Mutasd

>> Szerviz2022-10-16

Szóval...
A Hengerfej teljesen szétszedve még év elején, szelepek szimeringek, tőcsavarok stb..
Elmosva, zsírtalanítva.
Nagyítóval centiről-centire átnéztük a hf-et de nem találtunk rajta repedést. Ezzel számoltam is, mivel csak akkor folyik át a fagyálló mikor az autót járatom. Azaz csak hő hatására dolgozik át a fagyálló az olajba,és áll a felső holtpontra feltekert dugattyú tetején.
Faterom vissza vitte a Hengerfej cetrumhoz (Tuning Center bt.- Gépműhely) a HF-et (előzőleg is itt síkolták nyomás próbázták) és kért egy ujjabb nyomás próbát. Elmondta hogy 3 éve ők csináták de továbbra is ugynaz a hiba, nem panaszkodni akar hiszen amúgy is már 3 éve volt hogy csinálták, mindössze szeretnénk a végére járni a hibának, szeretnénk megszüntetni, és össze rakni a kocsit.
Készségesen áltak a rendelkezésére, fél órán keresztül kérdezték pontról pontra mi hogyan merre, mekkora a fagyálló veszteség, mennyi km mire össze keveredik a fagyálló és a motorolaj, álló helyzetben kihűlt motorral is egybe folyik-e stb...
Miután mindent megbeszéltek mondták hogy egy ilyen jellegű összefolyásnál már szabad szemmel is egy nagy repedésnek kell látszódnia, nem tartják valószinűnek hogy a hengerfej repedt lenne, de elválalják lenyomás próbázzák, nyagyfigyelmet szentelnek majd neki.
Míg a Hf-et nyomáspróbázták addig én a torok fűtést nyomattam meg, bár tudtam hogy nem lehetséges hogy ott dolgozzon bele hiszen láttam volna az erre utaló jeleket, de itt már biztosra kell menni. Eggyik végét ledugóztam másik végét megküldtem 8 bárral. Beleraktam egy edénybe telivizzel és elkeztem forralni, de sehol sem engedett.
Ugyanezt eljátszottam a turbóval is hiszen az is vízhűtéses, de itt sem volt erre utaló jel hogy repedt lenne.
Párnapra hívott faterom kész a Hf, azt mondták hibátlan... -18000Ft
-A hengerfej levételekor a tömítésen tökéletesen kirajzolódott a víztér, nem volt átfolyás.
-Pillangószelep fűtését én ellenőriztem, nem volt átfolyás
-Turbó szintén ok
Minden ami vízcsővel kapcsolatban áll egr stb. azt átnéztem.
Ezek szerint a blokk lesz mégis megrepedve amit az első perctől kezdve kizártunk, mivel a hármas hengerben lévő dugattyút legfelső holtpontra tekertem és ahogy hűlt vissza a motor úgy kezdett a dugattyú tetején álni a fagyálló.
Szétszedés után ugye szintén megvizsgáltam a henger falát nagyítóval, de itt sem találtam repedésre utaló jelet...
Autodocról rendeltünk egy teljes motor tömités készletett. -54746Ft

 
>> Autóápolás2022-03-18

Megérkeztek az Aliexpressről rendelt fekete-króm emblémák

 
>> Szerviz2022-03-08

Régóta nem tudtam felhajtani a tükröket, a balos amúgy is kékszínű volt, szétszedtem őket, tükörlapot kipattintottam, a mögötte lévő burkolat csavarjait kiszedtem, burkolatot leszedtem a tükör konzol csavarját beáztattam csavarlazítóval és hagytam egynapot állni , másnap villáskulccsal probálkoztam, felesleges volt. Ütvecsavarozóval sikerült lelazítani. Rozsdaátalakítóba hagytam egy napot ázni, ma letisztítottam őket és bőzsirral összeszereltem. A kék burkolatott lecseréltem a régi gyári színazonos tükör burkolatra. Tökéletes beugrik a poziciókba és könnyen fel-le lehet hajtani.

