Szép gyűjtemeny! :)
Én drótpárti vagyok, bár lehet kényelmes!
Ha nekem nem lenne Carplay/Androidauto én tuti egy jó telefontartót vennék.
Így hogy tudja, azért lépek ki néha hogy az auto diagnosztikai adatait láthassam, abból többet is el tudnék viselni:)
Valójában a képernyőn a diagnosztika mellette a telón a térkép talán még valodabb is.
Az igazság:
- a vezetéknélküli töltője az autonak nagyon gyenge, csak telefontartónak használom oda rakom az androidos telót. Persze lehet az sem segít hogy van rajta egy 0,5 cm vastag biciklikormány adapter és azon keresztül próbál tölteni..
- emiatt at ios teló a könyöklőben van kábellel, ahol viszont nyáron képes túlmelegedni.. akkor ki kell rakjam a pohártartóba..
Amúgy az esetek 90%-ban a használat nekem így ok.
Az előttem szólókhoz: én google maps-ot használok, nem pittyen de mutatja a kamerákat.
(Ez lehet csak beállítás) volt egybidő mikor bedőltem a földutas javaslatainak azóta jobban figyelek, és szerintem javítottak is rajta, én a connected databázisban hiszek, ennyi a többi fícsör nem érdekel..
SD2025-10-12 12:47:09 // 40353
Shadin2025-10-12 10:45:33 // 40352
SD2025-10-12 07:21:23 // 40351
Azeg nem bírok már írni ezen a telefonon:D
SD2025-10-12 07:20:24 // 40350
A következőket gondold meg:
- meváltozik a futóműgeometria, forduló ív, rugózás, csapágy terhelés
- ha kosz megy alá vagy nem egyenletesen húzod le, rázhat
- harosszat választas a kerékcsavar fogja a terhet viselni
A kerék agy központosító gyűrű kiálló középső része 14mm
Ha 20mm alatti nyomtávszélesítőt választasz, akkor nem tudsz rajta központosító gyűrűnek kiképzést csinálni, magyarul letolja a kereket az agyról, a csavar tart, nagyon egészségtelen
Előre 20mm nem fér el mert letépi a kerékdobot parkolásnál ha betekered
Előre max 5mm-t javasolnék, akkor még az eredeti központosítón ül a felni.
Hátulr 20mm de az már nagyon kemény.. az egy cm lenne a reális de azt nem tudod legyártatni mert középen nem marad anyag ..
Én most előre próbára tettem 5mm-t mert nem fér el a fékem különben.. de pl érezhetően tolja az orrát az ackermann szög is változott, parkolóházban nagyon agresszívan darál a gumi..
Próbára jó, showcar-nak ok, de napira véleményes!
Ja és a csavar para! Nehogy szétbaxxa a kerékagyat a túllógó hosszabba csavar ez nem vicc magek mert ha meg kevesebb menettel fogod az életveszély :)
- meváltozik a futóműgeometria, forduló ív, rugózás, csapágy terhelés
- ha kosz megy alá vagy nem egyenletesen húzod le, rázhat
- harosszat választas a kerékcsavar fogja a terhet viselni
A kerék agy központosító gyűrű kiálló középső része 14mm
Ha 20mm alatti nyomtávszélesítőt választasz, akkor nem tudsz rajta központosító gyűrűnek kiképzést csinálni, magyarul letolja a kereket az agyról, a csavar tart, nagyon egészségtelen
Előre 20mm nem fér el mert letépi a kerékdobot parkolásnál ha betekered
Előre max 5mm-t javasolnék, akkor még az eredeti központosítón ül a felni.
Hátulr 20mm de az már nagyon kemény.. az egy cm lenne a reális de azt nem tudod legyártatni mert középen nem marad anyag ..
Én most előre próbára tettem 5mm-t mert nem fér el a fékem különben.. de pl érezhetően tolja az orrát az ackermann szög is változott, parkolóházban nagyon agresszívan darál a gumi..
