Mutasd

>> Egyéb2023-12-10

J.e. dísztárcsa gyűrű fellazult, a műanyag izék elfáradtak, fura hangot adott, mint amikor a dobfék a rugót karistolja. Szerencsére nem a rögzitőfék volt. Jó, hogy nem hagytam el a gyűrűt. Mindegyiken megragasztgattam.
Az első kerékdob első betét rögzítésén javítottam, ne mozogjon. Mindkét oldalon.
Övvonal alatt opálos maradt a fényezés az esős felvidéki erdei túra után. Ablaktisztító vitte le végül. Utána hologram polír géppel. Aztán az egész autón gyorsan átfutottam, ha már belefogtam. Küszöbről, autó elejéről letakarítottam a szurkot, meg az egyebeket.
A jobb hátsó lámpa már csak pislákolt. Tele volt porral. A csavarok fele begyógyult. Nem lehet venni ilyen mk1 Carello lámpatestet, se búrát, ha lehet éppen látni NOS cuccot, duplája-triplája mint a többi GT-jé. Mindig halogattam a kockázatos bontási műveletet. Kitakarítottam, felpolíroztam őket, megbütyköltem a búra rögzítést, pár évtizedig még jók lehetnek...a balos műanyag keret krómozását lehetne javíttatni, de nem merem kiadni a kezemből.
Sok-sok év után vettem az első fényszórókra gumi szegélyt. Sok szerepe szerintem nincs, de OEM kellék. Már ilyen is van a gépen. A bal kis távfény króm lámpakeret már szenvedett alakváltozást, kicsit igazítottam rajta. Sokkal jobb lett.

Öröm ránézni a kis Alfára!