 
>> Tuning és extra2022-02-15

A mainap sikerült egy régi vágyam valóra váltani . Sikerült vennem 2db gyári 155 recaro ülést, sajnos nem hibátlanok, pedig ennyi pénzért szerintem illene, vagy ha legalább szett lenne ... A sín már opelre volt "átalakítva" amiket még a helyszínen le is flexelt az eladó, így másik síneket kell vennem hozzá . (update: a síneket átraktam a bőrülésekről) Valamint van 1-2 három! repedés, és az egyik ülés belső oldalára már ráragasztottak egy hasonló mintázatú bőrt, így bőrözni is kell. Egy tisztítás is rájuk fér.(update: kitisztítva) Bepróbáltam, nagyon jó tartásuk van.
Rádió kábeleit levágtam, újra forrasztottam zsugorcsővel leszigeteltem, bandázsszalaggal végig tekertem.
1-2 kép Recaro
3.mikor hozzám került gyari q4 belső
4. facelift előtti bőrbelső
5. 155 recaro sportülések
8. 2din rádió a helyén.
Vételár:150000ft
Útiköltség: 30000ft

 
>> Szerviz2022-01-12

Nos ez a történet kb 2 évvel ezelött kezdődött, de eddig még nem írtam róla, ahogy sokmásról sem, mivel egy ideje nem vezetem a blogját...
Most nem véletlenül nem használom túrázásra, kirándulásra,nyaralásra ahogy még akkor terveztem... Nem mintha az előző év olyan sok lehetőséget adott volna rá, de egy ilyen autóval elég párkör is, hogy kitisztuljon az ember feje.
Szóval valahogy a hengerfejes történet után (2019), az autó továbbra is a parkolópályán maradt, mivel az e36-ra koncentráltam. Persze 1-2 kissebb munkálatot azért végeztünk rajta. 2020 elején jött egy érdeklődő akivel bár nem sikerült megeggyezni de arra jó volt, hogy rájöjjek én szeretem ezt az autót és nem akarok tőle megválni. Ezután újra nekiálltunk és itt szembesültünk: az olajba továbbra is átfolyik a fagyálló. Hogy lehet ez? Faterom nem hibázott az összeszerelésnél. A hármashengert amennyire csak tudtam feltekertem, a fagyálló pedig áll a dugó tetején. Szóval ez csak hengerfej lehet. Amit ugyebár síkoltattunk és nyomásprobáztattunk, ahogy azt a régebbi blogban már leírtam...
Most újra neki álltam...
Brera felni felprobálva.

 
>> Esemény2021-01-16

Pár hónapja elköltöztünk Budapestről, így szüleim házuknál hagytam az öreget. Viszont most ők is költöznek, így elhoztuk.
Forgalomból ideiglenesen kivontam.
Egy kis érdekesség, Budapesten mindíg össze futottam olyan autóbuzikkal mint én is... Viszont ahol most lakunk, hát őőő...
Itt senkit sem érdekeli az autó, javarészt szetrohadt, kopogó, füstölő sár kupacokkal járnak az emberek 90%-a amíg szét nem hullik alattuk. Már akinek van... És ez nem vicc!!! Nagyon kevés ép autót láttam eddig. Viszont annál több potyautast... A minap este a garázsba áltam be, mikor leszolitott egy srác akit eddig sose láttam :vigyem már el a haverjahoz...
Ember legyen a talpán aki erre higgadtan válaszolt volna...
Ahogy egyre több embert megismer az ember úgy egyre több a jelentkező is... Eldobnál a gyrososhoz? Elvinnél vásárolni? Elvinnél ide, oda? Elhoznál nekem egy széket?
Így már van egy jó szövegem is :
Én itt senkitől nem kérek semmit, cserébe ne is várjon tőlem senki semmit. Én nem vagyok taxis, nem vagyok futár, az autóm pedig nem talicska.

 
>> Egyéb2020-08-31

Hazahoztuk az öreget, motorolaj leengedve, belsejét kipucoltam, nosztalgiáztam. Nagyobbik fiam kisem akart szállni belőle

 
>> Szerviz2020-05-14

Ma Facebookon láttam egy hirdetést, köztük volt egy elektromos balos tükör is, gyorsan le is csaptam rá.

 
>> Szerviz2020-05-12

Első szélvédő cserélve, balos tükör beszerezve, új fűtéscsap a helyére került, új rendszám legyártva.

 
>> Esemény2019-11-14

Bal első záram széttépték, rendszamom tartóval együtt leteptek, szelvedot bevertek.
Feljelentés ismeretlen tettes ellen megtörtént.
Update: meglett a köcsög... Kártérítés megtortént...