Blog >> alfacity >> matrica

>> EgyébSanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2010-02-23

Felkerültek nekem is a matricák. ( Nagy szentségelések közepette.) Nem volt egyszerű ilyen nagy felületű matricát felnyomni. Főleg így hogy teljes alakos volt. Remélem jövőre nem ilyen lesz!

>> Eseményystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2010-02-21

Ahogy írtam, nekem ez a promó matrica nem nyerte el 100%-ban a tetszésemet. Nem a dizájn miatt, hanem hogy egy nagy lap az egész. Karosszériára nem szívesen ragasztok rövid távon, oda inkább a hosszasan megmaradó dolgok kerülnek (erről majd egy későbbi blogpost fog szólni), úgyhogy marad az üvegfelületre tapasztás. És bár nem a legfontosabb, de azért szeretek kilátni a hátsó szélvédőn, teljesen betakarni nem akartam a látóteret. Úgyhogy egy kis mókolásba kezdtem tegnap. Vágóeszköz, meg némi ötlet, és máris átalakult a matrica. Ma pedig fel is került a helyére. Szerintem egész pofás lett, a látótérbe sem zavar bele, és még talán jól is mutat. :-)
Még egy kis apró finomítás hátra van, de a lényegen az már nem fog változtatni, úgyhogy tekinthetjük ezt a végleges verziónak, így marad. :-)

>> Eseményystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2010-02-20

Átvettem a promó matricát. Kicsit vegyesek az érzéseim. Nekem valahogy a korábbi évek promó matricái jobban bejöttek. Nem csúnya az idei, nem úgy van vele gondom. Mármint tetszik a forma, meg az elgondolás. Viszont azt hiszem, hogy a matrica nálam kicsit át fog alakulni. Van egy ötletem, ha sikerül megoldanom, akkor egyedivé teszem majd. :-)

>> EseménySeriff // Alfa Spider / GTV 3.0 V6 24V Lusso // 2009-04-21

A promós matrica promós minőségében sajnos nem tudott a kocsin feszíteni, így emlékmatricává avanzsáltam át némi - nem túl bonyolult :D - alakítással.
Így legalább emléket állítok ennek a csodás napnak...
Íme :

>> Tuning és extraSanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2009-02-26

Ma délután átvettem Poló cartárstól a reklámmatricáimat. Megküzdöttem vele, de mindkettő épségben felkerült a hátsó oldalsó ablakokra. Jól mutat! :-)
Képeket most nem csinálta mert piszkos is a kocsi, meg már sötét is volt mikor végeztem. De pótolni fogom. :-)

>> Eseménycount M // Alfa Spider / GTV 2.0 V6 TB // 2008-04-18

Az a rohadék levonó... a képen éppen a csíkokkal küzdök. Nem is azokkal volt igazi nehézség, bezzeg a fluoreszkáló 08-as logó, na, az aztán nem adta könnyen magát! És jó sok ragacsot otthagyott maga után. Voltam annyira rutintalan, hogy nem rögtön a matrica leszedése után álltam neki eltávolítani az ottmaradt ragasztót, hanem adtam még neki pár napot, hadd tapadjon bele a por.

Először sebbenzinnel próbáltam. Negyedórás dörgölés, és intenzív bazdmegolás után sikerült leszedni a nyolcas felső-belső kis karikáját, ráadásul rá ment egy fél üveg benzin. Hát akkor ez így nem lesz jó. Konzultáltam Matricás Csabával: ő pedig hozott magával egy adag oldószert. Az valamennyire leoldotta, viszont abból meg négyezer körül van egy flakon, és el kellett volna használni legalább a felét. Tehát ez se jó.

Szerencsére Csabának volt még egy ötlet a tarsolyában: 95-ös benzin! Hm, hát próbáljuk meg. És láss csodát, 5-5 perc alatt, mintegy 2 deci benya felhasználásával pikkpakk lejött az összes trutyi. Persze előtte-után gőzborotvával alaposan átmostam a felületet. A "tejben-vajban fürösztés" analogiájára ezentúl mondhatom, hogy benzinben fürösztöm az autót. :)

Egy dolog viszont kurvára biztos: ez volt az utolsó alkalom, hogy ekkora felületű matrica került az autómra.

>> Tuning és extraHalesz // Alfa GT 1,9 mJTD // 2008-04-05

Azt hiszem az eddigi legszebb AlfaCity-s díszítést kapták meg a szervezők autói. Az elmúlt években is igyekeztünk látványosat alkotni, de most sikerült találni egy olyat, amely mind a négy típushoz (GT, GTV, 145, 147) nagyon illik (lásd a többiek fotóit: BeeGee, count M, Teddy, Tommi).
A "csillagok és a sávok" nagyon vagánnyá tették a GT-t. Az autót persze matricák nélküli is megbámulják, de így felcicomázva szinte mindennap legalább egyszer megkérdezik, hogy valami rendezvény lesz? A gumisnál mondták, hogy látták a reklámfilmet is, sőt az egyik étteremben a törzshelyünkön is közölte a pincér srác, hogy az Indavideon elcsípte a filmünket :)
De volt olyan is, hogy egy idősebb bácsika nézegette az autómat, így szóba elegyedtem vele. Rákérdezett, hogy "ez valami esztergomi cég?" :) Felvilágosítottam, hogy nem éppen :)
Szóval az "üzenet" nem jut el mindenkihez, de szerintem az autóbuzik tudják, hogy már megint itt van április, ami egyenlő AlfaCity-vel :)

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-02-29

2008. február 29-én - igaz autó nélkül -, de mi is elmentünk a matricáért, hogy Esztergomban már ennyivel is szebb legyen az alfa, és hirdesse az igét:) Halesznek köszönhetően az út egy részét vele és a GT-jével tettük meg. Jó volt már újra érezni az "alfa érzést":)

>> EgyébSanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2008-03-07

Vééégre ma felkerült a matrica. Nem volt egyszerű, de sikerült!

>> Egyébystuc // Alfa 146 ti Super Produzione // 2008-03-01

Tegnap este átvettem, ma pedig felragasztottam a matricát a hátsó szélvédőre. Elvoltam vele egy darabig, mert szokásomhoz híven nedves felületre raktam, hogy lehessen mozgatni, ha elrontom, de azzal nem számoltam, hogy hűvös van, így nehezen szárad. Úgy egy órácska, míg sikerült róla lefejteni a papírt. Állandóan elcsúszott, igazgatni kellett. Nem is lett tökéletes, de a célnak megfelel. :-)
A kezem meg lefagyott... :-(