Lemostam a ződet. Mostmár szép.. Szép szar ... ahogy egy ismerősöm mondaná 😆

Ha erre jársz, adok a habosított teflon lapomból..Rugalmas, tartós, nem foszlik. Túléli az autót. Viszont fehér. 😄

Gyakorlatilag ide kéne valami, korong (alátét, tömítés, akármi), ami nem engedi mozogni. Majd le kell mérnem, lehet nem is lesz olyan könnyű találni valamit, ami minden szempontból megfelel.

leopop32025-08-05 12:08:05 //
39804
Nehogy árok legyen belőle 😅
leopop32025-08-05 12:06:36 //
39803
Mióta mondom én ezt :DD
SD2025-08-05 09:59:56 //
39802
Bocsánat az EPDM csak szintetikus gumi.
HABOSÍTOTT EPDM gyűrű kell neked.
SD2025-08-05 09:58:40 //
39801
Ez amúgy jó ötlet ezek nagyon olcsók, lehet olyan méretűt is választani ami a gomb alsó peremére ül rá, és olyat is ami a nyakára.
1. nem tudom hogy kell szétszedni
2. ne gumi tömítést tegyél rá mint pl: csaptelep, ne is szilikon hanem EPDM, ez egy zártcellás habosított anyag puhább, de strapbíró.
3. prototípusnak javaslok befőttes gumit rátekerni, de azt ne hagyd ott mert nyomot fog hagyni a műanyagon, ahogy a nap hatására tönkremegy.
EPDM a puhasága miatt jó.
A szilikon tuti jó anyag de talán túl kemény ott a méretezés lehet gond.
Ne feszüljön.
Egy gumitömítés nem lehet jó oda? Próbából legalább, hogy segít e. Nem tudom, hogy a gomb pl üreges e alulról.
SD2025-08-05 07:06:30 //
39799
Olyat rakj ami nem feszíti meg. Estleg egy termék szivacs belső csomagolásából egy C alakot kivátni, próba megéri.
SD2025-08-05 07:01:55 //
39798
Gondolkozok a megoldáson. Kéne egy szivacskorong, akkora mint egy csavaralátét és az aljára ráhúzni. De ilyen szivacsos nincs. Viszont a JBL fülhallgatóhoz van több, különböző méretű gumi fül"adapter" vagy minek hívják. Az lehet pont megfelel a célnak :D
Ilyesmik
SD2025-08-04 21:49:04 //
39796
Ahogy, néztek rám a Kovács Turbo standján AC-bem mikor mondtam hogy vinném a 34k futott turbo-t felújítani, mit javaslonak, lehet valamit optimalizálni?:D
SD2025-08-04 21:47:38 //
39795
Én azt nem bírom elviselni ha beraknak az anyós oldalra egy üres félliteres kólás üveget, ahogy az ott cicereg a zsebben:D Akkor addig mondom míg kiékeli:D
Igazából a legtöbb dolog javítható. Így, hogy nincs alkatrész, a javítás kötséghatékonyabb és gyorsabb volna az én esetemben is. A multiair-t a Giuliettákban már jóideje javítják, szóval van ezekre megoldás, csak elszántság kérdése :-)
Nekem ez az elszántság nincs meg. Valószínűleg magamnak is helyre tudnék pofozni egy multiair modult, de akár a turbót is. Viszont nem szeretek autót javítani.. és akkor finoman fogalmaztam. Csak felbosszantom magam vele. :-)
szana82025-08-04 15:36:14 //
39793
Persze, nem is ezért mondtam. Ha garis lenne a kocsi én is hordanám visszafele, hogy csinálják csak meg az ő kontójukra. Amit akartam mondani, hogy azért vannak itt benzines motorok nagyobb futás teljesítménnyel is és az ilyen "kisebb" hibáktól eltekintve szépen futnak ha megkapják a karbantartást.
