Mutasd

>> Szerviz2019-05-21

Múlthéten a GTV, ma a GT klíma töltése is megtörtént. (2éve is pont ilyen volt, működött, de elég gyengén)
Kapott még gázt, és most kiváló. Vákumolva is lett, nem szivárog. Aztán majd az idő igazolja. Jöhet a jó idő :)

 
>> Tuning és extra2019-04-16

Még télen az egyik garázsomba menet begyűrte az autó a koptatót maga alá.
Ugye-ugye a gyári 156om használtam akkor huzamosabb ideig, elszoktam,hogy ez alacsony.
Nem tett jót sem a fényezésnek ,sem a vérnyomásomnak. Pihent egy fél évet, előkapartam, újrafényeztem, és visszakerült. Hát ilyen ez a popszakma :D

>> Esemény2019-03-17

Pár napja visszaraktam a nyári kerekeket. Hiányzott már (esztétikailag) , a rossz utakon a 17-es után amúgy borzasztó a komfort. Ilyen ez a fránya szépség ... :D

 
>> Szerviz2019-03-13

Megtörtént az olaj és szűrők cseréje

Végre az új műhelyeben cserélhettem :) Szuper volt :)

Eneos 5W40 4+1L
Bosch olajszűrő
Champion levegőszűrő
Delphi gázolajszűrő

260150km

 
>> Autóápolás2019-01-16

Téli gyors kozmetikai kezelést megkapta. Lemostam alaposan, átwaxoltam Soft99-el. Bőrt tiszítottam ,majd ápoltam Autoglym termékekkel.

Kiporszívóztam, teletankoltam, gumikat glicerinnel átkentem, kapott új ablaktörlőket.

Volt törődés vele ma :)

 
>> Szerviz2019-01-10

Véget akartam venni az alapjáraton jelentkező rázásnak, nagyon idegesített már ,főleg télen jelentkezik, borzasztó. Nyáron nem vészes, ezért is nem került rá sor akkor.

Mikor kivadásztuk ami benne volt, láttam,hogy egy 2015ös gyártási SWAG márkájú volt benne, látszólag hibátlan állapotban, mintha teljesen új lenne...Ekkor elkezdtem aggódni ,hogy nem fog a problémára megoldást jelenteni ez a csere.

Szerencsére de, az autót kicserélték ,nagyon szépen jár.
BIRTH Italy (~ 4500ft kedvességgel) került bele, fényképeket sajna nem készítettem, de rakok valami szépet a kocsiról :D

 
>> Szerviz2018-12-29

Kicseréltem a klímapanelt, mert hidegben nem akart normálisan jelezni. Melegben(tavasszal, nyáron) ,és nagyon hidegben (-10) viszont jól működött, amit nem értek. Illetve akkor is jó volt mikor jól átmelegedett már a kocsi, de ahhoz volt,hogy 1 óra is el kellett teljen. Mindegy. Cseréltem, proxy rendezés után a km órát sem villogtatja.
Köszönöm az alkatrészt d.boy barátomnak!

 
>> Szerviz2018-10-11

Egyik pillanatról a másikra a távvezérlő se kép, se hang.

Raktam bele új duracell elemet kis naívan ,persze semmi sem történt. Sokan panaszkodtak erre különböző fórumokon ,de megoldást nem igen találtam rá. Reménykedtem ,hogy nem a kulcs ment tönkre, mert akkor az egy 25-35.000 ft-os történet (a másik GT-hez kellett új anno) .

Tudtomra adták ,hogy tanítható MES-el ,de persze ehhez kell a kód kártya. Fogalmam sem volt,hogy megvan-e ,de szerencsére megvolt az autóhoz. Feltanítottam ,de nem akart működni. Aztán megint, aztán megint. Semmi.

Elpakoltam mindent, mérgelődés közben rányomtam a gombra, és működik. Valószínű kell egy gyújtás fel-le is. Szóval akinek ilyen gondja van, ez a megoldás.
Hogy miért dobta el a jelet arról fogalmam sincs...

 
>> Tuning és extra2018-10-09

Felkerült egy 147 Q2 szett, amire gyorsan le is csaptam. Az 17" , nem 18" ,mint a GT Q2, így éppen optimális lett télre.

Bár volt téli szettem, de ez úgy gondoltam jobban fog tetszeni.

Persze a küllői meg voltak gyalulva, tehát fényezhettem újra, meg a gumikat is eldobtam amik rajta voltak.

Megszáradt, ma átgumiztattam, és fel is tettem az autóra. Keveset használom ,így kb. tökmindegy,hogy most ,vagy 2 héttel később.

Kapott nyomtáv szélesítőket a nagy fék miatt, viszont ami meglepetés,hogy ez a felni elfér nyomtáv nélkül is (!!) Úgy viszont senkinek sem ajánlom, nagyon beesik alá, még így sem az igazi, főleg a blackline után, de barátkozom vele :)

Az utolsó képen szereplő 17-es felnim eladó. Ez volt az előző téli alig futott, a fényezése is hibátlan! 70ezer a szett.
ELKELT.

>> Szerviz2018-09-18

Ha először látod ezt a címet, jogosan merül fel benned a kérdés,hogy ez mi a lósz@r.
Én is így álltam a kérdéshez, sosem hallottam ilyen szenzorról.

Be-be dobta néha a ABS SYSTEM failure kódot, kikapcsolta az ESP-t ABS-t, minden velejáró dolgot. Majd eltünt,egy hónapig nem láttam. Aztán KUL elött 2nappal megint bejött, és el sem tűnt. Hát gyorsulás elött nem poén ha nincs ABS. Nagyon nem.
Meg hát amúgy sem.

Kiolvastam ,pörgés szenzort dobott ki, kis nyomozás után rátaltam,hogy mi a bánat ez.
Gondoltam hamar rendelek egy újat, hát erről lettetem ,mert 88-140ezer forint között mozog. Találtam bontott jót 3ezerért. Az kicsit barátibbnak hangzott. Fiat Stilitol a Maseratiig ugyan ez van benne egyébként... Műszerfal alatt könnyen cserélhető, hibatörlés és jöhetett a teszt. KUL elött még beugrott egy pesti hétvége, 450 hibamentes km meggyőzőnek tűnt, és KUL-on is sikerült elég rövid féktávokat venni az autóval :) 5. képen látszik is, épp orra esek :)

Ja és ha már KUL, remekül éreztem magam attól függetlenül ,hogy a reptér milyen körülményeket produkált... Köszönjük a szervezőknek. Az autóm korrektül megy, azzal pedig elégedett voltam :)