Próbára jó, showcar-nak ok, de napira véleményes!
Ja és a csavar para! Nehogy szétbaxxa a kerékagyat a túllógó hosszabba csavar ez nem vicc magek mert ha meg kevesebb menettel fogod az életveszély :)
WarbiRunner (Gyuri)2025-10-11 20:12:36 // 40349
Kinek hogy. Nekem tökéletes az AA. Meg sem lennék már osztott képernyőn Gmaps és Spotify nélkül. A waze-ről leszoktam, a google maps kb nekem elég.
Mondjuk nekem tapi képernyő van, az nem rossz, bár eleinte nem sokba néztem. 😅
Mondjuk nekem tapi képernyő van, az nem rossz, bár eleinte nem sokba néztem. 😅
WarbiRunner (Gyuri)2025-10-11 20:05:29 // 40348
Nincs az a pénz 😆
tirex2025-10-11 19:57:25 // 40347
Én mindig Japanracing-et veszek, viszont a kerékcsapágy gyártó cégeket én tartom el… már a Giulián is ott vannak… elöl 10 hátul 5 mm…😂
Liquid2025-10-11 19:37:59 // 40346
nyomtávszélesítő... kis segítséget kérnék. Van tuti tippetek, honnan, milyet? 5-10mm kellene csak, csavarokkal. A 18-as téli felnihez gondoltam.
Liquid2025-10-11 19:36:32 // 40345
Én is notorius gyorshajtó vagyok, ennyire tán ismertek :) Nem véletlenül 11-13 az átlagom :)
Ahhoz képest miket megyek igen kevésszer kaptak el, az is nagyrészt az én balfaszságom miatt, pl. fix trafi, mutatta a wazze, bebambultam.
Mondjuk nálam nincs AA viszont ott van a Brodit tartóban a telefonom mindig, adja magát a navi akár wazze akár GMaps. Az tény hogy a mindegyiknek van hátránya, a waze simán bevisz a a málnásba hogy kipróbálja milyen arra, a gmaps meg idota alternatívákat hoz. De pl. a real-time forgalom info komoly superpower, azonkívül a gyári naviba bármit bevinni nem fehérembernek való dolog. (Az enyém nem touch-os)
Ahhoz képest miket megyek igen kevésszer kaptak el, az is nagyrészt az én balfaszságom miatt, pl. fix trafi, mutatta a wazze, bebambultam.
Mondjuk nálam nincs AA viszont ott van a Brodit tartóban a telefonom mindig, adja magát a navi akár wazze akár GMaps. Az tény hogy a mindegyiknek van hátránya, a waze simán bevisz a a málnásba hogy kipróbálja milyen arra, a gmaps meg idota alternatívákat hoz. De pl. a real-time forgalom info komoly superpower, azonkívül a gyári naviba bármit bevinni nem fehérembernek való dolog. (Az enyém nem touch-os)
Shadin2025-10-11 18:50:30 // 40344
Ui.: Notórius gyorshajtó vagyok, de az elmúlt pár évtized alatt talán max. 2x kaptam csekket, hatodik érzékem van a trafik ellen. Meg ha fizetni kell mégis akkor fizetek.
Ja nem 3x mert a G'nR koncert után a Lágymányosin lekameráztak :-(
Ja nem 3x mert a G'nR koncert után a Lágymányosin lekameráztak :-(
Shadin2025-10-11 18:47:57 // 40343
Android Auto-t használok, de pl. a múltkor Szerbiában elfogyott a Revolut-os eSIM-em és persze h nem volt offline Google map letöltve, hát átkapcsoltam a gyári navira és azzal meg akkorát szoptam mint a torkos borz a határ felé, mert a 2019-es térkép nem ismerte a kerülő útvonalat hazafelé :-) Ekkor kezdett bennem érlelődni a gondolat, hogy végre ismét van hova baxxam el a felesleges pénzem és nekem kell a friss offline térkép. Meg persze #csakagyári! És jobban néz ki mint az AA :-D
quash2025-10-11 17:08:28 // 40342
Nem jobb!
