Blog >> ablakemelő

>> SzervizAlejandro // Alfa 159 1.9 JTS Berlina // 2014-11-06

Tegnap és ma az alábbi elektromos hibajelenségek kerültek orvoslásra:
- hátsó rész világítások (j.h. féklámpa, j.h. belső helyzetjelző, ködzárófény, tolatólámpa, csomagtérvilágítás): csomagtérfedélben futó kábelköteg szakadt vezetékeinek ideiglenes javításával, forrasztásával
- fenti javítások a hegymenetasszisztens időszakos hibájának, elérhetetlenségének megszűnését eredményezték
- tolatóradar hibájának, elérhetetlenségének helyreállítása: hibás szenzor cseréje bontott alkatrésszel
- bal hátsó ablakemelő működésének helyreállítása: becsípődésgátló szenzor javítása
- autó átvizsgálása emelőn, futóműellenőrzés
- hibakódkiolvasás, -törlés

Fentiekkel minden elektromos parajelenség megszűnt és helyreállt a normál működés!

Sikerült szerezni elektromos ablakemelőket hátra és a hozzá tartozó kábeleket. Én úgy gondoltam, hogy talán előkészítették a gépet rá de sajnos a beszerelésnél rá kellett döbbennem, hogy nem olyan egyszerű ez, most cserélnem kell a teljes kábelköteget amiből majd lassan már csak a nagyon nagy meló része kell hogy szétbombázzam hozzá az egész autót mert a köteget már sikerült beszerezni.

>> Szervizmagento // Alfa 159 SW 1,9 JTDm progression // 2014-05-26

Vásárlás után néhány nappal a kora délutáni órákban beültem az autóba egy rövidebb út erejéig. Meleg, 30 fok... gondoltam leengedem az összes ablakot, hogy gyorsabban tudjam lehűteni az utasteret. Lefelé még csak lement mind, de mikor fel akartam húzni, a két hátsó ajtó felől csak recsegést hallottam. Lent maradt, mind a két hátsó, egyszerre. Autóvillamossági szaki az utcában lakik, elvittem, séta haza - mint kiderült mind a két szerkezet megadta magát, a költség (számlával) 53e forint.
A hibát annak tulajdonítom (mivel mindkettő egyszerre esett össze), hogy az elmúlt években a hátsó ablakok nem igazán lehettek használva.

>> SzervizPityukoma // Alfa 159 1.9 JTDm 16V SW // 2014-05-25

Ma indulóban a VTT 2.0-ról hazafelé nekem is (egy reccsenés után) leesett a hátsó ablakom. Most a jobb oldali:-( Drobertó és Shadin159 Cartársak közreműködésével papír darabokkal kitámasztottuk hogy fenn maradjon hazáig. Az autópályáig bírta, majd szépen lassan lecsúszott. Amint hazaértem azonnal orvosoltam a hibát. A szokásos ki fülecskék törtek le az üveget tartó műanyag elemről. A maradékát lecsiszoltam a sín vastagságáig, majd gyártottam 1.5mm-es alulemezből egy "Z" profilt ami helyettesíti a letört fülecskéket. Majd rácsavaroztam M3-as csavarokkal lekontrázva. Szerintem tartósabb lesz így mint a gyári, mert teljes felületen fog, nem csak két kis fülecske viszi a terhet. Az egésszel kb egy órát vacakoltam.

Évek óta nézegetem, eddig úgy véltem lekell csiszolnom, majd újrafújnom feketére, de NEM! Az a ragacsos trutymó az évek során felgyülemlett kosz. Acetonnal letörölhető, majd végül adtam neki műszerfal ápoló szilikonos sprayel is. Mint az új :)
Következnek a fogantyúk...ha jól néztem azokank is ilyen bajuk lesz...ha az idő engedi kiderül :)
2014. 05. 15...update:
Ma a 2 első fogantyút is lepucoltam...szerintem simán a gumirozást oldotta le a körömlakk lemosó, de nemis baj, szebb lett, mint volt, sőt! Mintha új lenne :)

