Mutasd

>> Szerviz2013-12-06

126165 km (2013.11.29.)
Laci kicserélte a jobb első lengőkart, kompletten, bár szerinte még nem volt rossz állapotban. A szilenten valóban volt egy kis szakadás, a gömbfej viszont jól nézett ki, nem lógott vagy ilyesmi. Nagy tudományosan megmutatta nekem, bár fogalmam sincs milyennek kell lennie. :) Fényképezőt viszont sajnos elfelejtettem vinni. Kellett hozzá még valamiféle anyacsavar, amit csak rendelésre hoznak, így arra kellett várni pár napot.
Szerelés 12000,-
126350 km (2013.12.06.)
Csütörtökön megérkezett az anyacsavar és a 2 db Lemförder hátsó stabilizáció pálca. Peti cartárs szerint cserés, a gumi elkezdett megszakadozni. Ma Laci kicserélte, de megkérdezte, ezt tulajdonképpen minek is akartam cserélni... szóval tuti nem volt vészes. Így most egy jó ideig nyugodt lehetek, rendben van a verda. :)
Anyacsavar 3500,-
Lemförder stab.pálca 2x7000,-=14.000,-
Szerelés: 5000,-

 
>> Szerviz2013-11-04

Végre, végre, végre! Megérkezett a várva várt lengőkar! Miután Peti megállapította, hogy kezd kopni és így cserére ítélt a jobb első lengőkar alsó h.szilent, elkezdtem körbejárni a témát. Sokan azt tanácsolták, hogy célszerű és hosszútávon gazdaságosabb is, ha nem csupán a szilentet cserélem, hanem a komplett lengőkart. Mivel szeretném még sokáig megtartani és használni az autót, ezért úgy döntöttem, megveszem kompletten. Ezután már csak a márka volt a kérdés, milyet válasszak, amiben nagy segítségemre volt többek között GTPeti blogja is (A márkák - és amik mögöttük van). A Lemförder mellett tettem le a voksom és szerencsére sikerült is egy jó ajánlatot kifognom egy szegedi autóalkarész bolt internetes oldalán. Alig várom,... (sérült blog)

 
>> Esemény2013-10-17

Idén sajnos nem tudtam elmenni a kaposújlaki talira, de amikor megláttam Csabiii159 alábbi nagyon szuper fotóját a 159es flottáról, összeszorult a szívem, hogy az én verdám nem állt a sorban.
Gyorsan rendeltem is az amorén egy KUL13as pólót. Sajnos a fekete-arany S méretben már elfogyott, de nagyon klassz a fehér is, ami épp a mai postával érkezett meg. Már alig várom, hogy egy gyors mosás után felvegyem az edzőteremben. :) Sőt, volt a borítékban matrica és kártyanaptár is, nagyon örültem mindennek, köszönöm Halesznek a segítséget!

 
>> Egyéb2013-08-31

Az AlfaCityn került szóba, hogy szeretnénk kivezetni a szivargyújtót a csomagtérbe, mert szeretnék hűtőtáskát. Pityukoma megmutatta, hogyan lehet ezt véghezvinni. Igazából nem bonyolult és nem is költséges a dolog, hiszen a kábel már kint van, csak egy speciális csatlakozót kell venni hozzá néhány ezer forintért. A kütyüt Ofi rendelte nekem elektromos csatlakozó dugalj néven. Ma pedig megtörtént a beszerelés. A bal oldali tárolóban lévő burkolatot levéve meg kell keresni a kárpit mögött egy szabadon álló vezetéket, a műanyag vakdugó kipattintása után a csatlakozó műanyag részét kell először bevarázsolni, majd a vezetéket rajta keresztül húzni kifelé és és csatlakoztatni a dugaljra és ezután már csak betolni a helyére. Viszont csak akkor van áram alatt, ha a kulcs az autóban van.

 
>> Egyéb2013-08-26

Ma volt életem első műszaki vizsgája. :) Nagyon izgultam, még akkor is remegtek a lábacskáim, amikor visszakaptam és beleültem, pedig a vizsgabiztos egy alfás cartárs volt.

 
>> Esemény2013-08-17

Az egyik legjobb barátnőm, Eszti esküvőjén én voltam a koszorúslány. A mennyasszonyi autó az öccse autója volt, de én boldogan szaladgáltam kora reggeltől a saját Alfámmal a virágokkal, a dekorációkkal, a fodrászomhoz, sminkeshez... miután Zsolti szépen lemosta és meglepett egy szett Alfás szelepsapkával.

 
>> Autóápolás2013-07-25

...
(sérült blog)

 
>> Szerviz2013-07-24

...
(sérült blog)

 
>> Autóápolás2013-06-26

Droberto blogjában és a fórumon olvastam az AutoGlym prémium minőségű, professzionális termékeiről. Elsősorban kiváló minőségű, bevált bőrápolót kerestem, mert az autó vásárlásakor Zsoltitól ajándékba kapott bőrápoló flakonjában már alig volt valami. Több cartárs a Nagy-Britanniában alapított AutoGlym két termékét ajánlotta: Leather Cleaner (bőrtisztítót) és a Leather Care Balm (bőrápoló balzsamot). Azonnal felmentem a honlapjukra és böngésztem az autóápolási termékek között, de megvártam az AlfaCityt a vásárlással, mert a srácok megsúgták, hogy a cég kint lesz akciókkal, segítő tanácsokkal.
Valóban készségesen és kedvesen segítettek, vásároltam is náluk néhány autóápolási terméket, igazán kedvező áron (2012 árlista mínusz 20%!).
Alig vártam a hétvégét, hogy végre legyen időm és kipróbálhassam ezeket és megszépítsem az üléseimet! :)
Most ezeket teszteltem:
Leather Cleaner 500 ml: 2075,-
Leather Care Balm 500 ml: 3195,-
Mikroszálas törlőkendő: 1000,-
Már a bőrtisztítás utána is láttam szépülést az ülésen, a balzsam állaga pedig a Nivea testápolót juttatta az eszembe. Csodásan fényes lett tőle a bőr felülete, de ahogyan droberto is mondta és a használati utasításon is szerepelt, végleges kinézetét kb. 48 óra múlva tapasztalhatjuk (már mattabb, de szép, egységes felület).
(Az ápolás vasárnap történt, a fotók szerda reggel készültek.)

 
>> Esemény2013-06-19

Még néhány fotó