Blog >> bőr

>> AutóápolásSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2013-07-25

Az üléseim mikor már megvettem meg voltak kopva, most újrafestettem.
Bár ezzel is megvolt a magam harca. Először is kell egy szer ami letisztítja a bőrt, majd bőrfesték utána meg valami ápoló olaj.

Mondom ,hogy ne üssön el a színe újrafestem az egészet.

Igen ám ,de úgy fogott utána ,mint a franc. Mondom biztos nem száradt meg, várok. Vártam ,2 hét után is fogott.

Nekiestem ,hogy leszedjem valamivel.

Habos víz, meg körömkefe kombóval adtam neki, vagy 2 óra sikálás után vissza szedtem gyárira. Most csak oda festettem ahol ki volt kopva, oda is nagyon vékonyan, így jó, és nem is üt el...

A végeredmény sokkal jobb, bőrápolóval is lekentem.

>> Tuning és extraBomi // Alfa 156 1,9 JTD // 2014-05-30

Régóta kerestem már jó állapotú bőr belsőt az Alfába...végre találtam a nagycenki bontóban egy hibátlan állapotú fekete Momo bőr garnitúrát! :)
Be is szereltem egyből :) a csere gyorsan ment ...nagyon állat lett! A régi ülésből egyelőre napozóágy lett mint a képen is látszik :)

Frissítés (2014.05.30) : Közben a régi üléseket sikerült eladni:), illetve tettem fel képeket a bőr oldalkárpitról is!

 
>> Egyébkiko // Alfa 156 2.0 JTS sport pack // 2013-06-03

Hétvégén megejtettem a belső takarítást, szappanos vízzel lemostam a műszerfalat és a két első ülést. Kezdett feketedni a víz a végére. Majd bekentem ezeket az elemeket bőrápolóval, mély fekete színe van. Majd a motorteret is lemostam. 1 liter vízhez kevertem 10-15dkg trisót. Szebb lett minden aluminium. zsírmentes és oxidmentes.

A héten megejtem az olajcserét Xado10w60 olajjal töltöm fel a gépet, és ismét mann olajszűrőt kap, a többi szűrő még egy kört hagyom benne. 10000km-es olajcsere az igazi neki. olajszűrőből a nagyobbat teszem fel azaz a ts szűrőjét. A ts szűrője 76mm magas a jts-é 50mm. Elféra szűrő kicsitigazgatni kell de sokkal nagyobb a szűrőfelület és ez jótékony hatással van a kenésre.

>> Tuning és extraIstván002 // Alfa 146 1.6 boxer // 2013-04-24

Elkészült!! Végre teljes a gép. Lebőröztetett ülések és ajtók.

>> Tuning és extrakiko // Alfa 156 2.0 JTS sport pack // 2013-03-26

Február első hetébe felhívtam munkaidő alatt az érdi bontót, megkédeztem h mien bőr ülései vannak? ami spontán érdekelt volna az a 156TI, GT, - ezek közül csak a gt volt de azt kompletten akarta eladni, sima 156 mustársárga volt de az nem volt annyira szép állapotba, még a végén rákérdeztem h brera ülések vannak-e. Meglepődve a válaszon mert szintén ritka - volt 2db, szép állapotba, jöjjek le nézzem meg és megalkudunk. Oké szombaton megyek. Lementem, és mikor beleültem, körbenéztem nagyon megtetszett, tudtam h nem fog stimmelni a sin meg miegyéb de kis igazítással mindent meglehet orvosolni. Megvettem. Tolattam is be az udvarba tettük be és nagy mosollyal jöttem el onnan.
Hétvégén volt rá időm h betegyem, leápoltam Turtlewax bőrápolóval már két hete kb, a 156 sinjeit kellett átraknom. Nem kellett heggesztenem, furnom.. csak egy kis adaptert tettem alá, mivel +3,5cm volt a két sin külömbsége. lényegébe 4 csavar és 4 anya kellett plusz az adapterhez anyag. Én egy rozsdamentes acélt vettem elő ami nem hajlékony. levágtam 4 csíkot, melyet majd befedek filccel és nem látszik semmi. biztiöv meg a hátsó adapterhezrögzítettem a kasztnihoz, így az is biztonságos. Összképre nagyon szép és mégnagyobb mosollyal ülök be szeretett alfámba. Nagyobb figyelmet kap az alfa a parkolóba illetve azon a helyen ahol lassan gurolok.

>> Tuning és extrasparco // Alfa 156 SW 1.9 JTD // 2013-02-27

Na ez is megvan vééégre!
Eltűnt a fakormány, váltógomb+ fa hatású középkonzol+ fehér műszerek... és helyette a végeredmény... :) Szép-szép volt ez a fa kormány, de 1 oldtimerhez jobban illene.

 
>> Tuning és extrakiko // Alfa 156 2.0 JTS sport pack // 2012-07-20

Ismét belátogattam a bontóba, hátha van vmi ujdonság és kaptam egy bőr multikormányt és egy sebváltógombot. Gyári állapot mind a 2ő. Hazafele vettem egy GATES hosszbordás szíjat, délután mindent kicseréltem.

>> AutóápolásRicoe156 // Alfa 156 1.6 TS 16V Progression // 2012-10-10

Fel kellett újítani a kormányt, mert elég kopott volt. Nem tudom milyen egy gyári állapotú de kb. olyanra csinálta a srác.
Ja és szülinapi ajándékként kaptam :) Thank you My Darling :)

>> Tuning és extraZsunior // Alfa 164 2.0 TS Super // 2012-06-21

Elmaradtam a publikálással, szóval most jó sok írni valóm van! :))
Már egy ideje téma volt, de márciusban aktuálissá vált az új gurulók beszerzése a vasra. Andy és White Lady alapos kutatómunkáját követően meg is lett a kiválasztott, és Totti közreműködésével március végén fel is kerültek! Szerintem bitang jól áll a gépen, köszönöm szépen mégeccer'! :))))

Téma volt továbbá egy új (vagyis a réginél egy lényegesen jobb állapotú) scudetto beszerzése is a vasra. Vmaast volt segítségemre, és mérhetetlen nagylelkűségének adva tanúbizonyságot megdobott egy hibátlan darabbal! Fel is kerültek, a vadonat új emblémával együtt! Grazie Mille! :)))

És el ne felejtsem, mert még mindig nincs vége. Plüsskárpit ülések nem kellenek valakinek?:)))
Lecserélésre kerülnek, a napokban szerzett bőr ülésekre! :)) A művelet szintén Tottinál zajlik majd, már előre is nagyon hálás vagyok! (Bőr, ülésfűtés, hmm... :)) )

Képek alul! :))

>> Autóápolásdroberto // Alfa 159 SW 1.9 JTDm Distinctive Novitec // 2012-06-09

Az Alfacityn megismeretem az eddig számomra ismeretlen, nagynevű autóápolási termékeket gyártó angol céget, az Autoglym-et!
Odaálltam a standjukhoz az autómmal és mondtam a gyártó képviselőjének Tóth Attilának, hogy ha van olyan termékük, amikkel szebbé, jobbá és tartósabbá tehető autóm, és azt itt be is tudja mutatni a vason, akkor én azt azonnal megveszem.
Hát volt olyan termékük:
Autoglym Leather Cleaner (1. kép) - 2.500,-Ft
Autoglym Leather Car Balm (2. kép) - 3.500,-Ft
Azt gondoltam, hogy bőrülésem tiszta és ápolt. Tévedtem (3-4. kép)!