Mutasd

>> Esemény2013-06-19

Péntek reggel elkezdődött a készülődés az AlfaCity-re. :) Munkába menet megtankoltam, utána Zsolti gondjaira bíztam az autót - guminyomás ell., külső-belső teljes nagytakarítás, polírozás... - csodaszép állapotban kaptam vissza ebédszünetre! Gyorsan elszaladtam vele a fodrászhoz, megebédeltem, s ebéd után meg is érkezett a futár a várva várt Alfás pólókkal is, amik nagy sikert arattak a kollégák körében. :) Délután összepakoltam a cuccokat is és izgalommal vártam az első AlfaCitynket.
Kora reggel egy nyugis reggelizést követően, 6 után néhány perccel indultunk Szarvasról. A nap már szépen sütött, igazi nyári idő volt, úgyhogy elég volt egy csini szoknya és az új Alfás rózsaszín atlétám +az új original Alfa Romeo basesapi, amivel Zsolti lepett meg! :) Dömpiék már nyitott kapuval, forró kávéval+tejes kávéval vártak Abonyban, majd fél8kor el is indult a konvojunk, élén Rékával alias SignoraDömpivel. :) A barkácsboltnál már 4 cartárs is csatlakozott, szóval jó hangulat volt, igazi nyári időjárással. Cegléden már 10 fölé nőtt az Alfák száma, Vecsésen pedig ismét dagadt a konvojunk, tök jó volt látni elöl-hátul a sok-sok Alfát, a jellegzetes szép külsővel. Számolni már nem tudtam, pontosan hányan vagyunk, de mire 11.15kor az erődhöz értünk, a csapat 30 felett volt!! KÖSZÖNET MINDEN CARTÁRSNAK A JÓL SZERVEZETT, KULTURÁLT, BALESETMENTES KONVOJOZÁSÉRT, ÖRÜLÖK, HOGY A CSAPAT TAGJA LEHETEK! Valóban egy újabb élmény volt veletek (úgyis, hogy egy darabon átadtam a volánt Zsoltinak).
A beléptetés gyors volt, ahogy megérkeztünk és beolvasták a belépőt, már állhattunk is be az erőd füves parcelláira. Már szép számmal voltak 159esek is, beálltunk mi is a sorba, utána belevetettük magunkat a forgatagba.
Az első AlfaCity-nk volt, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó. Szép volt a helyszín (én még eddig nem jártam Komáromban), jó volt találkozni a tagokkal, sokakkal újra, akikkel már ismerősökként üdvözöltük egymást. Sikerült nagyon kedvező áron rendelni pajzsot és első, hátsó jelet (ugyanis igen hamar elkapkodták a kivitt példányokat), vettem többféle AutoGlym autóápolási terméket (már alig várom, hogy kipróbáljuk őket!!), piknikeztünk a napernyőnk alatt a verőfényes nyárban (le is égtem rendesen, atlétacsíkosra!, hiába az előszoláriumozás), megtudtuk, hogyan lehet hűtőtáskának szivargyújtót kivezetni a csomagtérbe..., sok érdekes és hasznos infot gyűjtöttünk, megcsodáltuk a szépséges verdákat és persze készítettünk rengeteg fényképet.
Sajnos a tombolasorsoláson nem kedvezett nekünk a szerencse, de ezt elfeledtettük egy közös fotózással a srácokkal a nap végén.
Mi nem jöttünk haza, Dobogókőn foglaltunk szállást, így vasárnap még egy kis kirándulásban is volt részünk és kényelmes hazaútban. Sajnos Zsolti térdsérülése miatt a Rám-szakadék meghódítása idén elmaradt, de szeretnénk bepótolni jövőre. Reméljük, néhány cartárs is velünk tart majd egy közös kirándulásra a Pilisben - nagyon klassz erdei túraösvények vannak. Szép a kilátás, jó a levegő, izgalmas szerpentines utak, amiket mi könnyedén jártuk a 159sel - ez a szakasz külön élmény volt.
Hazafelé útba ejtettük Tinnyét, megálltunk Lali Üvegtigrisénél pihenni, fotózni (igazi turistahely lett!). Amikor befordultunk az Alfával, az egyik pasi odaszólt a feleségének: "Néz, jön Gaben!" - mindenki nevetett. :)
Megtett táv: 585,7 km
Átlagfogyasztás (kb. fele úton légkondival) 5,8 :)

