teljesen jo lehet vele kozlekedni :-) de csak a kis teljesitmennyel :-)
17.1.2013 indultam 9:30 kor pragaba este 7re fel ertem. Losonc-Bp-Pozsony (kaja)Praga
meg most is jeg van a lokharito mogott.. nemtudom mennyire gond ez neki de meg megy:-)
Tegnap/tegnapelőtt először nem is nagyon tudatosult, hogy miért nem stimmel valami. Aztán rájöttem, a hó és latyak nagyságrenddel megemelte a zajszintet :-(
Kicsit feljebb kellett tekerni a rádiót.
Ma megnyertem a parkolóban az autós szépségversenyt. Az egyik középvezető bejött reggeli meetingre és bejelentette, hogy én nyertem :D utánna: De, mi a baja a kocsinak???... Mondom semmi, miért?... Ja akkor ezt hétfőn rakták össze. Mivel mercedes fan a csávó benyögtem neki, hogy Német főnök alatt gyártották :D erre csak annyit mondott, hogy jó politikus vagyok.
Egyértelmű, mediterrán autónk van.
Ettől függetlenül az éjjel hazafelé nem sok "vetélytárs" volt. Azaz volt egy komoly, egy német 2,4-es 156-os. No, ő úgy közlekedett, mintha nem szakadna a hó :-)
"ha olcsóbb lenne e benya akkor nem lenne kérdés hogy csakis a V6 a legjobb motor a 159 be,prémium limuzinba prémium motor való"
Ebben szinte mindannyian egyetértünk. Csak az a "ha" ne lenne... B)
...egy ellenérv azonban mégis akadna. Az, hogy egy hosszú úton mennyiszer kell kimenni tankolni. Ezt most egyáltalán nem viccnek szánom. Van tapasztalatom e téren. Szeretem a dízelben, hogy én döntöm el mikor állok meg, nem az autó. Szóval hosszú pályás utakra egyáltalán nem biztos, hogy jobb egy böszme benzines egy potens dízelnél.
Én 156 1.6 tsből ültem át (120Le) :) az első pár előzésnél majdnem kiütöttem az előttem levőt. Egyenlőre vásárláskor én sem hagyom el az autót élvezem a vizslató tekinteteket és nem is nagyon merem publikus parkolóban othagyni :D
Hát majdnemhogy akármilyen motor... legyen az 1.9 vagy 3.2... Itt nem csak ez a lényeg... Ez feeling, érzés, a vezetés élménye, hogy a TESCO parkolóban inkább megvárod az asszonyt a kocsiban amíg ő vásárol... Számomra ezt jelenti... :D Nem is csoda egy 1.4-es Fabia után... :D
Nekem 1.9 JTD a paripa, de nem baj mert cserébe 6-7 literes vegyes fogyasztást produkál ami teljesen jó!
a kollégámnak van egy 3,2 V6 brerája,
vitt egy kört,
öszintén szólva ég és föld a V6 a 2,4JTDM hez képest,
sokkal kifinomultabban jár ,nem hangos szépen szól ,jól megy,csak pozitív,
a fogyasztás a v6 nál 14..15 l/100
ha olcsóbb lenne e benya akkor nem lenne kérdés hogy csakis a V6 a legjobb motor a 159 be,prémium limuzinba prémium motor való
én mentem a 2,2 JTS el Brerában,
halk ,kipörög 6500 ig könnyedén,van is benne erö,
fogalmam sincs mennyit fogyaszt ,de nekem elsöre tetszett
sokkal sokkal halkabb mint a 2,4JTDM
mert az 1.8 és 1.9 egy vicc, a 2.2 már elvben jó lenne, de se jó hangja se Alfás karaktere, a 3.2 meg ritka és az se az igazi aresei V6.
Ha lenne értelmes benzines 159 akkor nem kormolnám össze az utakat :)
Egyre többször használnak hasonló technikákat, meg bevezetnek hangokat a karosszéria bizonyos elemeibe, hogy erősebb legyen a motorhang vagy épp csúcs dízeleknél "hangszoró" van beépítve motortér felé, ami olyan frekvenciájú hullámokat ad, ami elnyeli a motortér felől érkező kellemetlen hangokat... Érdekes irányok ezek...
Valahol olvastam, hogy valami nagyon drága prémium kategóriás luxus sport-mercibe vagy bömösbe külön lejátszót és hangszórót építenek és egy automatika által szabályozott módon imitálják a motor hangját.
Így van. Jó példa a Spider. Annyi, és akkora dob van alatta, mint egy másik vason sem. De ha odalépsz nagyon király, ha meg folyamatosan haladsz szinte hangtalan...
Látod Dömpi, most meg a másik oldal bántottam meg! :)))
Nem lehet itt jót mondani! :)
Kár volt a kérdést feltenned! :)))
Egyébként én alapvetően benzin beállítottságú vagyok, de jelenleg (talán még mindig) a dieselnek elvitathatatlan előnye van.
Ami a hangot illeti, khm: Mentem a "Hajni illetőségű" "kis" 1.4-es 120LE-s Giuliettával, és óriási mosoly-, és libabőr generátort csomagoltak bele olasz barátaink. Nem V6, és nem is boxer, de jóval komolyabbat szól mint az átlag.
Az olaszok ehhez mindig piszkosul értettek.