Obarsia Lotrului-nál
ilyen lesz a DN67C. Innen láttunk sokakat visszafordulni, pl egy sportautós csapatot (Porsche, Lotus, AMG Gt 63 stb..) A 7A úton is sokan itt már átmennek a Transzfogaras irányába, pedig még egy jó nagy falat 67-es út van innen. Mi sem egy nap alatt nyomtuk le, sok lett volna. Visszajöttünk, és ezt az alsó szakaszt külön bejártuk.
Ahol kiálltam a konvolyból,
az ez a hely volt.
A
Transalpina Belvedere kvázi a teteje, ahogy az élménynek is. Ez egy 5.5km-es szakasz volt. Egy elhaladó Porsche kattantotta be a triggert, hallatszott messze ahogy tiporja a gépet Uhhh.. Bepattantam, bevezényeltem a srácokat, és ellőttem a vasat. 2 autó jött szembe összesen, az is jól beláthatóan. Itt már kopár a hegy, ami nekem nagyon beadta. Az egész út végig nagyon szép amúgy, de ez a kopár, kanyargós szakasz full tökéletes. 1700m-ről kúszik az aszfaltkígyó 2000m körülre, makulátlan az út.
Valószínűleg pont azért, mert nem olyan dús növényzetű álomszerű táj, ide kevesebben jönnek csak a látványért. Pedig nagyon jó látványnak is szerintem, hatalmasak a terek, magasságok, távolságok, sokkal másabb feeling mint erdős szakaszon menni.