 
>> Esemény2013-05-26

Nemrég értünk haza az első Velencei Találkozóról, ami fantasztikusan sikerült. Igaz, mindenféle időjárásban volt részünk - sütött a nap, utána esett-fújt, fáztunk, de délutánra, mire megfőtt a finom pörkölt, újra kisütött a nap. Szerintem jól sikerült ez az első, kicsit ismerkedős hétvége. Sok információhoz jutottam, találkozhattam személyesen azokkal, akiket eddig csak a fórumról ismertem, finomat ettünk, ittunk, no és mindezt csodaszép autók társaságában (a bográcsozás mellett volt mindenféle finomság: sok-sok házi süti, pogácsa, sajtos rúd, isteni Boci szelet, muffinok - az utóbbiak az én konyhámban sültek péntek délutántól egész este 10ig, gyümölcsös pálinkák, sörök..., este pedig egy klassz füstös szalonnasütés, csak én a hideg elől igen hamar bevonultam a faházba). A közös fotózás elmaradt - jó lett volna félkörbe beállni, odakuporodni a verdák elé és egy nagy közös fotót készíteni... majd legközelebb.
Dömpiékkel mentünk haza Abonyig, ahol kedvesen lekenték egy speciális kencével a szélvédőmet. Szolnokról hazafelé végig zuhogott az eső, s csak az én ablaktörlő lapátjaim pihentek, minden szembejövőnek ezerrel dolgoztak, miközben az én szélvédőmről csak úgy peregtek fölfelé a kövér esőcseppek. Nagyon mókás volt, élveztem. :) Nekem is kell ilyen!
Köszönjük a szervezést droberto-éknak, a fincsi kávét hazafelé Dömpiéknek! :)
Várjuk a 159VTT 2.0-t! :)

 
>> Egyéb2013-04-07

Felajánlottam a barátnőmnek a verdát mennyasszonyos autónak, de sajnos az öccse VW-je lett a nyertes. :( Hiába, nem akart családi vitát. Viszont tegnap voltunk ruhákat próbálni (egész délelőtt!) és kitaláltam álmaim gyönyörű és egyben dögös koszorúslány ruháját. Félig-meddig saját tervezésű lesz (mert azért fotók és a varrónő is hozzáadott a dologhoz), de úgy legalább én lehetek hercegnő a saját verdámban.

 
>> Egyéb2012-12-03

Tegnap estétől garázsban tölti az éjszakákat a csodaszép. :) Az első éjjel után ma reggel szép nagy pelyhekben hullott a hó, amikor felébredtem, így ez még jobb érzés volt. :)

 
>> Egyéb2012-11-02

Ma felkerültek az autóra a téli gumik - bár kicsit sokáig válogattam és nehezen találtuk meg a tökéleteset (használt, prémium min., újszerű, lehetőleg 2011es, keveset futott, min. 7-7,5 mm) -kicseréltük a szélvédőmosó folyadékot és a szőnyeget gumiszőnyegre, vettem jégoldó sprayt és ajándékba kaptam Zsoltitól egy szélvédőtakarót, hogy a munkahelyi parkolóban is védett legyen az autó és ne kelljen órákig kapargatnom a jeget/havat, ha lesz. :)
Egy hete elvittem egy téli átvizsgálásra a drágát, ahol egy apróságot állapítottak meg csupán: a fagyálló folyadék túl tömény -60 fok. Így ezt a problémát is javítottuk: hígítottuk 2 liter ioncserélt vízzel.

 
>> Egyéb2012-10-21

Múlt héten, egy szép napsütéses vasárnapon leszereltük az alsó burkolati elemet, illetve a kerékjárati műanyag dobbetéteket, mert sérült és hiányos. Ezek javítása folyamatban - az első karosszériás sikertelenül próbálkozott :) azt javasolta, dobjam ki és vegyek újat. :) Most egy (reméljük) szakember dolgozik rajta.
Zsolti kissé megküzdött az elemek leszerelésével, néhány rozsdás csavar feladta a leckét (nem jött ki, beszakadt...), így ha már levettük az autó alját, ma a rozsdásodó részeket csinosítottuk. Zsoltim kifúrta a beszakadt csavarokat, hegesztett újakat, lerozsdátlanította és szépen lefestette a részeket - én pedig kiválóan tudok szerszámokat adogatni és szendvicseket készíteni. :)

 
>> Esemény2012-10-08

Az első Alfa találkozónk nagy élmény volt.
5.20kor indultunk Szarvasról, majd csatlakoztunk a 12 fős konvojhoz, aminek nagyon jó volt a részese lenni. Elképzeltem, milyen lenne egy felvonulás mind a 120 autóval. :)
Reggel "produkáltam" egy kis ébresztőt, amivel felráztam a társaságot, ezúton is még egyszer köszönöm a srácoknak a segítséget!
Az idő csodálatos volt, mindenki kedves és barátságos - várjuk a következő találkozót! :)