De telefont nem mindig dugom rá, gyári navi pedig így is jelzi a trafikat!
Ausztriában pl. Waze nem jelzi a trafikat, gyári navi igen!
Waze-val rendszeresen járok pl. "szőlődombon", mert szerinte arra jobb nekem (pedig nem).
Néha tök jó, ha telefon nincsen rajta, de hirtelen kéne hogy jaj, hol is vagyok, ott van előttem. Van benne sebesség limit DB is, így még azt is látom, na itt vajon mennyivel lehet menni? (idegen helyen, tök jó)
Szóval nem helyettesít pl. egy google maps-ot, de nagyon jól megférnek egymás mellett.
De telefont nem mindig dugom rá, gyári navi pedig így is jelzi a trafikat!
Ausztriában pl. Waze nem jelzi a trafikat, gyári navi igen!
Waze-val rendszeresen járok pl. "szőlődombon", mert szerinte arra jobb nekem (pedig nem).
Néha tök jó, ha telefon nincsen rajta, de hirtelen kéne hogy jaj, hol is vagyok, ott van előttem. Van benne sebesség limit DB is, így még azt is látom, na itt vajon mennyivel lehet menni? (idegen helyen, tök jó)
Szóval nem helyettesít pl. egy google maps-ot, de nagyon jól megférnek egymás mellett.
SD2025-10-11 17:02:19 // 40341
Rendelünk egy titánt és egy acélt m, megmérjük azt kész;)
SD2025-10-11 17:01:32 // 40340
Ezen rágódunk mi legyen:D titán+bronz?;) könnyű nem veri szét:) egyszerű
Mennyiért hozod ki?:)
Mennyiért hozod ki?:)
WarbiRunner (Gyuri)2025-10-11 16:33:10 // 40339
Oké 🤣 A titán kar szimpatikus továbbra is. Viszont..
Konstrukciósan nézve a hőtágulást, egy rozsdamentes kar, rozsdamentes csapágy gyűrűkkel, kerámia golyókkal pl. Így a csapágyház-kar hőtágulás azonos, valamint a csapoké is. A kerámia golyóké pedig kisebb, nem szorul meg 400 fokon sem.
Akkor most mi a jó megoldás? A gyár válasza.. a szar préselt vaslemez 🤣
Konstrukciósan nézve a hőtágulást, egy rozsdamentes kar, rozsdamentes csapágy gyűrűkkel, kerámia golyókkal pl. Így a csapágyház-kar hőtágulás azonos, valamint a csapoké is. A kerámia golyóké pedig kisebb, nem szorul meg 400 fokon sem.
Akkor most mi a jó megoldás? A gyár válasza.. a szar préselt vaslemez 🤣
SD2025-10-11 13:57:37 // 40338
Hmm a súly kérdés..
Alu: 2700 · 2,25×10⁻⁶ = 0,00608 kg ≈ 6,08 g
Titán: 4430 · 2,25×10⁻⁶ = 0,00997 kg ≈ 9,97 g
Acél: 7850 · 2,25×10⁻⁶ = 0,01766 kg ≈ 17,66 g
Alu: 2700 · 2,25×10⁻⁶ = 0,00608 kg ≈ 6,08 g
Titán: 4430 · 2,25×10⁻⁶ = 0,00997 kg ≈ 9,97 g
Acél: 7850 · 2,25×10⁻⁶ = 0,01766 kg ≈ 17,66 g
SD2025-10-11 13:54:25 // 40337
Még a hötágulás külónbség kérdéses titan vs. steel, mert ha nagyon precízen vezéreljük lehet hogy bele van kalkulálva hogy melegen legyen hegyes a gép:)
ChatGPT szerint:
Titán vs acél: 100 C fokonként 0,12mm a különbség 15cm-en
Alu vs acél 100 C fokonként 0,17mm
Alapból az acél 0,18mm nyúlást produkál 100 C fokonként
Tehát elvileg be kell legyen kalkulálva.
