Mutasd

>> Egyéb2008-04-14

A minap (0413) ismét Gödöllőn jártunk megnézni a verdát. Alakul. Lassan, de biztosan. Ami a múltkori állapothoz képest előrelépés, hogy már kétszer belekerült a motor. Azért kétszer, mert egyszer egy cső kimaradt mögüle, és az istenért nem lehetett hozzáférni. Ezért ki kellett venni megint a már helyén lévő motort. De mostmár -talán- véglegesen a helyén csücsül a sportos szív. Ezzel megint időt veszítettünk, de már nem bánom. Ha már a találkozóról lemaradtunk, mostmár legalább legyen 100%-os.
Elkészült még a mélynyomó kábelezésének előkészítése a motortérből (tápkábel), illetve a fejegységtől (kapcsolószál) a csomagtartóig. Viszont a (Connection) kábelszettben nem volt RCA, úgyhogy az ma kerül megvásárlásra.
A nyári kerekeket Zoli elvitte gumishoz, mert az egyik szövetszakadásosnak tűnik a belső oldalán, mert kívül egy kisebb pukli látszik (lásd lenti képek), és ha tényleg az, akkor eléggé veszélyes lenne úgy közlekedni vele. Egyszer elég volt megtörni a vasat, úgyhogy új görgőt is kap a masina. Falken Ziex ZE 512 91V 215/50 R17. Ha már ott vannak a alufelnik a gumisnál, azok is át lesznek nézve, majd a kerék centrírozva.
A tetőkárpit is a helyére került időközben. Még a napokban egy teljes belső kárpittisztítást is kap.
A lenti képeken a behelyezett motor, a szövetszakadásosnak tűnő gumi és az új Connection First FS2 450 RCA kábel (4,5m) látszik.

>> Egyéb2008-04-13

A találkozó szerintem nagyon jól sikerült, színvonalas volt és hatalmas. Rengeteg autó volt a Bazilika előtt, mellett, alatt, mögött, környékén.. Mindenhol alfákkal találkoztunk, még a környező utcákban is sok parkolt. Jó pár dolgot lehetett vásárolni, be is szereztünk egy-két alfás relikviát, ami még hiányzott a gyűjteményből. Azt sajnálom csak, hogy zászlót nem lehetett kapni. De nem baj, már tudom honnan fogom beszerezni. (e-bay:) Az alábbi képeken láthatjátok azt a pár dolgot, amiket alfacityben vettünk.

[Költségeim: törölközők darabja: 500, bögrék darabja: 500, nyakbalógó: 600, bevásárlókocsi érme: 300, sapi: 1550Ft]

>> Esemény2008-04-13

Sajnos még alfa nélkül, de részesei voltunk az esztergomi találkozónak (0412). Kalandos volt az odaút. Vácnál lerobbant a komp egyik motorja és a nagy szél (sodrás) miatt nem vállalták be, hogy átvisznek minket a túlpartra, ezért másik átkelőt kellett keresnünk. A nagymarosi révet választottuk, az tünt a legközelebbinek, mert Vácról már csaknem autózunk körbe, Bp-en keresztül. Szóval odaértünk Nagymarosra, kicsit nézelődtünk, lementünk a Duna-partra, aztán irány a rév. Megtaláltuk, szépen megvettük a jegyünket és beálltunk a sorba. Itt is fél órát kellett várni az indulásig, de reménykedtünk, hogy itt már nem hiába töltjük az időt. Amíg nézelődtünk egy alfás cartársunk (Réka156) beállt mögénk a sorba:) Aztán a kompon is sikerült egymás mellé kerülnünk. Kicsi a világ.. Főleg, hogy ilyenkor minden út alfacitybe vezet:) 11:00-kor indult a komp, és olyan f12 körül már Esztergomban is voltunk. Útközben összefutottunk egy-két sietős alfással. Vajon hová tarthattak..?!:) A képek között látható az alfacitys matrinya, amit sajnos idén nem tudtunk feltenni az autóra, mert még nem készült el. Aztán van még egy "12óramúlvakezdődikacity" c. kép, az amore honlapról. A harmadik képen Réka 'cartársnő' áll mögöttünk az alfájával a nagymarosi kikötőben, a negyediken pedig már a relikviák közül 3 újság, amit Esztergomban szereztünk be.

