Blog >> 156

>> Szervizsüsnye // Alfa 156 2.5 V6 Distinctive // 2012-11-04

Felkerültek a téli kerekek, amiket Sotime cartárstól vásároltam.
Felszerelés közben találtunk még egy kopogást. A bal hátsó lengéscsillapító függőleges mozgásnál koppanik a toronynál.

>> EgyébATE TR // Alfa 156 1.6 // 2012-11-02

Knoxnak küldeném szeretettel! :-)

>> EseményJCsabi // Alfa 156 SW 1.9 JTD 8V Progression // 2012-10-29

Téligumi felrakva. Ma meg is érkezett a hóesés.
A nyári kerekek a pincébe várják a tavaszt:-)
Mivel a bőrülések meglehetősen hidegek és nincs ülésfűtés vettem poláranyagot és szépen letakartam.

>> SzervizSanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2012-10-27

Tegnap előtt mikor még jó idő volt(nem esett semmi :D ) felraktam a téli garnitúrát. És végre alufelniken vannak ezek a gumik is. :) Sokkal jobb az összhatás, de így a 17esek után nagyon aprónak néz ki a 15ös szett. :/ Zöldesszürkés színt kapott, hogy ne legyen mégsem tucat felni színű. És még talán a kosz is kevésbé bántó rajta a szutyok időben. Úgy összességében szerintem jól áll ez a szín a kocsinak. :)

>> EseményJCsabi // Alfa 156 SW 1.9 JTD 8V Progression // 2012-10-24

Hétvégén kihasználva a szép időt megjárattuk a gépet a hegyi utakon. Imádom hogy alig kell fordítani valamit a kormányon és már be is vette a kanyart.

>> Szervizsüsnye // Alfa 156 2.5 V6 Distinctive // 2012-10-21

Mivel a hűtőradiátor néha-néha eresztett valamint Zé kartárs munkássága ellenére a termosztátról a hűtő alsó részére menő cső továbbra is eresztett, ezért ezek cserélve lettek. Sikerült beszerezni belevaló kiegyenlítő tartályt is.
A művelet során bebizonyosodotta, ami eddig is sejthető volt, hogy az autó eleje törött volt. A kereszttartó cserélve volt, valamint a hűtőventillátor ház is el volt vetemedve annyira, hogy valamikor beleért a hűtőradiátorba a ventillátor rögzítő pöcke is. Szerencsére a házat sikerült helyretenni.
A klímaradiátort vissza sem tettük, mert az tuti cserés, annyira el van vetemedve, de a klíma most annyira nem fontos.
A balos lámpamosó műanyag csatlakozása el van törve, így a lámpamosó nem lett visszakötve, így úgy sincs értelme használni.

Megtortenet a kuplung csere is. Tobbe volt, mint amire szamitottam.
Jo egy honapja elkezdett az auto indulaskor razni, mintha nem birna, nem selytettem,h. komoly baja lehet, mivel szepen lassan erosodott, es amikor mar olyan szinten reszkedett, akkor mar eszrevettem,h. ez nem normalis.Aztan volt mar olyan is vele,h. ha 2esbol gurulva egyest tettem, mar ugy razott,h. azthittem kiesik a motor.
Nagyon nagyon feltem,h. a kettostomegu megy el.
Valamelyik este munkabol haza menet, indulaskor mar nem razott annyira. Felcsillant a szemem,h. csoda tortent(gondoltam,h. amgatol semmi sem javul meg)jo 2km utan mar allig tudtam sebesseget rakni. ugy hogy mennem kellett masnap a szervizbe.Ott a szaki kiprobalta, reszkedett, megprobalta megcsusztatnia kuplungot es erre RECCS, vege is volt.Szetesett a szerkezet.
Jo egy hetig volt ott a kocsi(eddig mindent masnapra megcsinaltak).Itthon nezegettema kuplungsett arakat. lattam 40e,50 e ert kuplungokat, de a ... szerelo nem birt varni 1 orat, o munkaidoben(az enyeben)hivott, nem tudtam felvenni,1ora mulva visszahivom, erre mar megrendelte, allitolag original kuplungsettet (83000ft)
meg aznap ossze si raktak.Hablanyolnak ilyen olyan hibakrol, bla-bla, viszont mas szerviz meg jobban lenyulna, tehat.. msot erre mit irjak. Zaromondatkent, legalabb van uj kuplungom amivel nagyon jo autozni :P es legaôabb mar azzal 1-2 evig nem lesz problema

>> Tuning és extraJCsabi // Alfa 156 SW 1.9 JTD 8V Progression // 2012-10-15

Megcsináltam én is az első lámpákat GTA stílusúakra. Egész jók lettek.

>> EgyébATE TR // Alfa 156 1.6 // 2012-10-16

Mostanában nem a garázs előtt kattingatok. Ez azért van, mert nincs időm az apróságokat szerelgetni a kocsin. Pedig lenne mit.

>> AutóápolásRicoe156 // Alfa 156 1.6 TS 16V Progression // 2012-10-10

Fel kellett újítani a kormányt, mert elég kopott volt. Nem tudom milyen egy gyári állapotú de kb. olyanra csinálta a srác.
Ja és szülinapi ajándékként kaptam :) Thank you My Darling :)