Ha 0-300fok között számolunk az acél majd fél milimétert nyúlik
Az alu ezt megdupláznà az már hasnálhatatlan
A titán kevesebb, vagy hidegen is harapni fog vagy meleg nem:P
0,2 mm lógást ha teszünk a rendszerbe akkor 0,3mm-ről beszélünk nem lényeges de nem is elhanyagolható:)
Már ha nem egy centiméterrel hosszabbat rendelünk:D
ChatGPT szerint:
Titán vs acél: 100 C fokonként 0,12mm a különbség 15cm-en
Alu vs acél 100 C fokonként 0,17mm
Alapból az acél 0,18mm nyúlást produkál 100 C fokonként
Tehát elvileg be kell legyen kalkulálva.
Ha 0-300fok között számolunk az acél majd fél milimétert nyúlik
Az alu ezt megdupláznà az már hasnálhatatlan
A titán kevesebb, vagy hidegen is harapni fog vagy meleg nem:P
0,2 mm lógást ha teszünk a rendszerbe akkor 0,3mm-ről beszélünk nem lényeges de nem is elhanyagolható:)
Már ha nem egy centiméterrel hosszabbat rendelünk:D
WarbiRunner (Gyuri)2025-10-11 10:55:39 // 40336
Látod és már árnyalódik is a véleményem. Hanggal nézve hallatszik, hogy cicceg, vagyis a csapágy nem szorosan illeszkedik az aktuátor csapján. Újabb kérdéseket vet fel :-) Szerintem így is ez a kisebb tűrésű a bronz perselyeshez képest, ám vajon forog az a csapágy, vagy igazából rozsdamentes csúszik a rozsdamentesen? Jó volna látni, kézbe fogni. Oké, vagy csak el kell hinni a gyártónak, hogy a megoldása műszakilag jó. :-)
zgi5212025-10-11 06:11:23 // 40335
pl.kulfoldon nem viszi az adakvotad nullara
lakoautoval figyelmeztet magassagkorlatozasra
pontosabb mint a googlemaps, nem visz rossz utakra
oszthato
kb.70€ volt tizeneve
+1az iGo -ra 😀
lakoautoval figyelmeztet magassagkorlatozasra
pontosabb mint a googlemaps, nem visz rossz utakra
oszthato
kb.70€ volt tizeneve
+1az iGo -ra 😀
WarbiRunner (Gyuri)2025-10-10 21:39:15 // 40334
Liquid2025-10-10 21:18:01 // 40333
gyári navi, IGo, offline navi 2025-ben? :D pedig én boomer vagyok nagyon ...
Tudtok élni :)
Világosítsatok fel így péntek este 3 sör után, hogy miért jobb mint a Waze/Googelmapsz
Tudtok élni :)
Világosítsatok fel így péntek este 3 sör után, hogy miért jobb mint a Waze/Googelmapsz
WarbiRunner (Gyuri)2025-10-10 20:38:17 // 40332
Segítek, erről van videó.
Ez precíznek tűnik. Nekem ez tetszik jobban, ha a véleményem érdekes, de ettől az Alfissimo-s is valószínűleg jó megoldás, jobb a gyárinál bármelyik.
Ez precíznek tűnik. Nekem ez tetszik jobban, ha a véleményem érdekes, de ettől az Alfissimo-s is valószínűleg jó megoldás, jobb a gyárinál bármelyik.
WarbiRunner (Gyuri)2025-10-10 20:30:26 // 40331
Azt Ti tudjátok XD Én tényleg nem veszek most egyikből sem.
B3WiN2025-10-10 18:05:44 // 40330
Gen 3-nál jelez egy csippanással a fix trafik előtt (bár a sebességet nem kalkulálja bele abba, hogy mennyivel előtte csippanjon, "haveromat" érte már meglepetés 🤣😅). Gen 1 és 2 esetében nem tudom, hogy van-e ilyen funkció.
