Fórum >> Típusok >> Giulia

Piritu - 1.000.0002019-11-21 21:15:23 // 12077
Mi az oka hogy csak azt tankoltok?
Lev2019-11-21 21:10:13 // 12076
Csatlakozom az előttem szólóhoz, mindig azt tankolok,így nem tudom,hogy van-e különbség:)
tdemeter2019-11-21 21:05:06 // 12075
Csak prémiumot szoktam, így nehéz megmondani...
Egyszer raktam vpower 100-at,de még az elején amikor kevésbé ismertem. Csak arra emlékszem hogy 1 literrel többet evett belőle, de aztán ilyen máskor is előfordult már, szóval biztosan nem azért
RomeoOne2019-11-21 21:04:52 // 12074
Külföldi fórumokon mindenki a LED lámpák hiányára panaszkodik. Az is olyan, hogy azért 2020-ban már illene. Ülésszellőztetés, ez is olyan, hogy egy olyan autónál, ami prémiumként határozza meg magát elég ciki a hiánya.
Nem annyira, mint ha sportcipőt veszel fel az Armani-hoz meg a Rolex-hez. Ez még csak olyasmi, mint ha a fekete makkos cipő, fekete öltönynadrághoz fehér tenisz zoknit húzol fel. Azért ezen is összemosolyognak a hátad mögött és alaposan megnéznek, hogy komolyan lehet-e téged venni egyáltalán.

Azért ilyen kategóriájú kocsikat már inkább cégek vesznek, középvezetőknek. A céges eladások adják ki minden ilyen autó eladásának nagy részét. Ott ha egész nap öltönyben meg ingben vagy és nyáron jársz telephelyről, telephelyre, meetingről meetingre, akkor ciki is, meg rohadt kényelmetlen is, hogy a felhevült autóba beülve, a forró bőrben izzadni. Ez még egy fos Passatban is alap. Pont egy mediterrán piacról érkező kocsiban kell ennek a hiányát magyarázni? Mert, hogy Szicíliában nem kérnek a bőrhöz ülésfűtést, az egy dolog, de ez...

360 fokos kamera nélkül is lehet élni, csak hát na. 2020. Tudom, most is van, aki még a "buta" telefonra esküszik, csak hát na. Érti mindenki szerintem :)
Kazes☻2019-11-21 21:04:06 // 12073
Az Alfáké szebb! :P
Piritu - 1.000.0002019-11-21 20:55:00 // 12072
Tett már valaki prémium benzint a vasba? Van valami érezhető különbség?
RomeoOne2019-11-21 20:52:34 // 12071
...kiszórják készletről, ami van :)

Gondolom ez ilyen szarkasztikus lenne :D Full vicc, hogy tényleg ilyen évi 400 ezres eladásokról álmodoztak, aztán se reklám, se modell paletta, és még, ha ennek ellenére valaki be akarna menni venni egy újat, megmondanák, hogy hát, megnézzük, hogy van-e valami raktáron... Olyan ez, mint a favágós vicc. Remélem komoly, mert viccnek kicsit durva lenne :DDDDD

Én ebben az infotainment rendszerben nem foglalnék állást. Nekem az is elég lenne, amilyen a régi volt. De biztos nagyon jó lesz ez az új, hamar hozzá lehet majd szokni. (Ez a baj ezekkel. Amíg nem ismered, nem hiányzik, aztán amikor meglesz, rájössz, hogy már enélkül nem is tudod elképzelni)
Giuntini2019-11-21 20:52:10 // 12070
Na szóval, mikor ilyen csodák vannak, ki a tökömet érdekel az ülésszellőztetés? Ezt mondom! Legyen ülésszellőztetés, de ilyen műszerfal! A tablet meg legyen a parasztoké!
Piritu - 1.000.0002019-11-21 20:49:23 // 12069
"Tökre érdekelne egyébként, hogy akinek van ilyen az autójában, az használja-e egyáltalán." - a cégnél akinek volt a kocsijában nem is tudott róla hogy van benne :-DD
Giuntini2019-11-21 20:48:30 // 12068
Ez pedig az 1750 műszerfala! Mind a 250 GT Lusso-tól eredeztethető!
Giuntini2019-11-21 20:46:06 // 12067