Nekem a szerelő is azt mondta, hogy még ők is most ismerkednek ezekkel a típusokkal jobban - értsd itt olajcserén meg fék cserén túl - hogy miket hogyan érdemes javítani. Szóval én reménykedem benne, hogy meg lesznek ezekre a gondokra a megoldások idővel - tudom ez téged most nem boldogít.
Illetve a multiair hiba ami szokott még mumus lenni, azt mondta rá hogy javítható a multiair, nem kell feltétlenül cserélni. Én bizakodok, hogy sokáig meg tudom tartani, úgy hogy üzembiztos legyen.
Egy garis autónál más a szitu. 40e-nél még nem kéne zörögnie, nem saját zsebre játszanám le, hogy még 10e-t, vagy 50e-t bír. Azalapján, hogy full resettel sem kelthető életre az a valószínűbb, hogy a szelep átereszt, és nem sok volt már neki hogy magától hibakódot dobjon. A MES legújebb verziója tudja törölni a kalibrációs táblát, ami után újra tanul a wastegate. Elvieg, ha be tud zárni mechanikusan, akkor mindegy neki hol áll az aktuátor, megtanulja az új pozíciókat kicsi mechanikai bizonytalanság esetén is.
Nos nálam az látszik a log-on, hogy elkezd újratanulni, szépen nyit-zár teljes tartományon. És amikor először bezárna teljesen, hibára fut.
A MAP szenzoron nincs alacsony nyomás hiba, valószínűleg a tanulási szakaszon nem képes túljutni. Nem nyomás hibát dob, hanem zárna tovább, hisz még tanulja a pozíciókat. Látja, hogy 0% nyitásnál még nagyobb nyomás van, így korrigálná az aktuátor táblát, és még zárna. Ha tudna. De nem tud, mert mechnaikailag a wg már zárt, csak átereszt.
Jópár teszt és log után ez a logikus magyarázata annak ami történik.
Lehet, hogy életre tudnám kelteni egy kis trükközéssel, de jelenleg se időm, se energiám, elengedtem. Belenyugodtam, hogy 40e km-nél valóban rossz a wastegate az autómon, a szervíz is ezt mondja, szerintük is minden diagnosztika ebbe az irányba mutat. Én is ezt mondom, szóval nincs mit tornázni ezen.
Nekem műszakilag kevésbé kritikus, de nem kevésbé idegesítő zajforrásom van. A tükörállító kis joystick nem áll teljesen feszesen, pár tized mm mozgása van, ami pont elég ahhoz, hogy a motor és egy nem sima út rezgéseit átvegye és valahogy az ajtópanel azt felerősítve elég sokszor zümmög a fülembe. Néha csak azért fogom a kormányt jobb kézzel ,hogy a balt rátegyem erre a kis szarra és csend legyen.
Járt már valaki így? Gondolom emiatt az egész ablakhúzó gombpanelt cserélni kéne egy vagyonért és előbb-utóbb lehet, hogy ugyanígy rezegne benne ez a kar. Arra gondoltam, hogy valami kis szivacsot vagy gumit kéne a kar alá tenni, hogy megakadályozza a rezgését és csend legyen.
szana82025-08-04 14:55:08 //
39790
Nálam majdnem 130k van benne, de ugyan úgy zörög. De ezt beszéltük Gyurival a múltkor. Valszeg nem fogok hozzá nyúlni amíg nem dob hibát. kb. 10k-t mentem el vele mióta megvettük húsvét előtt, jobban nem zörög, de kevésbé se :)
Szóval lehet nem kell ezt túltolni. Nem kell hozzányúlni amíg nem romlik el :) - mondjuk elég nehéz megállni.
Ha zörög hát zörög kicsit.