B3WiN2025-10-10 18:02:24 // 40329
Nm :D
Huh azt hittem barátibb az ára :D
Huh azt hittem barátibb az ára :D
zgi5212025-10-10 15:49:56 // 40328
en alapvetoen iGo t hasznalok, oszthato is IOS en, 1x kifizettem evente tobbszor frissulo vilagterkeppel
Az Alfa egy vicc ilyen teren! az hogy a speedcam jelez nekem uj😮
Az Alfa egy vicc ilyen teren! az hogy a speedcam jelez nekem uj😮
SD2025-10-10 15:06:06 // 40327
Okés akkor melyik rudat vesszük?:)
Shadin2025-10-10 08:51:55 // 40326
Lehet venni 3 éves ciklusokra 52e Ft-ért márkaszervizben.
Az enyémen a 19-es volt és hiába használok AA-t, az OCD nagy úr,
legyen minden friss ropogós :-)
Az enyémen a 19-es volt és hiába használok AA-t, az OCD nagy úr,
legyen minden friss ropogós :-)
zgi5212025-10-10 06:34:01 // 40325
hogy tettel szert friss terkepre? csak 3 eves korig lehet letolteni a Mopar oldalrol😬
WarbiRunner (Gyuri)2025-10-09 22:08:39 // 40324
Akkor ez csak nekem volt egy perc belerakni a két csavart? 🤷♂️
A szerszám is elfért, mert rövid szárral tekertem be, no issue.
Már rég benne van, úgy vittem Érdre is már.
A szerszám is elfért, mert rövid szárral tekertem be, no issue.
Már rég benne van, úgy vittem Érdre is már.
Shadin2025-10-09 19:54:32 // 40323
Köszi! Végül sikerült megfrissíteni, bár alapjáraton :-(
quash2025-10-09 19:43:46 // 40322
Frissítés közben teljesen használható minden.
Én úgy szoktam hogy ha tudom hogy ~40p megyek valamerre, akkor elindítom, közben nyugodtan lehet minden nyomogatani, etc ...
Teljesen mulitasking a cucc, frissítéshez úgy tudsz visszanézni, ha visszamész a menüben.
Én speedcam DB miatt szoktam frissíteni, itthon és külföldön is (főleg ahol Waze nem jelez) tök jó hogy ding-ding-el egyet trafi előtt! :D
Én úgy szoktam hogy ha tudom hogy ~40p megyek valamerre, akkor elindítom, közben nyugodtan lehet minden nyomogatani, etc ...
Teljesen mulitasking a cucc, frissítéshez úgy tudsz visszanézni, ha visszamész a menüben.
Én speedcam DB miatt szoktam frissíteni, itthon és külföldön is (főleg ahol Waze nem jelez) tök jó hogy ding-ding-el egyet trafi előtt! :D
B3WiN2025-10-09 18:49:12 // 40321
Áh ha már farigcsálni kell, akkor már úgy mint abban a bizonyos orosz videóban, ahol a lada motorblokját megcsinálták valami átlátszó "plexi"-ből, meg talán a deknit is. Úgy simán lehetne látni az olajszintet. 😅😂🤣
B3WiN2025-10-09 18:42:56 // 40320
Nem nagyon lehet sajna. Csak járó motor mellett lehet frissíteni, mert egy fél óra után leveszi a gyújtást.

Amúgy sem tenne jót az akksinak, mert kb. 1 óra a frissítés a leírás szerint. Viszont csak a frissítés elindításához szükséges az álló helyzet, utána a frissítés alatt használható az autó, azaz érdemes betervezni egy hosszabb autókázást mellé és akkor nem kell 1 órán át alapjáraton kínozni (ha jól emlékszem a valóságban olyan 40 perc körüli ez az érték).
