A 159-el is érzed a határokat, csak ott bátrabbnak kell lenned. :) Persze az igaz, hogy kevesebb az a szituáció/útviszony az ahol, el lehet/érdemes érni, mert olyan brutális a sebeség, hogy hibázva nem lenne hely összeszedni.
De ezt ne hozzuk már fel hibának.
A Viper-es példát azért írtam csak, hogy simán lehet úgy fordulni vele, mint egyes "bénább" futóművű super sport kocsival.
Miért kapcsolnád ki az elektronikát? Egyrészt tökre jól van hangolva, igazán engedékeny, szinte észre se veszed a működését (pedig azért biztos nagyon sokat tesz hozzá, hogy jól adja ki), másrészt az első megcsúszáskor úgy is visszakapcsol.
A havas jeges bohóckodás, az tényleg nem neki való. Ahhoz nehéz. Még egy jóízűt kézifékezni se lehet vele. Viszont ez valljuk be, nem is áll jól neki. Aki ezt keresi a 159-be, az rossz helyen jár. Egyéb útviszonyok között pedig, ahogy írtam is, egy zseni. Én külön élvezni szoktam télvíz előtt, hogy nem rakom még fel a téli gumit. No ekkor kb jön az a határ tartomány mint a 45-46-nál nyáron. Magyarul nem kell 200-al venni a kanyart, hogy gépészkedni kelljen.
Amit meg írsz, hogy gázzal irányítasz azt tényleg tudja - pont ezt csináltuk tegnap Miklóson -, csak meg kell találd a helyet és kellően bátornak kell lenni. Egy idő után rá lehet azért érezni erre. Nagy sebességgel mész (mondjuk egy 90°-os kanyarban) kezd fordulni a hátulja. Ha még gyorsabban, 4 kerékkel csúszik.
Pl itt jobbra kis ívben. A sebességet pontosan sajnos nem tudom megmondani, mert nem volt még bátorságom/időm az órára pillantani, de olyan 75-85 ez a tartomány.
Hosszú íven pedig a gázzal tudod irányítani a fenekét.
Pl itt tegnap. A tempó kb itt is 70-80.
Természetesen nem akarlak győzködni, te érzed és tudod.
Csak ne ez legyen már a köztudatban, hogy az 59 túl steril és nem is Alfa, mert ez nem igaz.
Amit írsz meg olyan, mintha az ömlengősnek tűnő bemutatkozó soraimat másoltad volna be. :)
Engem megvett kilóra a típus, benne van az Alfaság (kivéve a motor, de én azt is imádom), és tudja azt, amit egy modern biztonságos autó. Elférünk, nagy a csomija, dinamikusan alakítható. A design már csak a hab a tortán.
Jelenleg - még mindig - (sajnos) nincs olyan típus a piacon, amire lecserélném. És tényleg nincs, nem túlzok. Persze egy Veloce Giulia megvenne, de ott már a berlinasággal kellene kössek egy hatalmas kompromisszumot.
Ja, és természetesen elfogult vagyok.