Kareszka1984 - főkép

Véget ért a nyaralás és megejtetem az olajcserét, mivel jövő hétvégén lakodalom(lom-lom-lom)ba megyünk, ne legyen ezzel sem gondom.
Ezúttal Selénia Racing került bele. Egyúttal ránéztünk a gyertyákra is, picit megpucolgattuk őket, majd kicseréltük a hátsó lambdát egy bontottra, ami lám, üzemel is...
Egyenlőre eltünt a "motor controll failure" ikonocska a műszerfalról, de szerintem a gázüzem miatt hamarosan ismét befogja dobni. De azért biztató volt, hogy hibatörlés után nem dobta ismét be, valamint szép grafikont is produkált.
Fotókat sajnos nem készitettem, mert a mesternél derült ki, hogy levan merülve a fényképező :-/
Mester szerint most 12-15ezer km-ig ne cseréljem az olajat, mert a racinget jobban fogja szeretni a motor, meghálálja. Hát nem tudom, ha nem eszi meg, akkor megfogadom a tanácsát.
km állás: 156.400

Kilettek cserélve ma a tegnap megérkezett gyertyák. Elraktam a régiket emlékbe, hátha egyszer elő kell őket venni valami miatt...
Szervízdíj nem volt, mivel apum szerelő haverja cserélte, csak az üzemanyag fogyott azon az 5km-es távon :)
Az egész műveletet megkoronázandó, lemostam Pirit és fordultunk egy nagyot a városban :)
km állás: 146900

Megérkezett ma a megrendelt gyertyaszettem. Igaz 2 napot késett, de megvan. Mégcsak időpontot kell egyeztetnem a mesterrel és meg is ejtem a cserét. Remélhetőleg egy időre a szervíz erre vonatkozó része elfelejthető lesz!!!
Hosszadalmas kérdezősködés, blogolvasás és netezés után fény derült a titokra, miszerint a 105 lovas, 1.6TS mociba a következő NGK gyertyakombináció való:
BKUR6ETB és CR7EKC
Hozzáteszem az ugyanekkora lökettérfogatú, de 120 lovas mociba ezek NEM JÓ GYERTYÁK, abba a következőket kell beszerezni:
BKR6EKPA és PMR7A

Ma gondoltam elviszem kipucoltatni a gyertyáimat...ürge neki is kezd, mindent flottul kipucol, összerak, majd indítás után sziszegő hangon valahol kifujt a motor. Kinyomoztuk, hogy az egyik trafótol jön a hang. Na mindent vissza lebontani...kiakarta csavarni a gyertyát, amikoris az beletört a blokkba. No nemhogy a fos kúszott fel az agyamig! Szerencsére 15percnyi munka árán kicsavarta a menetes szárat és belekerült egy másik, vékony szárú gyertya.