A helyzet az, hogy nem lett elmulasztva semmi. Novemberben vettem a kocsit, azt, hogy kevés a váltóolaj később vettem észre. Mivel szivárgás nem volt sehol, vélhetőleg az előző tulaj szervizeltetése során mulasztott valaki (keveset töltöttek bele). Igaz, hogy én csak rátöltöttem, de januárban tervezem az összes folyadék cseréjét.
A kocsiban az összes görgő, vízpumpa stb. januárban ki lett cserélve!
Az, hogy bontott kuplungot, lendkereket vettem...bocs, de ki a faszomnak van pénze az újra? A kettőstömegűt és a kuplungszettet megkaptam 50ezerért. Ez legalább gyári. Ha utángyártottat veszek, az is 200k, ha meg gyárit újonnan, akkor kb. 400k.
Klímás: hát igen, ez megér egy misét. Itt a környéken minden klímás azt modja, hogy csak akkor festik meg, ha az ügyfél kéri. Igenám, de az plussz 16k (!). A töltés így is 12k.
A km elvileg stimmel. Amikor megvettem, átnézettem a Fiat szakszervízben. A gyári szoftverrel másztak bele még a motorvezérlőbe is. Ott minden stimmelt. Persze a motorvezérlőben is vissza lehet írni a km-t, de az tudomásom szerint látszana a computer-egység burkolatán, ahhoz ugyanis azt szét kell szedni.
A kocsi egyébnként Olaszból származik. A szervízikönyvet úgy volt hogy hozzák, de mire mentem érte az értékesítőt kirúgták, a tulaj meg semmiről sem tudott. Szóval rendesen beszoptam a dolgot.
Egyébként
Viktor ugyan nem autószerelő, de a saját 166-osát rendszeresen szereli. Megbízom benne! A kuplunggal jó munkát végzett!
Tudod az a baj, hogy nem becsületesek az emberek. Én az utóbbi időben csak becstelen szemétládákkal találkoztam, aki pedig nem annak tűnik, az meg azért kezd gyanús lenni. Már teljesen üldözési mániás kezdek lennni, kezd mindenki gyanús lenni. Hát lehet így élni?