A Giulietta nagyon kis multifunkciós, szóval nem lett volna rossz választás. Bármelyik 1.4-essel full városkompatibilis, itt lekokszolódás garantáltan nem fog történni soha. Két pofára lögyböli be a benzint a szívócsőbe, az szépen el is mossa belül a szelepeket, ki van ez találva :-) Nem egy problémás dög eddig, főleg benzin kell bele. Abból mondjuk az összes. XD
Cserében tényleg nagyon szerethető, nagyon Alfa. Te is közeledsz a kritikus 40e km-hez a GIuliával, szóval tárazz be egy Giuliettát... ki tudja XD
Na ugye :-) Törd át a belső gátlásaidat és használd az erőt XD 510 ló hogy veretne a hegyoldalban XD
tirex2025-08-04 12:51:49 //
39786
Friss jogsival a legjobb tanulóautó a QV…de csak Race módban…😂
SD2025-08-04 12:30:42 //
39785
igérem abba hagyom a totojázást, csak most a hétvégét ki kell ventillálnom mert megveszek:D:D:D
Jön haza após a boltból a kotlával... mondja lehúzódott mellé egy audis.. hogy megvenné.. erre ő mondta hogy nem eladó:D:D:D
Mert hogy az audista azt mondja abban már minden volt cserélve de sosem jó...
erre én félválról: a totojában is volt gariban motor cserélve nem? mert elfelejtettek a márkaszervízben 100k km-ig olajat cserélni?:D
Jó mindegy van neki egy új is azt tartalékban tartja:P Az éltem nehéz:D
SD2025-08-04 12:26:49 //
39784
egyetlen egy tétel van a totoya számláján hogy az idők végezetéig megy vagy amíg nem lesz vége:D fele annyi pénzből kontrétan:D
Após után szerpentinen egy 20 éves 400 ezret futott corolla után.. na azokat az autókat amik mögém érkeztek:D nem értették, miért megyek negyvennel, még nekem is megfordult hogy ráelőzök apósra, de ő tudta hova kell menni:D:D:D
életellenes helyzet:D szerpentin követő tempomat 55-re és megy magától én meg nézem a fákat:D Após meg egyszer egyik kanyarba bele is indexelt, lehet ellenrkormányzás közben beleakadt a keze, pedig még 3 egységre is állítottam a követőt, ne menjen rá, de így is terrorozál az alfa szempár:D
negyvennel szerpentin:D:D nem értem ott simán elfordul 80-al:D
SD2025-08-04 12:19:03 //
39783
Neidegelj, Giulietta-t is nézegettünk asszonynak.. azóta meg már megkaptam tőle hogy egy stelvio is lehetett volna:D
Amúgy egyszerűen tudom védeni logikát:
- amilyen giulietta-t én megvettem volna az nem lett volna sokkal olcsóbb amit végül vettünk OFF-ot...
- amilyen Stelvio-t meg abból venni tudtunk volna azt nem akartuk volna szereltetni:D
De esetedben hogy egy ennyire Alfás szerelmet kanibalizáló két autód van hát sajnállak:D
Nekünk még egy Toyota Corolla hibrid volt majdnem befutó, de arra őszintén nemet tudtam mondani a próbakör után:D:D:D Kell a halálnak egy ilyen szardarab:D És tényleg.. 40k km-el a fékek elfékezve róla, a díszlécek meggörbülve a napon, az ablak algás vagy nem tudom:D Márkaszervíz árulta, csak nekünk... Na most hogy az Alfában lassan van 40k és 3 gyerek rúgja a belsejét.. akkor abban a toyotában vagy volt 200+ vagy valami elképesztő egy igénytelen szaralak volt a tulaja:D
De a tészta az korrekt most így egy év múlva mondom is, jó verda, arra amire való.
Ráz, zörög, nehéz, drága, de jó:D:D:D
Kazes☻2025-08-04 11:01:21 //
39782
(Jól vagy teeeeeee...?! :P)
Én élveztem. A patak még hagyján, az már a könnyebb része volt. Egy terepjáróval nem lett volna kihívás. Így nekem élmény volt. Sziklás köves úton jöttünk le, aztán olyan helyen, hogy sokszor inkább a füvön kerültem. Van egy élményfaktora, amikor már belekalkulálod, hogy a vizes füvön hova csúszik majd az autó. :-) Ez is határon autózás, nem is kicsit. Egyetlen egyszer sem tettem le az alját, nem koppantunk fel. Évek óta visszajárunk, és most élveztem igazán először ezt a részt. Régebben utáltam, most olyan szépen, jól jött ki az egész. Egyébként ha látnád hogy a románok miken átmennek sima hétköznapi autókkal, kis suvokkal, szívbajt kapnál. Ahhoz még én is nyúl vagyok.
