Blog >> antenna >> talp

>> SzervizKolak96 // Alfa 159 2.4 Q4 Distinctive // 2020-05-16

A rádió vétel elég gyenge volt, ezért kis olvasgatás után egy Cartárs bejegyzésében megtaláltam, hogy az antenna talp okozza a hibát. Mint a képeken is látszik, nagyon durván eloxidálódott nekem is. Rendeltem is egy újat. A szerelés kicsit mókás volt mivel hely nem igazán van semmire :D A csomagtérből a tetőkárpitot megbontva, valamennyire hozzá lehet férni egy 22es kulccsal. Ha már elkezdtem megbontani a hátulját, akkor már kiszedtem az oldalsó tárolókat, hogy megkeressem mégis miért nem világít a csomagtartó lámpám. Erre sokan írták, hogy a zárban lévő mikro kapcsoló megy tönkre. Itt most szerencsémre csak egy kókány valaki műve lehet, aki szimplán nem dugta vissza a csatlakozót a lámpatestbe. Szóval mostmár az is világít :D Visszatérve az antennára, a sikeres csere után, kapott egy cápauszonyt is, csak, hogy kicsit jobban mutasson :) Szerintem nagyon jól áll neki.

>> Szervizmesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2018-05-26

Elette az idő vasfoga az antenna talpátn a gumit. Kiderült, hogy Volkswagen Passat (!) antenna van a GT-ken, az ehhez való talpat sikerült csere csavarokkal együtt 2700-ért beszereznem. A cseréje nem volt egyszerű, legjobb előre hajtani a hátsó ülést, kipattintani a hátsó tető lámpát és azon keresztül letekerni a angy anyát és kitolni a kábeleket, lecserélni a talp gumit és ugyanez visszafelé.

1. kép: egy kopott antenna talp (netről loptam) 2. a megrendelt cucc OE száma 3. kép, beszerelve az új talp. 4. kép csak úgy, mert szép! :-D