Mutasd

>> Szerviz2009-09-01

Nem találtam lakatost, pedig "csak" az alábbiaknak kellett volna megfelenie:
-ne kapkodjon, gondolja át a melót
-közelben legyen, hogy bringával is elmehessek, ha kell...
-próbálja két részre osztani, azaz feltárás után szemlézés
-meg lehessen itt állítani a projektet esetleges üregi munkálatok miatt

-a befejezés a lehetőségekhez mérten szép legyen,
-ahová tömítőanyag kell a védelem miatt, oda tegyen, de ne azzal takarjon el félcentis réseket
-a csupasz/enyhén rozsdás fémet - ezzel a jelöltek 99%-a ki is esett - ne alvázvédővel akarja "lefesteni"
-ár/gyakorlottság arány...
...de ne is folytassuk, mivel augusztusig nem találtam senkit (hogy őszinte legyek, nem is nagyon kerestem) a következő elhatározásra jutottam:
elkezdem magam a feltárást és a zavaró/féltett alkatrészek leszerelését - előbbit a munka mennyiségére vonatkozó megvezetések elkerülése miatt amúgy sem árt magunknak csinálni, utóbbiaknál meg isten ments lakatosra bízni a sosem látott rögzítők, bolhák szakszerű eltávolításának kérdését - aztán majd meglátjuk...

Kirepült a szőnyeg, a szellőzőkonzol, a hátsó pad, így a gyerekülések alatt egy többrétegű pokróc az ülőlap :-)

Felosztottam a padlót és a küszöböt utastér, illetve végszekciókra, ezt jelzendő a küszöbökbe egy-egy PUR-hab gát került, ha esetleg mégis belecsúsznék a vizes időbe, akkor egy kibontott küszöbvég elvan magának pár napig, csak a küszöb középső részére és a szellőző/üregvédő lyukakok át a padlóra ne jusson a víz.

A padlólemez már javítva volt minden "kvártélyban" a B2 kivételével, természetesen igényes módon direktben az alvázvédő ment rá, ezt kellett első körben leszedni az alatta kialakult, de még nem vészes rozsdával együtt.

Első nehézség a gépesítés volt: csináltattam egy izzófoglalat-konnektor adaptert, de sajnos az 500 W-os fúrótól is már égett a mennyezetben a szigetelés - nagyon vacak vezetékelése lehet - így nem kockáztattam.
Ezután - bár szerettem volna a magam időbeosztásában használni az áramot - a tulajdonos vénasszony megkörnyékezése jött. Eredménytelenül, mivel elmondása szerint fél, hogy a régi elektromos rendszerét tönkreteszem... De ez inkább irigység, hiszen még a komplett, órától való új rendszer általam finanszírozott, neki tök ingyenes kiépítése sem érdekelte, aztán mérgében a fejemhez vágta, hogy neki az én egész szerelgetősdim sem tetszik... Mindezt persze akkor nyögi ki, mikor a drótkorongos fúróval meg a hosszabbítóval a kezemben épp készültem volna a padlólemezről a nem odavalókat lekaparni...

(a hülye tanácsait, miszerint szerelőre kell ezt bízni / új autót kell venni, meg sem hallottam! De legalább kiderült a dolog, amint lehet, lépek, illetve a garázs más pozitívumai miatt ha maradok is, meg fogom találni a módját, hogyan viszonozzam a kedvességét...)