az én érv/tény/hitrendszerem a következő üzemanyaggal kapcsolatban:
- azért tankoltam sokáig Shellnél, mert a Péterhegyi úti kút sokáig soxor olcsóbb volt a környékbeli kutaknál, főleg amikor délután olcsóbban adták a benzin
-
kizárt dolog mert nem tudom, de szerintem szerintem Budapest környékén (is és mindenhol ahol a logosztika miatt úgy jön ki a matek) a nagy kutak mind a MOL benzinét árulják (importőrökkel szerintem inkább független kutak dolgoznak). Ezért ha csak a benzint/dízelt nézed majdnem mindegy hol tankolsz
- az adalékot szerintem a nagy cégek maguk hozzák és kevertetik hozzá a MOLos benzinhez, ebben viszont lehetnek különbségek, ha hiszünk Gajdán úrnak - és miután nálam sokkal jobban ért hozzá én
hiszek neki - akkor az adalék lehet a különbség oka. Márpedig egy Shell csak kitalálta, hogy milyen a jó adalék (meg szebb a színe a logójának is!)
- egy régebbi, robosztusabb motornak mindegy is volt, egy kihegyezett motornak (katalizátornak, szelepnek, stb) jó az ha szépen ég, ja nem, robban az az elegy
Az a jó ebben hogy, ezekből tetszés szerinti érveket kiválasztva, a Shellt bármi mással helyettesítve bármilyen kúton tankolást meg tudsz magadnak magyarázni :)