[Költségeim: nagymarosi átkelés 1920 (autó + 2 diák:) + 590*3 az újságok ára.]

>> Egyéb2008-04-09

Tegnapi nap (0408) postázásra kerül a két darab ameriai tip. alfa romeo-s rendszámtábla egyenesen amerikából. Ha minden jól megy a jövő hét közepe felé meg is érkezik. Beszéltem Zolival is. Épp az autón dolgozott (ma 15:00-kor), bár azt mondta lassan elmegy és lefekszik, mert reggel óta (7:00), mióta hazaért azóta azon ügyködik. A motorral bíbelődik, remélem már benne van. Beszéltük, hogy egyedül van, nincs most senki, aki segítsen neki, így lassan halad vele -azt látom- és ha nem is lesz készen az autó péntek estére, hogy elhozzam tőle és már azzal menjünk szombaton a találkozóra Esztergomba, akkor lemegyek vasárnap és segítek neki, ha mást nem kiporszívózom, meg letörölgetem.. Jó lenne elhozni hétvégén a vasat úgy, hogy már csak a következő fényezéskor kelljen visszavinni, ha lesz rá pénz. Ajtók, gépháztető, csomagtér ajtó. Ezek maradtak le most, pénz hiányában. Így is kb. egy millióba van már most a javítás, és még a következő "adag" munka és alkatrész (extrákkal együtt) még 500eFt lesz minimum. A legjobb az lenne, ha alfacity egy héttel később lenne:) Még egy kicsit azért reménykedem, hogy elkészül..

>> Tuning és extra2008-04-07

Hiába minden erőfeszítés, úgy látom ebből már nem lesz autó 0412-ére. Pedig Angliából rendeltem hozzá hűtőtakaró díszrácsot (grill szettet) előre a fényszórók közé. Kecskemétről akartam futárral hozatni kormányösszekötő axiális rudat + külső gömbfejet az első futóműhöz, de lemondtam, mert hosszas telefonálgatás és utánajárás után Vácon is találtam a Meteor-ban, ahol ma délután megvolt a cucc, úgy, hogy (ma) dél körül rendeltem meg. Levittem Gödöllőre, útközben felhívtam a Zolit, hogy otthon van-e. Nem vette fel, mert éppen aludt (16:30, éjszakás). Nem tudtam vele beszélni, de azért levittem és otthagytam. Ránéztem az autóra és szomorúan vettem tudomásul, hogy kb. úgy állt, ahogy szombaton láttuk. Szombaton meg úgy állt, ahogy előző hétfőn már készen volt a fényezőnél Veresen. Ergó nem sokat haladt egy hét! alatt. Sőt! Annyit, hogy átkerült Gödöllőre és kihozták a motort a garázsból, de bele még nem került, úgyhogy ebből nem lesz autó a héten, talán jövőhét végére.. De ha így halad, akkor még akkor sem. Sajnos. Pedig erre nagyon sokat készültünk és már nagyon vártuk a találkozót. Még 2db 'amerikai tipusú' rendszámtáblát is hozattam egyenesen amerikából! az ebay-en keresztül. Mivel újabb képet az autóról nem tudok feltenni, legyen arról egy itt, a cikk alján. A kép még az USA-ban készült.

