Nagyon jó volt ez a Kakucsozás. Nagyon sokat tanultam itt az autóról és a határain történő viselkedéséről. Megnyugtató (bár nem meglepő), hogy mennyire kontrollálható és reszponzív minden helyzetben.
Az összes tréningem közül itt éreztem először, hogy tényleg hasznos/használható információkkal lát el az elméleti felkészítés. Mindkét oktató nagyon képben volt a dolgokkal.
Volt ez a mondás, hogy "Ne oda nézz, amit el akarsz kerülni, oda nézz, ahova menni akarsz!"
Nem először hallottam már, sztem minden ilyen tréningen elmondják, de valahogy most ülepedett le igazán. Most volt meg hozzá a körítés, hogy az elmélet mögé odakerüljön a demonstrációja is.
A jávorszarvas tesztnél (scusi, "kettős elkerülés") nem azt néztem, hogy el ne csapjam a bójákat, hanem a következő sávot vizslattam és azt, hogy hogyan kerülök oda az arra kihagyott helyen. Az autó mozgását aszerint koordináltam, hogy előre néztem, hogy hova akarom odatenni a gépet és nem aszerint, hogy hova nem. Triviálisnak tűnhet, de más az elmélet és a gyakorlat. Nekem már csak ezért megérte elmenni. Pedig volt ott még sokkal több is (:
Eleinte vacilláltam, hogy ilyen kis pályára érdemes-e elmenni pl. egy BPC után, de utólag nagyon örülök, hogy úgy döntöttem igen, mert itt tanultam is sokat.