Blog >> gt >> q2

>> Tuning és extraSanyiJTD // Alfa GT 1.9 JTDm 16V // 2018-10-09

Felkerült egy 147 Q2 szett, amire gyorsan le is csaptam. Az 17" , nem 18" ,mint a GT Q2, így éppen optimális lett télre.

Bár volt téli szettem, de ez úgy gondoltam jobban fog tetszeni.

Persze a küllői meg voltak gyalulva, tehát fényezhettem újra, meg a gumikat is eldobtam amik rajta voltak.

Megszáradt, ma átgumiztattam, és fel is tettem az autóra. Keveset használom ,így kb. tökmindegy,hogy most ,vagy 2 héttel később.

Kapott nyomtáv szélesítőket a nagy fék miatt, viszont ami meglepetés,hogy ez a felni elfér nyomtáv nélkül is (!!) Úgy viszont senkinek sem ajánlom, nagyon beesik alá, még így sem az igazi, főleg a blackline után, de barátkozom vele :)

Az utolsó képen szereplő 17-es felnim eladó. Ez volt az előző téli alig futott, a fényezése is hibátlan! 70ezer a szett.
ELKELT.

>> Tuning és extraHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2014-02-26

Golyszi oldalán figyeltem fel erre a TI-design kormányra. Annyira megtetszett, hogy már nekem is van. :)
A beszerelés az Autóház Budaörsnél történt.

>> EseményHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2013-06-25

Megadta magát a kuplungom. Egy ideje már elég kemény volt, de reménykedtem abban, hogy még 5-10 ezer kilométer lesz benne. Hát nem volt. Egy esti mozi után (Feledés 10/8) indultunk volna haza. Legurultam a parkolóházból, de kettesbe már nem tudtam berakni.

Szerencsére Bazsi és Zoli még nem járt messze, így visszafordultak, hogy segítsenek. Meglepő módon volt nálam vontatókötél, az viszont még meglepőbb volt, hogy se Rita, se Bazsi autójába nem lehetett belecsavarni a vonószemet. Eléggé el volt rohadva a menet mindkét autóban. Így egy harmadik autóval, egy c70-es Volvóval vontatott el Zoli Budaörsre. Persze, hogy alázzon, lenyitott tetővel vontatott :)

Kicsit keveslem, hogy 70 ezret sem bírt ki a kuplung, de az előző GT-mben 71.500-nál cseréltettem, mert ott is kezdett már nagyon keményedni. Megoszlanak a vélemények erről, van aki szerint nem meglepő 70 ezernél egy ilyen, más szerint inkább 80-90-100-nál kellett volna ennek megtörténnie.

UPDATE: végül kiderült, hogy a kinyomócsapágy elrepedt, így garanciában cserélték a kuplungom.

A film viszont nagyon jó. Többször elhangzik benne a kérdés, hogy "Önök hatékony csapat?" Mi azok voltunk, köszi Rita, Bazsi, Zoli! :)

>> SzervizHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2012-11-08

Szokásos statisztika:

A Pirelli P Zero Rosso nyárigumik idén 13.261 kilométert futottak, kivéve az egyiket, amelyet cserélni kellett AlfaCity után, ő csak 8.128-at.

A két teljes szezont megért gumik eddig összesen 25.227 kilométert futottak. Egy közülük sajnos kuka, belül a kopásjelzőig kopott... így a három legjobb állapotú megmarad, és egy újat venni kell majd tavasszal.

A Good Year Performance 2 típusú téli gumijaimnak már a 4. szezonjuk következik, viszont nincs még bennük túl sok: eddig összesen 14.056 kilométert futottak.

A nyári felnik mindegyikén peremjavítás lesz, ezt is a Budagumi intézi. Köszi, Balázs!

>> SzervizHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2012-07-17

A hátsó lökhárítómban a ködlámpa rögzítési pontjai eltörtek, ezért műanyagosnál kellett javítani. Az Autóház Budaörsön keresztül intéztem. Külön köszönöm a szokásos, alapos odafigyelést Horváth Lacinak!

Beállíttattam az első lámpákat is, kicsit úgy tűnt, hogy össze-vissza világítanak. Cserélni kellett egy helyzetjelző izzót is.

>> SzervizHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2012-03-18

Végre itt a tavasz, felkerültek a nyárigumik!

A nyári kerekeknek ez lesz a második szezonjuk, 11.966 km-t gurultak tavaly.

A téliekbe ebben a szezonban 4.316 km került, így eddig összesen (3 szezon alatt) 14.056 km-t futottak.

A Budagimunál egyébként 8C-s Vredestein hirdetés van a falon :)

Másnap egy kis autós kiránduláson átléptük az 50 ezredik kilométert!

>> SzervizHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2012-02-13

Elérkezett a negyedik olajcserém időpontja. Úgy tűnik, ráálltam a 15 ezres olajcsereperiódusokra, a bejáratás utáni 4000-es olajcserét követően mindig úgy jött ki, hogy 15 ezrenként cseréltettem. Ez jó, hiszen rövidebb, mint a gyár által előírt 20 ezer, de azért az ideális a 10 ezrenkénti lenne.

Az Elaforgnál vettem a szerviz szettet (olaj, olajszűrő, pollenszűrő, levegőszűrő, üzemanyagszűrő), Karcsiék adatai szerint a gyár az 1,9-es, 170 lovas dízelhez már a Selenia Sport 5W-40 olajat ajánlja, így most ez került az autóba. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e érezhető különbség... egy kicsit halkabb motorhangnak például örülnék :)

A szervizelést ismét az Autóház Budaörs végezte. Most került sor az első és a hátsó fékbetétek cseréjére is, érdekes módon kb. egyszerre koptak el...

Garanciában cserélték a váltógombot , ugyanis az alsó fele elkezdett mattulni. Megigazították a lógó motorvédő műanyagokat is és a kilincseken is állítottak kicsit, télen a hidegben ugyanis néha nem ugortak vissza a helyükre.

Köszönöm Horváth Lacinak és Rohodi Misinek az ügyintézést és az odafigyelést!

>> SzervizHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2011-11-05

Közeleg Tél Tábornok, így védekezésül felraktam a téligumikat. Harmadik szezonjuk lesz, eddig összesen 9.740 km-t futottak.

Szokásos statisztika az utókor kedvéért: 11.966 kilométert tettem meg a tavasszal felkerült, új nyárigumikon, ezek most centrirozva, szépen letisztítva várakoznak a raktárunkban tavaszig.

Érdekesség, hogy ezúttal egyik felnimet sem kellett görgőztetni a nyári szezon után.

A gumiszerelést ismét a Budagumi végezte.

A téli felkészítés jegyében lecseréltem az ablaktörlő gumikat is.

>> SzervizHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2011-08-12

A téli-nyári gumicsere után elmaradt a futóműbeállítás, így ezt most a nyaralás előtt bepótoltam. A beállítást az Autóház Budaörsnél végezték.

Jobbra húzott az autó, illetve múltkor belementem egy nagyobb kátyúba is, jó volt, hogy átnézték. Az adatokból látszik, hogy főleg a kerékösszetartáson kellett állítani, de most minden rendben van. Picit most is jobbra húz, de sokkal hosszabb idő után kezd el kitérni, mint előtte.

Cserélték a rendszámtábla világítás izzóit is, mert az egyik kiégett.

Köszönöm Horváth Lacinak a segítséget!

>> EseményHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2011-07-03

Egy fotózás képei. Helyszín: Csepel Művek.
(Majd még töltök fel többet is)