Ahogy a német rendszámos Jeep Wranglerrel percekig tanakodott hogy merje e.. na ott, a faszi egy Dusterrel úgy átment mint a szél. Megállt, kiszállt, oldalra fordította a fejét, látszott hogy kisakkozza hogy mi merre. Beült, átment. Baaaaszus, csak figyeltem.:-)
Egyébként meg a sima aszfalton is továbbra is bírom ezt a Giuliettát. Más kávéház a Giulia, de pont ezért, sokkal közelebb van a régimódi autózáshoz az egész. Kis dög, fullra pakolva, tetőbox-szal is van benne akarat rendesen. Felfelé a hegyen mit össze morgott, prüszkölt, D-ben a hangjai nagyon szórakoztatóak :-)
A Giuliával valóban kanyarodni a legjobb, ebben olyat tud, amit kategóriákkal feljebb kell keresgélni. Az autózás viszont nem csak ez, én jól szórakoztam :-)
SD2025-08-04 09:47:42 //
39780
Teljesen jó, lényeg ha padkát megkóstolja (3,6m) nem szabad belenyúlni, vagy egy táblát elvisz (2.8m) mert különben nem tanulja meg önállóan :)
Van ez a vélemény... :D Vagy ahogy én csinálom, állandóan osztom, cserébe kb. 1 év után le tudom venni az útról a szemem ha az anyósülésen vagyok is :D És ha belekérdezek mit miért csinált meg tudja magyarázni és itt kezdődik hogy nem sodródik, hanem jelen van a közlekedésben.
Nem, te a másik fajta sodródásra gondolsz, azt neki még nem kell megtanulni :D
El kell hozni vezetéstechnikai tréningre ott megoldja a gumikat is:D
Tapasztalatból mondom:D
Patakban? Max, ha valahol nem lesz szalagkorlát és nagyon elmérek valamit xDDD
Én már akkor ideges vagyok, ha nem tükörsima az aszfalt (szóval elég gyakran xd), nemhogy off-road-ozzak az autóval. Ha ilyet akarnék, akkor vennék egy Jeep Cherokee-t a garázsszomszédtól, aki mániákusan gyűjti őket. :D
Szeptember első hetében Dolomitok, persze, hogy lesz más is az autózáson túl. De autóval csak addig megyek, amíg aszfalt van. Nekem ezt a kompromisszumot megéri, hogy cserébe a kanyargás kompromisszum-mentes legyen :D
(Lehet addigra már friss jogsis lesz a zasszony. Vajon jó ötlet az első pár száz km-én egy 510 lóerős autót a Dolomitok szerpentinjein alá rakni? :DDD )
SD2025-08-03 23:45:27 //
39778
Úgy értem nem az van hogy a népek túl vannak feszítve, nagyon figyelni kell..
SD2025-08-03 23:42:20 //
39777
Naugye a piros alfa jó alfa:D hajrá, majd lesznek még a ződnek szép napjai:)
Nekem a lábam meg a forgalom volt vészmódban.. nem is lehetett gyorsabban menni.. így is hallottam a 3 mentőhelikopátert…
Aki okos az augusztusban nyugis! Ez a javaslatom, egy kis huncutság belefér de csak a megfelelö időben:)
Pl mellé pakoltam egy ilyen kometition kotlának hogy meglegyen a kometizione:D vesztett már áltában:D

SD2025-08-03 23:37:08 //
39776
Nekem szépen 7,9-es fogyival megjárta a nagyszülőket:D
Kellemes néhol gyorsan, néhol lötyógve.
