Blog >> continental

>> SzervizPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2015-11-15

Kellett vennem 4 db téli gumit. A használt gumikban csalódtam már eleget, így újakra esett a választásom. Mivel nyárra vettem 18-as felniket, így télre megmaradtak a 16-os Speedline-ok. Nyár végén kaptak egy görgőzést. Gumiból a Continental, a GoodYear, a Dunlop és a Michelin jöhetett számításba. A Continental mellett döntöttem. Eddig tapasztalatom az, hogy szárazon is és vizesen is jól tapad, csendes abroncs. Havon még nem volt szerencsém kipróbálni, viszont lefagyott hídon igen.

Zsámbékon a Drivingcampben szerelték fel őket a Continental vezetéstechnikai napon. Sajnos a bal oldali kerekeket nem húzták nyomatékra és a bal első fellazult. Ennek következménye az lett, hogy bal elölről kattogás lehetett hallani. Ha gyorsítottam, akkor abbahagyta, ha tartottam a tempót vagy motorfékeztem, akkor erősödött. Szerencsére a felnin a csavarlyukak épek maradtak, csak néhány csavar ment tönkre,
Maga a vezetéstechnikai training jó volt, mondjuk szerintem néhány dolgot rosszul oktattak, főleg az ABS nélküli Puntós kollégának. Csúszós utat szimulálva 60-ról állj meg minél előbb és azt mondják neki, hogy nyomjon satuféket. A pálya utáni aszfalton meg is állt. Vittek egy Ford Rangerrel a tereppályán, 50-60%-os emelkedők, lejtők. Volt Continental előadás gumikról, ahol sok érdekes dolgot hallottam amiknek a hétköznapokon is hasznát vehetem. Összességében jó volt a rendezvény.

Km: 155 119

>> Szervizalfaspetya // Alfa Spider / GTV 3.0 V6 24V // 2014-07-08

Ma megkapta az új nyári gumiszettet a gépezet :)
A választott a Continental SportContact 5 lett. Tesztekben és fórumokon is sokat dícsérték. Illetve gondolom nem véletlen ez jó pár prémium márka gyári nyári abroncsa.

Maxigumi.hu-ról rendeltem meg a gumikat. Webshopban azt írták raktáron. Sajna csak rendelés után, a csomagkövetőből derült ki, hogy egy Eindhoven melletti raktárban... Végülis 3 napon belül itt volt a DPD pesti raktárában. Majd a Budapesten belüli kiszállítás egy újabb napot vett igénybe.
Felszerelés GumiPark nevű szervizben (Lurdy mélygarázs) történt. Korrektek, gyorsan, pontosan dolgoznak.

Eddig a szervizből haza vezető néhány kilómétert vezettem az új gumikkal, de érződik, hogy sokkal jobban tapad. Megszűnt a kanyarban érezhető oldalra úszó morzsolódás érzése ;)

Óra: 122 790 km

>> SzervizViktor85 // Alfa Spider / GTV 2.0 Twin Spark // 2013-12-30

Télire 16" gyári alufelnik és 205/55R16 Continental TS 830 téligumik

Tegnap megérkeztek - egy ismerős által - az Automaxtól a téliköpenyeim. (Continental ContiWinter Contact TS830 205/55-16 91H). Gyártási idő egységesen: 2011. november első hete. Gyártási hely: Csehország.
Válaszottam vetélytársai, a Goodyear UGP8 és a Michelin Alpin A4 voltak.
Az érv, a gumik kiegyensúlyozott teljesítménye, és az emlékeimben még élesen élő Premium Contact 2 példás tapadása, és nem utolsó sorban a köpenyek ára volt.
Egy apró probléma azonban fellépet, melyen túltettem magam. Két gumi külső felülete fekete fényes, a másik kettőé pedig matt szürke. A kereskedő magyarázata erre az volt, hogy két helyen raktározták és az egyik helyen gumiápolóval befújták. Ezt nem feltétlenül hiszem el, de mivel a gumik a színüket leszámítva tökéletesen egyformák, és ezt a gyártó is visszaigazolta, ezért nincs okom rosszat feltételezni és ma fel is rakattam a Szabó Pali barátommal délután. Biztos ami biztos, az egyformákat egy tengelyre.
Köszönet érte! Cseh barátaink jó munkát végeztek és a felnik sincsenek rossz állapotban, hiszen a legkiegyensúlyozatlanabb kerékre is csak 30 g súly kellett felragasztani.
Szelepnek a Vaterán rendeltem rejtett szelepeket!
A gumik tapadnak ahogy kell, a peremvédők viszont hiányoznak! :(

Költségek:

Köpenyek: 119.600,-
Szállítás: 0,-Ft
Rejtett szelep: 3.490,-Ft
Szerelés: 4.400,-Ft

UPDATE: 2012.11.22.:

Profilmélység:

8,5 mm - középen mérve

>> SzervizAbarai // Alfa 156 2.0 JTS Selespeed // 2011-10-18

Szegény Alfa elég hülyén mutatott kerekek nélkül. :)

>> EgyébGábor80 // Alfa 156 TS Distinctive // 2009-09-27

Pegi cartárs jóvoltából sikerült hozzájutnom 4db szép állapotú Continental téli gummához, így már felkészülve "várjuk" a telet.

Köszönöm itt is a segítséget Pegi! :))