>> Egyéb2008-04-06

Tegnapi nap (0405 14:00) ismét Gödöllőn jártunk Zolinál és készítettünk pár fotót az autóról, amit most megosztok veletek. A fényezés elég jól sikerült, bár még van rajta mit csinálni. Levittük a nyári felniket is, hogy ha esetleg elkészül 12-ére az autó, akkor már azzal ékeskedjen. Az egyik gumin észrevettem egy puklit -még itthon, miközben lemostam őket-, amire Zoli azt mondta, hogy anyaghibás (szálszakadás) a belső oldalán. Nem fogja sokáig bírni, úgyhogy nincs szerencsénk a kerekekkel ezen az autón.. Mire visszamentünk hozzá 18 óra felé, már szét volt kapva az eleje, és a szívet várta, hogy belé kerüljön és ismét dobogjon. Ez a nap valószínűleg ma fog eljönni a belső kárpittisztítással együtt, hisz eléggé festékporos még a belseje (is). Az elemeket egyébként szépen lefújták, az összeillesztés sem látszik és a jobb hátsó ajtó alatt lévő rozsdafoltot is eltüntették, viszont került egy két plusz karc a motorháztetőre és a csomagtartóra - úgy vettem észre. Bár azokat később még úgyis fújni kell..

>> Tuning és extra2008-04-02

Vásárlásra került egy connection kábelszett az új hangrendszer előkészítéséhez. Későbbiekben kap még egy connection aksisaru készletet és egy clarion mélynyomót is a drága:) A készletet egyébként a Paradox autóhifiből szereztük be 10.990 Ft helyett a lent látható akciós áron. Juppí

>> Tuning és extra2008-03-31

Azt elfelejtettem megírni, hogy 0316-án a Corában frankó kis keréktáskákra tettünk szert. A 4 darab téli gumi ebben a zippzáras táskában fogja átaludni a nyarat.

>> Szerviz2008-03-31

Tegnap (0330) voltunk Zolinál, hogy leszurkoljam neki a fényezés árát (90) és a 20e Ft-os tartozásomat, amivel a lakatosnak lógtam. A fényező ugyancsak veresen van, a lakatosműhellyel egy udvarban. Sajnos az autót nem láttuk, mert holnap (0401) hozza el Zoli a traileressel az alfát Gödöllőre. Veresen meg azért nem volt látható, mert a műhelyben állt a vas. Pedig kiváncsi lettem volna, milyen munkát végeztek. A lakatos elég szépen megoldotta a helyzetet, a fényezőtől is hasonlót várok. Igaz, hogy csak 5 elem lett fényezve (első-hátsó lökös, két hátsó sárvédő, illetve a motortér, hamár a motor ki lett véve, akkor legyen az is szép). A többit majd legközelebb. Ugyis a terveim között szerepel a kilincsek eltüntetése, úgyhogy akkor már egyúttal az ajtók is megkapják az ezüst metálfényt. Úgy néz ki készen lesz 12-ére, nagyon remélem, mert várom már a talit:) és hogy végre feltehessem a matricát. Viszont mióta megkaptam, azóta nem láttam az utakon alfacity matricás autót.. Merre jártok?:)

>> Szerviz2008-03-21

A minap voltunk lent Veresegyházon a huzatópados-lakatos-fényezős műhelyben, és a lent található képek fogadtak bennünket. De amíg leér a szemed a sorok alatti fotókra, közben leírom, magyarul is: Az autó félkész állapotba került. Elmúltak a csúnya törései, rándulásai, már csak egy két seb, hegg maradt, amit jövőhéten egy fényező mester szépen meg fog oldani. Jó volt újra látni a vasat, de valahogy olyan volt, mintha nem is a mienk lett volna. Csak egy autó a sok közül. Éreztük ezt mindazért, mert mint olvashattátok a vásárlás után 1,5 hónappal történt a baleset, még épp kezdtük élvezni, mikor már el is vitték tőlünk és már lassan 3 hónapja, hogy nem vezettem, és lassan 2, hogy elvitték itthonról a műhelybe. Lassú munkához idő kell, szokták volt viccesen is mondani, de a jóhoz is. Hangzik ez igazul. Csodáljátok mi lett a nagyoncsúnyánkinéző 156osomból. Eddig! Ezután jön még csak a java. Amint már mondtam: jövő héten a fényezés, majd a szélvédő beragasztása és a különböző apróságok, motor, ülések, kárpitok, stb. visszapakolása. A lakatosmunka 150Ft volt. Ebből most 130-at tudtam leszurkolni. Nem volt nálam több, mert nem számítottam -bevallom- arra, hogy a "100, 150 között"-ből 150 lesz. De legyen, csak már hallanám a motorja hangját..:)