A frissítés leírása is úgy kezdi, hogy indítsd be a motort:

Itt részletesen le van írva a frissítés menete: Leírás

Amúgy sem tenne jót az akksinak, mert kb. 1 óra a frissítés a leírás szerint. Viszont csak a frissítés elindításához szükséges az álló helyzet, utána a frissítés alatt használható az autó, azaz érdemes betervezni egy hosszabb autókázást mellé és akkor nem kell 1 órán át alapjáraton kínozni (ha jól emlékszem a valóságban olyan 40 perc körüli ez az érték).
A frissítés leírása is úgy kezdi, hogy indítsd be a motort:

Itt részletesen le van írva a frissítés menete: Leírás
SD2025-10-09 16:17:28 // 40319
és beraktad már?:)
az alfissimo oldalát meg lehet fogni, a szerszám nem fér el:)
közben szenvedj hogy a tömítés ne hulljon be a motroba amit épp nem is látsz:)
csavarbót facsavar azt jóvan:D
az alfissimo oldalát meg lehet fogni, a szerszám nem fér el:)
közben szenvedj hogy a tömítés ne hulljon be a motroba amit épp nem is látsz:)
csavarbót facsavar azt jóvan:D
SD2025-10-09 15:56:19 // 40318
0.1bar különbséget csinál a turbo simán a kerékben:) ezt már megfigyeltem..
Jó ha rásüt a nap az egyik oldalra az többet is csinálhat.. de a turbo is csinál:)
Jó ha rásüt a nap az egyik oldalra az többet is csinálhat.. de a turbo is csinál:)
WarbiRunner (Gyuri)2025-10-09 15:04:32 // 40317
Jó jó, nála egy motorfordulat is 600 fok :D
WarbiRunner (Gyuri)2025-10-09 15:03:11 // 40316
Ez a titán aliexpresses csavar nekem tetszik. Igazából ennyit sem szabadott volna érte adni, mert kb 100-500Ft-ből megoldhatól, rozsdamentes csavarral. Bele is írhattam volna, hogy Warbissimo.:-)
. Viszont titán anyag előnye a kisebb hőtágulás, én ezzel győztem meg magam műszakilag. :-) Szóval az van, hogy megtetszett a csillivilli szín és a titánság, meg rohadt lusta voltam csavarbótba menni mindezzel egyszerre. És nagyon kényelmes volt kuponokkal free shipping pont odavalót rendelni, ami behullik a postaládába 2 héttel később XD
A wg rúdra visszatérve fogalmam sincs. A perselyes műszakilag biztosan jó megoldás, de kopó alkatrész, tehát számolni kell vele, hogy előbb utóbb rendelni kell perselyt. Ott van elérhető termék, tehát igény van rá, tehát elkopik :-)
A titán karban ha a csapágy megy ki, az is kopó alkatrész, rendelni kell bele. Kinek melyik a komfortosabb.
Egy Alis titán karral bronz persellyel rainbow coatinggal 25e-ért két perc alatt meg lehetne győzni XDD Így továbbra is passzolom.
. Viszont titán anyag előnye a kisebb hőtágulás, én ezzel győztem meg magam műszakilag. :-) Szóval az van, hogy megtetszett a csillivilli szín és a titánság, meg rohadt lusta voltam csavarbótba menni mindezzel egyszerre. És nagyon kényelmes volt kuponokkal free shipping pont odavalót rendelni, ami behullik a postaládába 2 héttel később XD
A wg rúdra visszatérve fogalmam sincs. A perselyes műszakilag biztosan jó megoldás, de kopó alkatrész, tehát számolni kell vele, hogy előbb utóbb rendelni kell perselyt. Ott van elérhető termék, tehát igény van rá, tehát elkopik :-)
A titán karban ha a csapágy megy ki, az is kopó alkatrész, rendelni kell bele. Kinek melyik a komfortosabb.
Egy Alis titán karral bronz persellyel rainbow coatinggal 25e-ért két perc alatt meg lehetne győzni XDD Így továbbra is passzolom.