Én ezért imádom az 59-et!
Halesz2019-11-21 20:34:48 // 12066
Nekem pedig ez az álmom:

De 2020-ban ilyet nem adsz már el, csak az oldtimer gyűjtőknek :)
Giuntini2019-11-21 20:28:50 // 12065
Bocs, de a világ legszebb műszerfala!
Kell ennél több?
Nekem nem!!!
Halesz2019-11-21 20:28:07 // 12064
Nem vagyok elkeseredett, csak maximalista :) Leírtam, hogy mik azok, amelyek miatt a következő hónapokban majd "kapunk" kritikákat.

Több mint egy éve halljuk, hogy fejlesztik az új rendszert, ez lett belőle, írtam is, hogy szerintem tök jó és érzem is a bugit, hogy de kéne egy ilyen Julis, amiben már ez van :) - de közben úgy gondolom, hogy még mindig hiányzik belőle pár dolog.

Ülésszellőztetést én pont leszarom, de kb ez is mindenhol elő fog kerülni :( De látod, még egy X-Trailben is ott van a 360 kamera, a Stelvióban, ami sokkal feljebb van pozícionálva, meg nincs.

A parkolóból egyedül ki- és beállást pont nem hiányolom. Meg a parkolássegédet se (bár azt már a Lancia is tudta). Tökre érdekelne egyébként, hogy akinek van ilyen az autójában, az használja-e egyáltalán.
Giuntini2019-11-21 20:07:18 // 12063
Mindenesetre azt javaslom:
Rakják tele infotaimenttel! Mindennel amire a parasztnak szüksége van. De ugyanakkor legyen igazi élményAUTÓ! Mi döntsük el hogy miként használjuk! Sajnos már abból, hogy egy kaszthoz tartozunk, nem lehet megélni! Igaza volt Tündinek! Giuliát Alfás vesz, Stelviót meg azok akik átülnek. Szükségünk van azokra, akik a seggük helyét könnyen változtatják. Ebből lesz bevétel, és talán igazi Alfa!
tdemeter2019-11-21 19:55:56 // 12062
Nem teljesen értem mi az elkeseredettség tárgya. Szerintem a 2020-as frissítések rendben vannak.
Egyfelől kár ítéletet mondani egy olyan rendszerről amiről képeket láttunk még csak, néhány kiválasztott próbálhatta ki. Még lesz pár frissítés hozzá úgyis, ez a sorsa minden szoftveres megoldásnak, szóval bármit is láttunk az nem lesz pont olyan.

Másfelől eddig azt írta mindenki a juliskáról, hogy fantasztikus vezetni, iszonyat jól néz ki, de elb@szott infotainment van. Na meg kéne bele 1-2 további feature is.
Ehhez képest most itt van minden ami hiányzott - a hurrogók befoghatják. Lehet mondani, hogy pl nem hibrid, vagy nem áll ki magától a parkolóból, de azért ezeket sok másik márka sem csinálja még. Továbbá rétegautóról van szó. Plusz olasz is:)

Ne feledjük el, hogy már 3 éve a piacon van, szóval nem ma fejlesztették ki. Baj szerintem akkor lenne, ha ez egy új modell lenne most ezzel a felszereltséggel.

Szóval aki eddig azért nem vett, mert ez vagy az gagyi benne, most vehet már.
Ezért nem értem, hogy akkor pontosan mi a baj? Egyesek mást vártak.

