára nem kapcsol a ventilátor....Fasza...Mindegy nagy nehezem szerezem relét, de persze az alfában olyan van aminek a tetejébe benne van egy plusz biztositék....Tehát semmi, nincs venti..Nagy gond nincs, mert akkora a hütő, hogy amig menetszél van 80fok fölé még taposva se megy...:-) Szóval mehetünk egy párat.
Felgurulva, mint egy elsőbálozó, a utcai versenygumikat meg se melegitettem, és még Koryy-t is megjelent mellettem mint ellenfél. (Igy viszont az esélytelenek nyugalmával csak a futamomra kellett figyelnem) :-) Beálltam a ragacsra, rajtprogram, padló, éééés.....fosszarmoslék.. :-) Azzal tisztába voltam,hogy a szar 2-es miatt lehetnek nehézségeim, bár pont, emiatt semmi baj nem volt. A 60lábam szar volt rajtprogram ide-oda elforogtam a 17"esek...:-( Úgyhogy az elsőre bealvós reakcióval 2.6-os 60lábbal 16:04.... Szép... :-( Hát utána elkezdtem kisérletezni, de ventilátor hiányában azért nem lehetett, folyamatosan mennem. Azért szépen megmelegitve beestem 16 alá 15.8. 15.6. 15.4, a végén 15.2. És itt abba is hagytam, mert a komplett müszerezésem bemondta az uncsit, se olajnyomás, se viz, se km óra, semmi. Nagy nehezen a kiegészitő müszereket visszahoztam egy direkt 12V kapcsolással, de már nem nagyon akartam menni, pedig egy rendes rajttal, már simán 15 alatt lennék. :-) Szóval biztató, ellentétben a fogyasztással, ami Ecser Lacháza oda vissza és 6 futam 44 liter... :-)
Közben úgy néz ki majd a lambda mizériám is megoldódik, valószinüleg a szonda szarakodik.
Szóval most újra van egy kis munka majd. Először is gyártatok egy saját verseny tankot, illetve totál új kábelezést kap az autó, hogy ne járjak mégegyszer igy. Remélem elkészülök juli 17ig, és akkor kisebb átmérőjü full puha slickkel hátul nyomunk egy nagyot :-)