ricsko96 - főkép
>> Tuning és extraAlfa 145 1.4 Twin Spark // 2015-10-25

Kicsit megkésve, no de nem túl későn írom ezt a blogbejegyzést. Már nyáron megejtettem a hátsó lámpabúrák cseréjét. Bontottan vettem 2 lexus design hátsó lámpát, szerintem elég csinosak, bár azért látszik hogy nem újak.

Aliexpress.com-ról rendeltem 1500 Ft / párért két színes Alfa emblémát, ami nem kifejezetten 145be való, de azért kellő ragasztóval és anyázással sikerült a helyükre rakni. :)

Belül két műanyag, a középső és a rádióbeszerelős-kesztyűtartós egységek lettek kicserélve, fekete színűre. Belső műanyagokat tekintve már csak a műszerfal van hátra ( azt is feketére ). Remélem hétvégén végre azt is lesz alkalmam megcsinálni.

Sajna nagynyomású mosás esetén beázik kétoldalt az ajtónál, pontosabban a hangfalaknál folyik be a víz. Fórumon kaptam a tippet, hogy az ajtó allján a gumit elhúzva a kifolyókat pucoljam ki, megtettem, de baloldalt továbbra is beázik. Majd ha szétszedem műszerfalat akkor kiszedem kárpitokat is, belülről is megpróbálom, hátha maradt még valami sár ott.

Ami a szervizelést illeti, jobb hátsó toronycsapágyat kell majd csinálni, amit Ferkéhez szeretnék vinni, illetve szintén Ferke által diagnosztizált a légtömegmérő hibája, amit jövőhéten intézek el. ( újat veszek )

>> AutóápolásAlfa 145 1.4 Twin Spark // 2015-07-23

Annyi mindent meg akartam/akarok csinálni a kis alfámmal, de diák mivoltom végett pénz és idő ügyileg nyárig kellett várnom, hogy elkezdhessem.

Szerencsére motorikusan és műszakilag még nem adódott gondom vele, habár melegben szeret néha hosszabban indítózni, hogy induljon, de nincs vele gond.

Elsősorban a belső terét alakítgatom, mivel nem nagyon tetszik ez a szürkés, régies-kopott utastér.

Szerencsémre egy nagyon rendes alfás srác, Bécitől sikerült jelképes áron ( egy tálca sör :) ) beszereznem egy ülésszettet ( QV-ból) , ami nagyon jó állapotban van, és négy ajtókárpitot. ( az első kettőt még fel is újíttatta pár éve )

Másodkörben jönnek hátsó lámpák helyére a lexus design kivitelű lámpák, és belső műanyagok. (középrész műanyag, műszerfal műanyag no meg a kalaptartó műanyaga)

Mindent egy sráctól szereztem, aki bont 145-ket,

Jövőhéten folytatom azokkal. :)

 
>> SzervizAlfa 145 1.4 Twin Spark // 2015-04-19

Amikor megvettem már akkor érett volt egy első féktárcsa-betét cserére, és most szombaton lett ez megvalósítva édesapám segítségével. Juratek féktárcsák és Simer betétek lettek beszerelve. A csomagtartó ajtóteleszkóp is már gyengélkedett, kicseréltük azt is.
A hátsó fékdobokról a rozsdát sósavval lemarattam amennyire tudtam, és Hammeritetal befestettem feketére, így már kicsit igényesebb azért :)
A következő projekt az vagy egy hátsó sportdob csere vagy a lökhárítók színre fújása lesz. :)