Szóval szerintem fordítsuk meg a kérdést, és nézzük meg, hogy akkor a konkurens modellek mennyire vannak előbb. Nehéz már belekötni az infotainmentbe, nekem tök szimpi. Van sávtartó autómatika is (nem önvezetés), ami vagy kellett vagy nem, de nem lehet ráfogni, hogy nincs.
A 360 kamera szerintem nagyon megosztó kérdés. Nekünk az offos xtrailben van, a párom imádja is, de a julisban nincs és igazából elvagyok nélküle. Előre látok és oldalra is. Pl azért egy vasat nem adnék, ha extra lenne.
Ugyanez az üléshűtés is, ami nálad nagy kérdés szokott lenni. A bőr ezekszerint a legnagyobb vicc az autók világában: Télen fűteni kell, nyáron meg hűteni, hogy túl lehessen élni :)

Halesz, szerintem azért kívánatos az infotainment, mert most látszik a kontraszt, hogy ez mennyire nem kiforrott a régiben. Ha csak "más" lenne, akkor legyintenénk.
Giuntini2019-11-21 19:54:30 // 12061
Most már tenyleg kérdezem, autót vagy mi a retket veszünk. Autó? Gyerekkorom óta a szépség és a menetteljesítmények számítanak. A mai vásárlók zöme teljes identitás zavarban szenved.
Egy probléma van! Vezetni elfelejtenek. Robottársadalmat nevelünk.
Halesz2019-11-21 18:16:37 // 12060
...kiszórják készletről, ami van :)

Hát rendszeresen nézek ilyeneket: https://www.youtube.com/watch?v=E_ZFBWp0h9I

Ez például egy elég jó rendszer, de minél többet nézem, annál lassabbnak és unalmasnak tűnik. A BMW/Mini-é is hasonlót tud, nem ennyire elveszve a részletekben., Az kb a minimum elvárás most, amit ők tudnak, szerintem ahhoz most - a videók alapján - abszolút felzárkózott az Alfáé.

Merciét nézegettem még ( https://www.youtube.com/watch?v=qemoTjevKCc ) nekem az nagyon sok már ezzel a széles kijelzővel.

De látszik, hogy ez kell az embereknek, hogy már sima analóg műszerek se legyenek...

Pont az a baj az Alfa rendszerében, hogy nincsenek parasztvakítások. Hanem hozza a minimum elvárást, viszont úgy tűnik, azt elég jól. Nekem a videók alapján nagyon kívánatos, kellene ez az infotainment. És király, hogy elengedték a kisebbik kijelzőt.

A 2020-as Giuliánál kb az arany szín a parasztvakítás, az infotainment az tudja, amit kell, arra nem lehet nagyon hivatkozni. Arra jó, hogy nem kell miatta szégyenkezni majd a kereskedőnek, amikor próbálja eladni az autót. A 2-es szintű vezetéstámogató rendszerek tök jók, de ezeket a funkciókat kb már 2016 óta tudja egy sokkal olcsóbb autó is...

Soroljak még hiányzó dolgokat? Hol van pl a 360-as kamera? Valami ilyesmi? Ezt mekkora dolog lett volna belerakni?

Mindannyian tudjuk, hogy nem a 2020-as frissítésektől lesz több eladás, ez arra elég, hogy szinten tartsák magukat. Ami már egy tök jó célkitűzés, remélem a managerek nem ígérték túl magukat a vezérigazgatóság előtt...

Tényleg durva, hogy egy zseniális autó mindkettő, de ez édeskevés most :( Tonalét kellene bepörgetni minél előbb gyártásba és full letámadást indítani vele. 2020-ban és nem 2021-ben.
RomeoOne2019-11-21 16:10:45 // 12059
A Giulia új rendszere most felzárkózott, de ezzel is az a bajom, hogy 2021-ben már lassú/unalmas lesz.

Inkább úgy mondanám, hogy most elérték az alsó középkategóriát vele. Mármint jelen pillanatra. Ez jövőre inkább az alsó kategória közép-teteje lesz és hamar avulni fog. Én a helyedben nem fűznék hozzá hiú ábrándokat.
Én elengedtem ezt a dolgot, hogy az Alfa majd megtáltosodik. Ennek ilyen a romantikája. Az legyen a tulajdonosok meg a befektetők baja, hogy hogy alakulnak az eladások. Amíg jó autókat árulnak (mármint az 50 fős szektánknak), addig én nem panaszkodom.