>> Szervizjancsi // Alfa 146 1.4 TS // 2014-04-14

Egyik postomban írtam a szétrohadt és igénytelenül javított sárvédőről, de szerencsémre a város egyik bontójában állt egy ugyanilyen színű 146-os és szereztem egy hibátlan cseredarabot. Belső felülete be lett alvázvédőzve és ki lett cserélve, még bent ülni is jobb érzés hogy nem éktelenkedik a sok rozsdafolt a kocsi jobbelején :) Kép sajna nincs mert az újról minek... Mindenki el tud képzelni egy hibátlan bordópiros sárvédőt, a régiről meg elfelejtettem képet csinálni :)
Ezen kívül meg lett csinálva a balos ablakemelőm ami előszeretettel állt meg és nem indult se föl se le.

Szervízdíj: 9000 huf + 7000 huf a bontott sárvédő

>> SzervizChrisVaughn // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2013-12-12

Bal oldali ködlámpám már megint nem világított hetek óta, nem testelt rendesen, így tegnap Gulyás Lacinál kötött ki megint az autó. Megcsinálta, most jó, remélem ezzel már nem lesz több gond. De ha már vinni kellett hozzá, átolajoztattam a jobb oldali ablakemelő szerkezetet is, kicsit szorult. A bal oldalit még októberben megcsinálta. Most jó minden, és fillérekbe került. :)

>> SzervizChrisVaughn // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2013-10-22

Hetek óta szívatott a bal oldali ablakemelőm. Folyamatosan átprogramozta magát, felhúzáskor mire felért az üveg, gondolt egyet és vissza lehúzódott, majd mire sikerült teljesen felhúzni (és úgy is maradt) lefelé nem ment többet. Először azt hittem az elektronika zavarodott meg, így lehúztam az aksiról a sarukat és utána működött. Ezzel letudtam és tovább nem is foglalkoztam vele. Majd 1 hét után megint előjött, de a saru lehúzás már nem segített és múlthét pénteken végleg megadta magát. Találtam helyben egy nagyon jó autóvillamossági szakembert aki hétfőre adott is időpontot. Elvittem hozzá és 3-4óra alatt megjavította. Elmondása szerint erőlködött az ablakemelő, ennek hatására megolvadt valami a panelben, plusz bowden probléma is volt. Forrasztott, tisztított, átolajozta az egészet, és valami rettentő gyorsan megy le-fel az üveg. A jobboldalinak nincs baja, de gondolkozóba estem, hogy kitisztíttatom és átolajaztatom azt is. Nem mellesleg nagyon jó áron dolgozik!

Szerk.: Ennek örömére még a TV-m is lecseréltem, 10év szolgálat után már illett. :)

>> SzervizSzabolcs 159 // Alfa 159 Sportwagon // 2013-09-02

BAL HÁTSÓ ABLAKEMELÖ SZERKEZET CSERE SORREND

>> SzervizPityukoma // Alfa 159 1.9 JTDm 16V SW // 2013-09-01

Pár nappal ezelőtt a távnyitóval le akartam engedni az ablakokat, de a bal hátsó fenn maradt. Újra próba: szintén. Ekkor kézzel letoltam az üveget, majd visszafelé a tollkulccsal az ajtózárban (nekem már felfelé nem működik a távnyitóval 2007.06. gyártás miatt) fel tudtam húzni. Bekapcsoltam a gyerek zárat hogy a lurkók ne tudják működtetni hátulról. Ma volt rá időm és szétszedtem. Az előző gazdánál már volt javítva. Akkor az üveget a szerkezetre rögzítő fül törött le, ezt megerősítették egy fém lemezzel, de elfordulás ellen nem biztosították. Most én rögzítettem Loctite3090-es kétkomponensű ragasztóval, illetve az egyik letörött rögzítő körmöt is pótoltam, amit szintén ragasztóval rögzítettem rá. Mennyire lesz tartós? Nem tudom, majd az idő eldönti. Ezzel úgy vagyok hogy nem a biztonság forog kockán ha ismét elromlik. Egy próbát megért szerintem.