RomeoOne2025-10-09 14:37:54 // 40315
De az SD-nél 600 fok is lehet, nála még a keréknyomást is emeli a forró turbó azon az oldalon :DDD
WarbiRunner (Gyuri)2025-10-09 14:34:44 // 40314
Szerintem induljunk ki abból, hogy a kompresszor oldali csigaház egy alu öntvény. :-)
600 fokon leolvadna a francba az egész XD Szóval a kompresszor oldal szerintrm inkább max 250 fok, mert fölötte problémás az alu öntvény. Az üzemi hőfok ott szerintem rendesen meghajtva sem szabad hogy elérje ezt a 250 fokot.
600 fokon leolvadna a francba az egész XD Szóval a kompresszor oldal szerintrm inkább max 250 fok, mert fölötte problémás az alu öntvény. Az üzemi hőfok ott szerintem rendesen meghajtva sem szabad hogy elérje ezt a 250 fokot.
SD2025-10-09 12:32:55 // 40313
mert hogy a turbo körül azért olyan 600 fok simán lehet.. sztem
SD2025-10-09 12:31:45 // 40312
igen de akkor mindkét esetben van áfa, vám, trump minden:D
melyik a jobb?
Írtam mindkét cégnek, valamit kiokoskodunk a szállításnál, biztos jobban jövünk ki mintha egyesével rendeljünk.
Át tudom szerintem irányítani a titán karra a csapatot ha az a jobb, mert árban kb ugyan az..
De ha titán kar meg egy szar csapágy ami meg majd berágódik.. akkor inkább az egyszerű cserélhető bronzra szavaznék.
Megkérdezzem?
A bleeding screw-nél én maradnék az Alfissimo verziónál az elég kulturált, bár abból is létezik titán:D Meg filléres aliexpressz verzió is.. de sőtt a csavarboltban ha veszel egy hatlapfejűt az is belemegy:D
melyik a jobb?
Írtam mindkét cégnek, valamit kiokoskodunk a szállításnál, biztos jobban jövünk ki mintha egyesével rendeljünk.
Át tudom szerintem irányítani a titán karra a csapatot ha az a jobb, mert árban kb ugyan az..
De ha titán kar meg egy szar csapágy ami meg majd berágódik.. akkor inkább az egyszerű cserélhető bronzra szavaznék.
Megkérdezzem?
A bleeding screw-nél én maradnék az Alfissimo verziónál az elég kulturált, bár abból is létezik titán:D Meg filléres aliexpressz verzió is.. de sőtt a csavarboltban ha veszel egy hatlapfejűt az is belemegy:D
SD2025-10-09 12:27:54 // 40311
főleg hogy az eredetit gondolom meg lángszórózták a másik meg új, de igen azért nem mindegy mit bír:D
WarbiRunner (Gyuri)2025-10-09 12:21:42 // 40310
Na tessék, akkor nem csak ÁFA, hanem antiTrumpvám is van már rajta.
Az illesztés úgy van megoldva, hogy megfelelő tűréssel elkészítették a kart, és be van préselve a csapágy.
A kérdés a csapágy és a benne lévő kenőanyag. Acél golyóscsapágy e esetleg, ami mindenképpen kenőanyagot igényel. Azzal 250-300 fokig okés, ha a kenőanyag is bírja a hőt.
Vagy esetleg kerámiagolyós csapágy? Erre meg azt mondanám, hogy biztos nem, mert drága. Ám azok után, hogy 900Ft-ért vettem egy ztto váltógörgőt Kínából, és kerámia csapágy van benne..., hát a franc se tudja XD És valami minimál kenést a kerámiásnak is adnék.
Szóval passz. A lifetime warranty az jól hangzik, a titánium jól hangzik. A másik bronz betétes megoldás is jól hangzana, ha filléres persellyel javítható lenne.
Az ÁFA+Vám, plusz ez az ár egy fémdarabért...na az már nekem nem hangzik jól :-)
Az illesztés úgy van megoldva, hogy megfelelő tűréssel elkészítették a kart, és be van préselve a csapágy.