De azért az vicc, hogy október közepe óta nincs árlista és még ki tudja mikor lesz. Aztán majd csodálkoznak, hogy nem lesznek eladások novemberben? Nincs is mit megvenni :DDDD
Halesz2019-11-21 15:41:43 // 12058
Jól emlékeztem... kb. ilyen volt 2015-ben is, és már akkor is nagyon béna volt ez :(
Nem akarok én lenni az infotainment rendszerek nagykövete, de akkor sem tudok mit mondani, ez 2018-19-ben egy Maseratiban vérciki...

A Giulia új rendszere most felzárkózott, de ezzel is az a bajom, hogy 2021-ben már lassú/unalmas lesz. Az autógyártóknak fel kell ismerni, hogy nem tudják ebben követni a technológiai fejlődést. Az emberek 1-2 évente telefont cserélnek, mert olyan durva még mindig a fejlődés, hogy a fél évvel ezelőtti kütyük egyszerűen lassúnak, elavultnak tűnnek az újak mellett. És mondhatjuk azt, hogy az autózás nem erről szól, mondhatjuk mi 30-40 évesen, de egyre több embernek sokkal fontosabb az, tud-e telefont tükröznie az autója, mint hogy mekkora a motorja (Bocs, tudodki, de úgysem olvasod :D :D )

És lehet, hogy mi itt az Amorén 50-en tök jól elvagyunk a mi kis univerzumunkban, de attól még a világ elmegy mellettünk. Én ezért örülök az új touchscreen-es kijelzőnek, mert most végre felzárkóztunk, bár még sehol nem láttam, hogy jobb lett-e például a tolatókamera képe, ami már 2016-ban is szörnyű gagyi volt, meg nagyon remélem, hogy a videók alapján élőben nem igazolódik be majd az a félelmem, hogy kicsit lassan reagál a touchscreen...

Szerintem olyan rendszert kellene csinálni, ami központilag frissíthető szoftveresen, de ha nem, akkor a hardware legyen cserélhető. Pl hányan cserélnék ki az új touchscreenre a fedéélzeti egységet a Giuliájukban egy párszázezres összegért? Tuti lennének ilyenek.

De persze, a vezetési élmény az első.

Amúgy meg a Jeepekben/Fiatokban lévő U Connect tök jó. Erre mit látok? A 2019-es Giuliettába beletesznek valami Alpine gyártmányú androidos akármit. Hamarosan amúgy tesztelni fogom, kíváncsi vagyok mit tud.
Liquid2019-11-21 12:29:23 // 12057
én is így vagyok ezzel, meg még sokan akiket érdekel a technika, de sok olyan potenciális vásárló van akit ez hidegen hagy, de adna pénzt a Stelvióért, ha kütyüileg se lenne lemaradva. Sajnos napjainkban a nyomkodnivaló már fontosabb mint, hogy miként viselkedik az úton :(
Erhard 242 (Pure Energy)2019-11-21 11:15:36 // 12056
tényleg az, a Stelvio inkább sport SUV sokkal keményebb a futóműve
Giuntini2019-11-21 10:51:38 // 12055
Tévedtem. 1,5 mp-vel volt gyorsabb az Urus, de azonkívül a QV mindenkit legyűr. Íme, felül a Levante:
RomeoOne2019-11-21 10:45:35 // 12054
Emil!
Ha megjelenik a decemberi szám, akkor olvass már el mindent, légyszi, a MY2020-ról és foglald már össze itt a topikban, ha van kapacitásod.
Giuntini2019-11-21 10:37:56 // 12053
Én most olvastam a Maser Levante Trofeo tesztjét a Quattroruote nov számában. Ez a V8 Turbo 580 lóval. A tesztet Vairano pályán csinálták. Brutál erős, de egy nagy luxushajó. Amit kritizáltak és lényeges a kevés oldaltartást adó ülések. Ez egy nagy luxusbatár. A Stelvio 2 másodpercet vert rá, egyedül a Lambo Urus volt nála gyorsabb, de épphogy. Itt is bizonyítva lett, hogy a Stelvio QV abszolút etalon ebben a szegmensben, ami motor-futómű és vezetési kvalitásokat illeti. Az 1 tized másodperccel gyorsabb volt az Uros? A Stelvio 98 ezer € az Urus 202!
Erhard 242 (Pure Energy)2019-11-21 10:36:05 // 12052
engem pl pont nem érdekel milyen az info rendszer, Stelvioban sem érdekel amit kell tudnia azt tudja kicsik az igényeim, engem csak a vezetési komfort érdekel, hiába csicsa-picsa a kijelző de pl dölöngél a kanyarokban ...
Piritu - 1.000.0002019-11-21 10:17:16 // 12051
A napi életben én is wazet használok. A komolyabb utaknál szeretném egybe látni a napi programot az összes megállóval. A gugli ezt tudja az autó nélkül. A waze sehogyse, max egy benzinkutat tud betervezni.
A remény hal meg utoljára.