Az az igazság hogy továbbra is a kórnyezet lesz ideges ha meglát:D
Ahogy ez az autó kanyarodik az valam zseni:D
Hazaérve, lemosás, garázsba be:
:))
Lassan 37000 elmúlt a tizenezres új autó kor:P
Így talán látszik is. Rendesen butítja a fotót a fórum motor.

Ebben nem értünk egyet. Tud élmény lenni egy szerpentinen csapatás is, de nekem a tájjal együtt van ennek is értelme. Nekem az nem megy, hogy beülök az autóba és csak az autózásért és a kanyarokért nyomom neki. A Transzfogaras sem ért volna fabatkát sem a táj nélkül, a látvány nélkül, a cél nélkül, a barátok nélkül. Most is valóban jót autóztam úgy is, hogy óvatosabbnak kellett lennem. Egy élmény határon tolva kanyarodni, de ugyanúgy autós élmény, amikor más határokat feszegetsz. Patakban járt már a Q? 😄😉

Szép, de ilyen élményekért inkább utazni érdemes :D
Autózni olyan élményekért érdemes, amilyeneket én szereztem a hétvégén. A java az a Bakta-Sirok oda-vissza volt, 2x.
"Jön a kanyar, le kéne lépni a gázról... De hegynek felfele később is fékezhetek... Hu ba.sszameg, de nem ennyire későn!"
:DDD
Bár, ami azt illeti, mégis csak lehetett annyira későn, mert íven maradt :D
Volt 90 km-es range-em a szakasz elején, már 3 km múlva csak 34 km volt és 30 mp-ként pittyeget, hogy low fuel. Mondoom 'nyádp.csája, velem nem szórakozol. Bírod te azt, csak hisztis vagy. Lötyög ott még 10 liter, ne ijesztgess. De aztán csak el kellett mennem tankolni 20 litert Parád előtt, hogy ne idegeljen folyamatosan.
Az egyik kanyarban a motoros kanyarban előzött egy kotlát a belső íven, szembe sávban. Rendes sportmotor volt, csávó be is döntötte úgy, hogy szinte feküdt az aszfalton. Már érkeztem a kanyarra, mikor először megláttam a kocsit, aztán megjelent előttem a motoros... Azzal valószínűleg ő sem kalkulált, hogy a Zöld Atomcsapás 600 Nm-rel szaggatja az aszfaltot hegynek felfele és nagyon gyorsan eltűnik a távolság. Azért még épp befért a másik kocsi elé előttem. Jól van, haver, nekem egy kis biztosítós ügyintézés, neked az életed, én nem ítélkezem, ha te így szereted.
Olyan nagy forgalom azért nem volt szerencsére, másrészt nincsenek is nagyon hosszú ideig előzhetetlen szakaszok (a Gyöngyös felőli oldallal ellentétben), szóval rohadt nagyot lehetett menni. Augusztus végén érkezik az új szett Corsa, addig ezt az 5%-os szettet el kell koptatni. Időarányosan eddig elég jól (túl jól) haladok :DDDD
Ez sajnos ilyen az Alfánál. Egy jó szerviz mondjuk sokat tud segíteni a dolgon, de a fundamentális problémákat nem oldja meg.
Vészmódban egyébként nem hiszem, hogy van km korlátozás. Max téged üt meg a guta, hogy 200 lóerőre fizettél elő és 90-et kapsz. Nem hiszem, hogy vigasztal, de én 9500-at mentem így az elején (na jó, nem folyamatosan volt tiltás, de mindig visszadobta). Meg azóta még párszázat :D
Senki egy szót nem szólt, meg hát amúgy is, mertek volna szólni... Nem hajlandóak megcsinálni, nem tudnak biztosítani másik autót és akkor még ne is guruljon, ha tud? Nem érdekel ez senkit, inkább örülnek, hogy nem az ő gondjuk.
