Varsád és Kistormás között:

Keszőhidegkút és Gyönk között necces volt a helyzet. Perifériás látásommal még épp észleltem valamit jobb oldalról kifutni. Szinte abban a pillanatban csattanás... Oldalra néztem: tükör megvan. Akkor a gyönki felfutót még nyomjuk meg rendesen, majd utána kárfelmérünk.
Gyönkön megálltam körbejárni az autót. Jobboldali visszapillantón nagy vérfolt. Első sárvédőn pár hosszanti karcolás (szerencsére le van fóliázva). Pont a fényszóró mögött kapta el a sárvédőt, de azt már olyan éles szögben, hogy lepattant és a tükörházon csattant.

A nap végén lemostam a kocsit és semmi nyoma nem maradt a találkozásnak. A sárvédőn még a kavicsvédő fólián sem maradt semmilyen sérülés, a tükörházon sem látszik semmi és ugyanúgy funkcionál, nyílik, csukódik, stb.
Ezek szerint az alkatrészek arra lettek tervezve, hogy kibírják egy fácán elcsapását :DDD
Még szerencse, hogy jó gyorsan mentem, mert ha kisebb tempóval megyek, akkor lett volna ideje elém kerülni és biztos komolyabb pusztítást végez.
Bár még most sem értem, hogy a tükörnek hogy nem lett baja, de valószínűleg nem a teste csattant rajta csak a szárnya vagy a feje.