Fel akartam telepíteni a carplay-t at ipodra, de nem ajánlja fel a store. Lehet hogy csak nem is megy rajta?
RomeoOne2019-11-21 10:00:59 // 12050
Hát ja. Mit gondolsz, Doug miért azt a címet adta a Ghibli tesztjének, hogy:
Here's Why the Maserati Ghibli Is a Terrible Way to Spend $85,000
tdemeter2019-11-21 09:14:23 // 12049
Ha már így felemlegette itt valaki (és amúgy is aktuális téma) így kíváncsiságból megnéztem, milyen a Maserati fedélzeti infotainment rendszereígy 2019-ben...
Találtam is egy videót róla és majdnem nem hittem el, hogy ennyire borzasztó :(
Innen már csak egy lépés volt, hogy akkor megnézzem milyen a konkurencia, a Lamborghin urus fedélzeti computere, vagyis hogyan, mivel akar eladni ma egy "olasz" autót a német nagy testvér.
Bár nem kimondottan azonos kategóriáról beszélünk, de mondnanom sem kell, hogy fényévek vannak kettő között.
Ez csak azért jutott eszembe, mert jó lenne, ha az Alfa/FCA is összeszedné magát a kérdésben. Remélem sok mindent ki lehet hozni majd az új infotainmentből és valami új kezdete akar az lenni.
tdemeter2019-11-21 09:05:21 // 12048
Őszintén csodálom a kitartásodat. Nekem a google maps egyszerűen hulladék ha utat kell tervezni.A kedvencem amikor azt mondja a csaj bedugult orral, hogy "adja el a körforgalmat" :) Borzasztó...

Itthon a waze sokkal értelmesebben tervez (nekem). A trafipaxokat már évek óta tudja.
De ez kb olyan, mint a dízel vs benzin, dpf vs nodpf vita, mindenki másra esküszik :)
Morfiusz Cédula2019-11-20 22:36:58 // 12047
Igen, én is az Alfa Romeo USA csatornájáról akadtam a filmre. Azért az beszédes, hogy az általad belinkelt videót (Perfect) 600 ezren nézték meg eddig, a többi videót ugyanerről a cstornáról pár (tíz) ezren max.
Jó reklám lesz ez az Alfának, a ráncfelvarrással együtt biztosan megdobja kicsit az eladásokat.
RomeoOne2019-11-20 22:20:39 // 12046
Ennek minden szava arany. Rohadtul remélem, hogy ezt nem kúrják el.

This feature, which is normally reserved for premium sport cars, has been the object of specific tuning by Alfa Romeo engineers to ensure the lowest vehicle understeer in any driving condition and to achieve a breakthrough in Giulia driving dynamic best in class steering feeling, enhanced safety and driving pleasure.

[img1]

Hogy lenne már más fostalicska ehhez hasonlítható...
RomeoOne2019-11-20 22:20:39 // 12045
Ennek minden szava arany. Rohadtul remélem, hogy ezt nem kúrják el.

This feature, which is normally reserved for premium sport cars, has been the object of specific tuning by Alfa Romeo engineers to ensure the lowest vehicle understeer in any driving condition and to achieve a breakthrough in Giulia driving dynamic best in class steering feeling, enhanced safety and driving pleasure.

