Mutasd

>> Esemény2023-06-06

Kiadós reggeli után elindultunk haza. A falu szélén a benzinkútnál még tankoltunk egy huszasért (10,48 liter) hogy biztosan elérjünk az osztrák OMV kútig Villachban.

1.286m Cime Sappada hágót megmászva elértük az utolsó betervezett magassági pontot. Az 1.051 méteren lévő Piani di Luzza hágó tulajdonképpen nincs is jelölve, az ott található szálloda jelzi. Beugrottunk egy kávéra és jót beszélgettünk a tulajjal. Ez a rész – Dél-Tirol - két nyelvű. Az idősebbek németül beszélnek a fiatalabbak már olaszul. Az idős tulaj nagyon megörült, hogy van kivel németül beszélgetnie.

Innen Tarvisiot vettük célba, de kalandosan jutottunk el oda.

A túra során a két autó közti kapcsolatot walkie talki rádión tartottuk. Hívójelek: Sas és Bagoly. Lehet találgatni hogy ki volt a Sas :-))
Tarvisio felé haladva az autópálya alagútban hívás érkezett, hogy álljak félre mert felforrt a hűtővíz. (Részletesen itt.)Az alagút után megálltunk és szomorúan tapasztaltuk, hogy a szétment a hűtő. Itt beletöltöttünk minden vizet amink volt és lassan tovább indultunk. A fizetőkapu után a helyi karbantartóktól sikerült szerezni egy műanyag kannányi vizet, így már bátrabban indultunk Tarvisioba. Ott találtunk egy szervizt ahol közölték hogy kb. egy hét mire megjön a hűtő. (6.kép)
Itt a "Sas" leszállt, számára véget ért az út.
Megebédeltünk, körbejártuk a piacot, bevásároltunk a helyi Intersparban majd elbúcsúztunk. Ők várták a trélert, mi haza indultunk. Az osztrák-magyar határon találkoztunk is a trélerrel ami értük ment.
Hazafelé szakadó esőben elérte PHuBi a 100.000 km-t.
100.217 km-es állásnál érkeztünk haza.
A rossz idő ellenére is királyság volt a túra, kár hogy nem tudtunk együtt hazajönni.

Szerintem lesz még folytatás...