A kérdés a csapágy és a benne lévő kenőanyag. Acél golyóscsapágy e esetleg, ami mindenképpen kenőanyagot igényel. Azzal 250-300 fokig okés, ha a kenőanyag is bírja a hőt.
Vagy esetleg kerámiagolyós csapágy? Erre meg azt mondanám, hogy biztos nem, mert drága. Ám azok után, hogy 900Ft-ért vettem egy ztto váltógörgőt Kínából, és kerámia csapágy van benne..., hát a franc se tudja XD És valami minimál kenést a kerámiásnak is adnék.
Szóval passz. A lifetime warranty az jól hangzik, a titánium jól hangzik. A másik bronz betétes megoldás is jól hangzana, ha filléres persellyel javítható lenne.
Az ÁFA+Vám, plusz ez az ár egy fémdarabért...na az már nekem nem hangzik jól :-)
leopop32025-10-09 11:21:53 // 40309
Kép alapján 1000x jobban bírhatja mint az eredeti mert ha csak a fele igaz az eredeti állapotáról ami a képen van az elég durva 😅
SD2025-10-09 11:18:07 // 40308
Igen mert a felni akkor ér valamit ha nem kifli alakú az autó, erre én is emlékeztetem magam rendszeresen... de adja alám a lovat a dög:D
Dehát ez a mi nehéz sorsunk, de ma pl: meguralltam magam és itthon maradt bent a jó kis garázsában.
Jövőhéttől megy be a céghez mert munkások jönnek és nem akarok nyálcsorgatást:D
Szóval pihenkézik, de csak ki kell próbálni azért vettem ezt a szett gumit:D
Kicsit az a feeling mint 155-nél az öreg Bridgestone ott azért megropogtattam az autót.. giuliát nem kéne... mert a 155 150k-ból alkatrész csere festés kész... ha itt csak padkát fogok az milliós tétel érzésre.. neeeem szabad:))) ropogtasson csak az ájemgéjes szomszéd azért nem kár :D:D:D
Dehát ez a mi nehéz sorsunk, de ma pl: meguralltam magam és itthon maradt bent a jó kis garázsában.
Jövőhéttől megy be a céghez mert munkások jönnek és nem akarok nyálcsorgatást:D
Szóval pihenkézik, de csak ki kell próbálni azért vettem ezt a szett gumit:D
Kicsit az a feeling mint 155-nél az öreg Bridgestone ott azért megropogtattam az autót.. giuliát nem kéne... mert a 155 150k-ból alkatrész csere festés kész... ha itt csak padkát fogok az milliós tétel érzésre.. neeeem szabad:))) ropogtasson csak az ájemgéjes szomszéd azért nem kár :D:D:D
SD2025-10-09 11:13:11 // 40307
Alfissimo, Eurocompulsion és a több amcsi cégek rendelés, tájékozódtam:
összeghatár nélkül VÁM köteles minden termék
áfa fizetés köteles, ez a ráírt érték szerint
Viszont az Eurocomulsion és az Alfissimo is US székhelyű tehát mindkettőre jönnek még ezek az összegek.
Az Eurocompulsion esetén ott kis csapágyak vannak benne, vagy hogy van ott megoldva szerinted az illesztés?

maga az hogy titán az pozitív mert 45%-al könnyebb mint az acél, de vaj ezek a miniatür csapágyak hogy bírják a turbo hőmérsékletét?

összeghatár nélkül VÁM köteles minden termék
áfa fizetés köteles, ez a ráírt érték szerint
Viszont az Eurocomulsion és az Alfissimo is US székhelyű tehát mindkettőre jönnek még ezek az összegek.
Az Eurocompulsion esetén ott kis csapágyak vannak benne, vagy hogy van ott megoldva szerinted az illesztés?

maga az hogy titán az pozitív mert 45%-al könnyebb mint az acél, de vaj ezek a miniatür csapágyak hogy bírják a turbo hőmérsékletét?

leopop32025-10-09 10:41:19 // 40306
A legjobbaktól tanultam innen 😉
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.
Online tag
0
Vendég0
663