Kazes☻2025-08-03 13:56:11 //
39770
Szupiszupiszupeeer! :D
A pénz, és az elszaródó Eu-s ipar nyilván ott van mögötte. A gondot a gyökerénél látom, a Stellantis vezetésben. Amikor a Stellantis átvette az Alfa Romeo-t, akkor rendeltem. Tudtam, hogy utolsó utáni pillanat, mert innentől a lefelé van.. Azóta sem látom a fényes jövőt, nekem egy Renault 5 lényegesen nagyobb dobása mint egy Junior, de mindegy.
Nem az a baj, hogy egy turbó elromlik 40e km alatt..Az már baj, hogy egy 7e Ft-os alkatrész nem cserélhető benne, hanem komplett turbót cserélnek. Ez a mai EU ipar szép lenyomata. Illogikus, pazarló, drága, versenyképtelen.
De az igazi baj az, hogy a gyártó nem biztosítja a supportot és az alkatrészt. Én már rég lehúzhattam volna a rolót, ha az ügyfelemnén tonkremegy egy lézer dióda, és azt mondom, hogy bocsi, nincs. Várni kell.
Pedig volt olyan, hogy nem volt. Elküldettem a rossz modult. Mire ideszállították, találtam alternatív beszállítót. Egy hét alaltt fejlesztettük le az optikát hozzá, és a felhasználó soha sem tudta meg, hogy teljesen más alkatrészt kapott. Mert változatlan paraméterekkel működik a cucc. Stabilabban mint valaha. Es itt én is felismertem, hogy hiba volt a gépezetben, nincs olyan, hogy éppen ne legyen raktáron semmilyen dióda. Nem engedhetem meg magamnak, hogy a vevőm ne tudja használni a gépet.
És egy autógyár sem engedheti ezt meg magának, mert elveszti a vevőit. Engem biztosan elvesztett, és még sokakat. Nagyon nehéz lesz meggyőzni arról, hogy valaha az életben mégegyszer új Alfát vegyek. Nem a szervíz hibája, a gyartóé. Ilyen nincs, hogy "bocsi nincs alkatrész".
Nyilván az autóipar jelenlegi fejlodesi iránya sem az ami számomra vonzó, szóval az új autó önmagában elvesztette számomra a vonzerejét. Előrébb sem vagyok vele.
A dologban az a rossz, hogy rosszkor is történt. A nyaralás egy dolog. De ez egy céges autó, és csak az elmúlt 5 napban történt annyi minden, hogy kedden fel kéne rombolnom Vecsésre. Aztán 15-e körül Budapestre egy partnerhez. Hogy a tökbe oldom meg?
Egy fecnit nem kaptam arról, hogy így használhatom e az autót. Nem vagyok finnyás, beülök és így 90 lóerővel is elmegyek vele, mert mennem kell és kész.
De aztán ne az legyen, hogy kedves tulaj, miért van 2000km-rel több az órában, ha rossz az autó? Nehogy az legyen, hogy a gyártó szépen hárít majd minden hibára, mert vészmódban autóztam vele.
Szóval vannak kerdeseim, bizalmam pedig nem sok.
Időközben Chili teljesítette az első kihívást. Bihar hegység (nyugati Kárpátok), Glavoj rét. Tavaly azt gondoltam, hogy bérelünk hozzá inkább autót, mert a Giulietta szűkös a kemping cuccnak. Megoldottuk. Felment zokszó nélkül 1300m-re, aztán le a völgybe sziklás kavicsos úton, a végén konkrétan a patakban. Ez egy jó Alfa. A Giulia tuti hogy nem jött volna fel a völgyből a durva elektronikai beavatkozásai miatt. A kis piros nagyon látványosan jött fel a harmattól nedves füvön. Konkrétan megkérdezték, hogy összkerekes e.. Most per pillanat jobban szeretem mint a zöld kertidíszt 😔

SD2025-08-03 07:14:01 //
39766
Én úgy próbálom megközelíteni hogy mi mozgathatja azokat akik ezeket az autókat készítik. Milyen döntések, milyen motivációk.
Adott a lelkes mérnökcsapat, akik bolondulásig alfa fanok.
Nyilván van egy pénzügyi csapat aki próbálja a keretet tartani.