Hogy lenne már más fostalicska ehhez hasonlítható...
Piritu - 1.000.0002019-11-20 22:13:49 // 12044
Az Android autóval továbbra is küzdök...
PC-n lehet príma útitervet készíteni a guglival. A kész útvonalat el tudom küldeni a telóra, ami szépen meg is mutatja és végig is vezet rajta, amíg rá nem dugom az autóra. Innentől elfelejt mindent és nulláról indul a "buta" tervezési mód. Mintha teljesen más program futna az android autóval mint ami a telefonon fut.
Annyit legalább csinál hogy a tervezett útvonal megálló helyeit látom az előzményekben és egyesével végig tudok rajta menni.

Ja még egy dolog. A német kollégák szerint kint a gugli tudja már a trafipax jelzést.
Piritu - 1.000.0002019-11-20 22:06:39 // 12043
Olyan távolra még nem gondolok, előbb még - elvileg - tél lesz :-)
Lev2019-11-20 21:53:02 // 12042
Én sem szoktam kivenni, de nyáron kevesebb zsebbel nem biztos, hogy lesz helye :)
RomeoOne2019-11-20 21:48:35 // 12041
Meg még ez is itt van:
Perfect
RomeoOne2019-11-20 21:07:32 // 12040
Voltak már. Az Alfa Romeo USA jó humorérzékkel le is csapott rá és reklámot csinált belőle:
Word to the Wise
Morfiusz Cédula2019-11-20 20:03:56 // 12038
Ez már volt?
6 Underground trailer

Én már kinőttem az ilyen akciófilmekből, de ez elég látványosnak ígérkezik. Szerintem jó reklám lesz a Giulia-nak.
Erhard 242 (Pure Energy)2019-11-20 18:32:23 // 12037
Azt nem néztem el voltam foglalva a kényelemmel, a belső kidolgozásával és a vezetési élménnyel :)))
RomeoOne2019-11-20 18:08:37 // 12036
Itt van 150 kép a MY2020 modellekről, és itt árak is vannak. Elvileg csak 200$ körüli feláruk lesz a MY2019-hez képest, ami nagyon baráti lenne...
link
Halesz2019-11-20 18:00:42 // 12035
Csak azt a fedélzeti komputert tudnám feledni... - 10 év.
Erhard 242 (Pure Energy)2019-11-20 17:53:02 // 12034
persze és persze :)
ez tényleg luxus, mindenhogy meg batár nagy
Piritu - 1.000.0002019-11-20 17:49:51 // 12033
Engem meg itt szoktattatok rá arra hogy egész héten a farmer órazsebében van a kulcs, ki se kell venni :-)
Most már tuti benne hagynám kiszálláskor.
WarbiRunner (Gyuri)2019-11-20 17:41:44 // 12032
Ja.. megnéztem, a Veloce magasabb. Tuti 100%. A Super kereke mögé nem fért be a telefonom állítva. A Veloce alá bement, és még maradt 1.5cm fölötte. Kb 2cm lehet a különbség :-) Ugye hogy ugye..
WarbiRunner (Gyuri)2019-11-20 17:39:23 // 12031
Áhh.. nem, ez sem igazán. Ez nálad van fotózva? Próbáltad?
RomeoOne2019-11-20 17:30:27 // 12030
Igen, és ez a kitétel nagyon, nagyon rosszul hangzik. Ez volt az, amit bárki tesztelte, mnidenki magasan kiemelt. A páratlan kormányzás, a direktség, a versenyautó érzet. Alapvető eleme volt a Giulia vezetési élményének. Ha ezt elveszik... Az nagyon cink lesz...
WarbiRunner (Gyuri)2019-11-20 17:00:12 // 12028
Amúgy a Quattroruote cikk végén a gugli fordítás valami olyasmit magyaráz, hogy a MY2020-nál módosítják az első futóművet, mert ugyan nagyon direkt volt az eredeti beállítás, de túl sok panasz érkezett a sima felületeken pattogó hangot adó gumikra.
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.