Blog >> sprint

Homokfújt felületek csiszolása, zsírmentesítése, majd alapozás.
[Ilyen hidegben nem volna szabad festegetni, de azért szép lett..:)]

Az autó összes kötőeleme (+ a donorokénak egy része) átesett a "barna elox" eljárással történő felújításon.

Ezzel megvan minden olyan elem a kasztnihoz, amelyről feltételezhető, hogy inkább csereérett, mint javítható elem...

El sem hiszem!!!:) Sikerült beszerezni a kincseket, amelyek nélkül a serie I. kivitelezése ezidáig teljesen bizonytalan volt. Már épp kezdtek a nulla felé redukálódni az esélyeim, amikor egy sima "Sprint alkatrészeket keresek" apróhirdetésre jelentkezett a megmentőm! :)
Nem volt olcsó, de ugye ezeknek a kincseknek az ára felbecsülhetetlen, főként ha belegondolunk, hogy ezek a hibátlan krómfelületek több, mint 30 évesek!:)
(Persze mielőtt a végső helyükre kerülnek, kapnak egy finom 4k-s polírt + pasztás felületkezelést.)

>> EgyébTedi // Alfa 145 2.0 QV // 2007-09-11

Nagy híre és riszpektje van a Tés és Olaszfalu közötti útnak a barátok körében, azt hiszem nem véletlenül. Eljött az idő, hogy a QV is megtapasztalja, miről van szó.
Volt már ott pár érdekes manőverem, többek között három éve egy téli napon. A hosszú egyenes után fékes balos kanyar. Kicsit több lett a fék, mint gondoltam és elindult a segge. Ellenkormány kicsi gáz és égnek állt a hajunk :) Mikivel azóta csak úgy hívjuk: A kanyar. :)
Most nem volt hó, sőt, tökéletesek voltak a körülmények. Szűk, jó minőségű út, tele élesebbnél élesebb kanyarokkal, forgalom nélkül...minden adott ahhoz, hogy a fülemen csordogáljon az adrenalin. Folyt is rendesen. A gokartos futómű, a szépen húzó motor, a direktszűrő hangja mind hozzájárult ahhoz, hogy fülig érő szájjal nyomjam végig a mintegy 8 km-t. Felejthetetlen élmény, ajánlom mindenkinek.
Alfonzó újabb élménnyel gazdagított, meg ő is megtanulta, hogyan kell arrafelé közlekedni :)
MENNYÜNK' MÉG EGY KÖRT :D

>> Egyébpedrito // Alfa Alfasud Sprint 1.5 // 2007-08-21

Átfordult a 4-es. Az autóban 150.000 a megtett km-ek száma, ebből 50.000-t közösen tettünk meg! :-)

>> Egyébpedrito // Alfa Alfasud Sprint 1.5 // 2007-08-13

2007. 08. 11.-én, a gyenesdiási Nagymezőn gyűltek össze először hivatalosan a Sprintesek. A délelőtt esőzéssel, evéssel, ivással telt. Délután már szikrázó napsütésben kirándulgattunk a környéken és fényképeztük a Sprinteket.