Mutasd

>> Szerviz2017-03-25

Nos ha nem csatlakozó, nem EGR, akkor vajon mi? Kábel. Mi van, ha kábelhiba? Nosza beindítottam és nekiálltam mozgatni a kábeleket. És IGEN! Ahogy mozgattam elment végleg az 5. henger.... Na jó, gondoltam szűrjük ki, box lehúz, direktben a gyári csatik fel. Járogatott, de rángatott össze vissza. Oké, akkor a gyári kábelezéssel van valami.
Keresgéltem keresgéltem és....a gyári csatlakozó kék kábelét tőben ha mozgattam, akkor újra járt, majd leállt az 5-ös. Hát jó, leműtöttem a csatlakozót. Nem volt könnyű, de két gombostű segítségével megoldható. Nem tudtam eldönteni, hogy csak a saru nem szorít eléggé, vagy belül kábel törés van. A szigetelésen látszott törés, hát úgy döntöttem, hogy atomjaira szedem a kis csatlakozót és lecserélem a kábelét.
2 órám ráment, gravírgéppel műtöttem le a gyári kábelt, visszaforrasztottam egy azonos keresztmetszetű és színű kábeldarabot.
Összeraktam és boldogan vártam, hogy jó legyen. Indítok...ééééés.....nem járt az 5-ös. Ó na neee....
Mozgatom ott ahol eddig, nincs változás. Mozgatom a box csatiját, most meg ott lehet valami. Néha bedöccen, aztán megszűnik. Nézegettem, aztán feltűnt, hogy a csatlakozó egyik vezetékénél a kis gumitömítés kintebb van. Na mondom hátha ott valami...
Konkrétan a kezemben maradt a vezeték. Ehh, ez is megvan. Ez a csatlakozó sajna bonthatatlan, így a közeli bontóból egy ezresért túrtam egyet vezetékestől. Ez már gyorsan ment. Levágtam a régit, feltettem az újat.
Indítottam. Jár az összes henger. De dadog. Nemár basszus.... ilyen nincs.Végig mozgattam újra az összes kábelt az 5-ös henger körül, és a box toldókábelén találtam egy szakaszt amit ha mozgattam, kisimult.
Fogtam, kivágtam a fő kábelkorbácstól a box vezetékét és forrasztottam újat.
Indítok, jár. Egész szépen, simán.
Gyorskötözővel mindent a helyére raktam, ami bandázst leszedtem visszatekergettem, összepakoltam és irány egy próbakör (és tankolás).
Ahogy kigurultam a kapun rántott egyet :-S Még 500m-en keresztül rángatott, aztán abbahagyta. Ááá ez nem létezik. Ezt nem hiszem el...