Semmi köze, maga az út a Stelvióra kiváló aszfalt.

Én se nagyon értem az elnevezést...
Nemcsak autószerelők, és váltószerelők, hanem más tapasztalat. Aki így járt.
A Stelvio nem igazán földutakra van tervezve, de szerintem is eléggé hülye névválasztás. Az Alfának még sohasem volt szerepjárója, ezért bocsássuk meg nekik a béna névválasztást. Gondolom valami olaszt akartak, és így esett a választás Olaszország legmagasabb hágójára.
Pontosabban a második legmagasabb hágója:

Ott van fenn középen:

A legmagasabb a
Col de l’Iseran a maga 2.764 méterével.
Jah az autoszerelök csak ök nem aut.válto szerelök az egy külön szakma, én nekik hiszek inkább...
Mi köze egy suvnak egy hágohoz? Ha csak nem földut...
A Passo di Stelvio Európa egyik legmagasabb hágója, 2700 m fölötti a legnagyobb magassága a Stelvio csúcs alatt.
Az átmosásos olajcserének nagyon sok ellenzője is van. Ezzel lehet nagyon jól belevinni a szennyeződéseket és ennél a típusú olajcserénél történhet meg, hogy az addig működő váltó az átmosás után kakukk. Én biztos hogy tavasszal nem fogom így csinálni, inkább 50 ezrenként cserélem az olajat.
Épp ma beszéltük a Tomival lehet nem is a gyula lesz a jövö ha nem a sztella... nagyon piszkálja a fantáziám szép kis suv .. egyébként honnan vettek ilyen furcsa nevet neki?
A 80 elég baráti ár itt egy 100-as.. átmosásos cseréhez kell 20-25l olaj...
Nekem fenn van az elején. Azóta többszörös helyi bajnok is lettem vele :-)
Haddel2016-12-07 22:36:26 //
88141
Pl igy?😃

Jah, utána már olvastam...
Micsoda? 80ezer fölött? A bele való olajmennyiség max 30 ezer forint, Tutela GI-VI olajjal.
Ez már nem semmi! Nekem is volt egy kósza gondolatom, hogy a fűnyíróra felteszem az Alfa logót, de aztán meggondoltam magam, mielőtt valaki az Alfával kapcsolatban a fűnyíróra asszociálna.
Mondtam én, csak nem hallgattál rám! Ennek a lételeme a pálya, hiába automata!
Te a tetejére szoktál? :-DD
nálunk sem, de tudod mindig le van hajtva a fedő és ahogy meglátnám rám jönne a szapora így meg olyan, mint ha egy Alfába sz@rnál :DDD
Egyébként jól néz ki de nem raknám oda
Mi nem a fedélre szarunk. Viszont jó érzés itt is az alfában ülni😊
Liquid2016-12-07 21:34:43 //
88132
azt belülre kell ragasztani, honnan tudod hogy nincs neki olyan ? :D
Az Arkangyal tetején már van. A fekete 147-en meg a fekete matrica nem pálya😆
A garázsajtókon meg már rég ott virít az alfa logo.
Szóval nem igazán volt más hely😇
hát ki mire asszociál én inkább egy fosvágen jelet raknék a budira, hogy egy jót sz@rhassak reá :D
Ha nem volt már más hely, ahová fel lehetett volna ragasztani a matricát, akkor más :-DD
Amúgy nem néz ki rosszul.
Eddig ilye félig áttetdző békás volt, de kezdett tönkre menni, úgyhogy lecseréltem. A pici lány miatt csillapított csukódásút akartam, nehogy ráejtse a kezére, de csak fehérben volt. Volt viszont kimaradva egy matricám. Így adta magát a dolog.
Liquid2016-12-07 20:47:34 //
88126
háááát :)
Ez nagyon beteg?

😃
Chianti2016-12-07 18:45:27 //
88124
Ezt most mér küldte el kétszer???
Chianti2016-12-07 18:44:21 //
88123
Na látod... csak beadod a derekad, ha tetszik, ha nem! :o)
Chianti2016-12-07 18:44:21 //
88122
Na látod... csak beadod a derekad, ha tetszik, ha nem! :o)
Gyerekek... ez az autó... hát ez.. nem is tudom mit mondjak. Az első autópályás munka út után azt mondom, hogy ez valami csoda. :-) Na most van az, hogy most már nem adom, kell, enyém :-D
Debrecenben találtam egy szerelőt, aki beleásta magát az Aisin F40 rejtelmeibe elég jól. Jövőhéten "tesztelem" a tudását, akkor cserél az enyémben olajat. Nem két fillér. Gyári olajjal 80e fölötti tétel, viszont erősen ajánlott beavatkozás.
Visszaolvasok köszi!
Nyugodtan, nem nagy ördöngősség, a 159-re patentül illeszkedik (sorjázás után, china...)
A GT-n megszenvedtem vele, melegítéssel ívre kellett hajtanom. Az kemény volt :D
Szia!
Fekete járt hozza :)
Nem tudnék árat mondani, mivel egyben vettem az egészet....
Sajnos nem lehet tudni, olasz import cuccrol van szo (bar az auto maga is az ;)))
Warbi Gyuri talált mostanság egy jó automata váltós szakit. Nézz utána itt a topikban a HSZ-i között. (mostanában volt)
Szerintem ez pont mostanában volt aktív téma.
Majd lehet egyszer én meg ezzel a cápauszony antennával kereslek meg :D
Automataváltó olajcseréről tudtok nekem felvilágosítást adni? Hol, ki, mennyiért, mennyi, milyen olaj kell? Stb... Köszi
Közben látom már megtaláltad :-)
Na ez is megoldódott az ex tulajdonos cartárs a segítségemre sietett. :-) A manual kuka, teljesen máshol kell beadni a címet. Fene gondolta. Már az SD card managementnél jártam, safe remove-oltam, visszatettem. De hogy a manual rossz, na azt pont nem gondoltam :-)
Áh ez jó, köszi! Nem tudtam, de ez hasznos!
yani🍀2016-12-06 20:34:07 //
88107
Hogy vettétek ki a donorból?
yani🍀2016-12-06 20:31:13 //
88106
Nem olyan bonyolult ez.
A napi számlálót simán tudod nullázni a bal oldalon.
A trip A és B a fedélzeti comp. Más autókban ebből jó, ha 1 van. Itt 2 különböző távolságot tud kezelni. Azt, hogy mikor nullázódjon a B, a kulcs behelyezése után a menüben tudod beállítani.
forrasr2016-12-06 20:30:28 //
88105
166-ból kijön a tetőkárpit a bal első ajtón át, szerintem jó eséllyel 59 teteje sem nagyobb, és az ajtónyílás sem lehet sokkal kisebb.
Hardy2016-12-06 20:00:44 //
88104
Illetve pontosan nem csak a hofokot hanem minden mást párhuzamosan állít a balos gombbal.
Szélvédő ki.......majd víssza.
Igen. Azt is úgy tudod kapcsolni, hogy pár másodpercig nyomva tartod.
Nincs kizárva, hogy az a gond.
emGéza2016-12-06 19:35:45 //
88101
A km gomb feletti lenne a parkolási fény ?
Mert , az se működik ! Meg az ülésfűtés , meg a fényszórómosó és a tempomat .
Lehet ,hogy biztosíték okozza ?