Ez a kettő már ellenérdekelt.. mert nem használhatod azt az alkotóelemet, vagy olcsóbb zárat kell oda tenni stb.
De közben késélre menő viták mennek mitől alfa az alfa, és ezt szerintem sikerült megtartani.
Ami a problémákat okozza hogy ma már.. de 30 éve is kevés egy lelkes csapat aki megtervez egy jó autót…
Mert harc megy az euro centekért.. szószerint mert akár csak 100 ezer autónál már tétel egy relé ára stb.
Közben a beszállítók minöségellenörzése, a munkaerö ellenörzése, az aktuális vezetőség stb.
Összességében ha mernek 5 év garanciát adni egy olyan autóra amit lehet hogy versenypályán fognak használni.. azért elmomd valamit .
Sajnos mivel nem hozta a típus az eladási számolat gondolom az aftersales oktatások költségét megvágták.. ígyazáltalános szerelői tudásra lehet alapozni.
És itt jón a kérdés illetve ago d hogy megint beleesik abba a márka amiről mindig is szólt.
Hogy azok a példányok adják az alfa szerelmesek autóimak gerincét amelyek valamilyen szerencsénép fogva. az első 5-10 évben nem lettek, kiflibehajtva, (itt már egy kózepes kocc is elég a GTK-hoz) amelyek nem lettel elégtelen karbantartással, hozzá nemértéssel tónkretéve. Amelyiket a tulaj nem rúgta szét..
Összességében nem állunk rosszul:
- vannak már 8 éves autók, mennek
- a technika üzembiztos, biztonságos
- a bódé bírja, a belső nem pusztul
- minden adottegy future classic-hoz:)
- ami ellene szól: rétegautó, sok elektronika, csak gyári alkatrész..
De majd alakul-ez, addig szépen vigyázza meg mindenki az autóját, használja, óvja:)
PBali2025-08-02 20:43:57 //
39765
Szia Halesz! Esetleg jó Backstage téma lehetne, ha már ilyen sokat lehet róla beszélni. Persze nem a legvidámabb, de mindenképp tanulságos.✌🏻
Halesz2025-07-31 23:50:49 //
39764
Talán @Halesz nek több kapcsolata van megemlíteni esetleg, hogy jobban figyeljenek oda.
Olyan sokrétű és összetett ez a probléma, hogy oldalakat lehetne róla írni, beszélgetni. Sokan tudnak róla, és látják mi a gond, de olyan sok szereplőn múlik....
SD2025-07-30 19:44:10 //
39763
AC áram a benzin, DC power a dízel:D
Napelem a bio etanol?:D
A villanyszerelőké a jövő. Már a napelembiznisszel is nagyot szakítottak, de a jövőben az autószervizeket is leuralják majd :D Oktánszám helyett amper :D
SD2025-07-30 13:47:53 //
39761
Vagy ragassz neki egy kis alfa emblémát a csattogós váltós épített béjembéjére:D
mond csak a jövőt vázoltad, mert a béjembéket tolni kell az alfák jönni fognak, ha csinál megfelelő szolgáltatást:D
SD2025-07-30 13:46:50 //
39760
Majd ha látom a béjembés haverod szervízében az alfa logo-t kiakasztva akkor megyek oda chippeltetni:D
A szervízbe járással ne is bosszants :-) Időigényes? Az. lényegében egy 6 órás túra volt a legutóbbi, nulla élményautózással.
A Giulietta fékfolyadékcseréje is időigényes volt. 20 perc szereléssel, egy kicsi autózással, és még két és fél óra autós társaságban duma, motorháztető nyitogatás, autó mustra, meg ami ilyenkor kell. Ezt élveztem jobban. Szóval ha valahova szokok, az ez lesz.
Ezt én már rég pedzettem, csak az online talált infók alapján... Hamarabb írnám magamnak, vagy ha nem, akkor Squadra, egyértelműen. De ma is beszéltem valakivel aki egyébként Giuliettákat biztosan ír, nem is gyengére. Szerintem a Giuliával is képben van.
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.