Mutasd

>> Tuning és extra2018-02-02

Lecseréltem az öregecske Alpine fejegységet egy Pioneer DEH 1800 UAB-ra. Ezen van CD, amire nekem szükségem van és esztétikailag sem utolsó, hogy ugyanolyan borostyán színű gombvilágítása van, mint az autó műszereinek.
Egyébként szépen szól, korrekt fejegység.

A beszerelést a Zsunyugarage végezte.

>> Szerviz2018-01-30

Ismét eltelt egy év, eljött az olajcsere ideje. Mivel kivételesen én is és Ezüst Róka is itthon voltunk, meglátogattuk Szatyit, hogy végezze el az olajcserét. Ezen kívül Gábor lecserélte a váltó- és a szervó olajat is, mivel ezek még nálam nem voltak cserélve. Gábor elmondása szerint a váltó olaj elég retkes volt már. Ezen kívül lemosatta a motort alulról, mert nagyon koszos volt.

Mást most nem kellett cserélni, vagy javítani.

 
>> Tuning és extra2018-01-17

Ma beépítésre kerültek az új hangszórók. Előre Hertz DSK 165.3 komponens szett, a hátsó ajtókba pedig Hertz DCX 165.3-as hangszórók. Erős minőségbeli javulás tapasztalható. :) Mondjuk a gyári hangszórókhoz képest ez nem nagy csoda. Azért a mély még mindig hiányzik, ki kell ötlenem valamit, hogy legyen is, de a csomagtartóból se vegyen el helyet, mert arra azért szükség van.

Grátisz beszereltettem egy Space Guard Wing kódnevű riasztót is. Most már legalább nem kell a kulccsal nyitogatnom az ajtót.

A beszerelést Szófiában végezte az aval-bg csapata, jó munkát végeztek.

>> Szerviz2017-11-17

Ma felrakattam a téli kerekeket. Azért ezzel a ballonosabb gumival kényelmesebb az autó. A Bridgestone Blizzak gumik pedig megkezdték utolsó szezonjukat. Nem igazán kopottak, de már öregek.

>> Esemény2017-09-11

Végre (idén először) sikerült elmennünk pihenni kicsit. Mivel az OFF-os családi vasat idő közben eladtuk, értelemszerűen az Ezüst Rókával mentünk. Ehhez kellett a tetőbox, amit az előző bejegyzésben már leírtam. Így már kényelmesen befértünk babakocsistól, egy heti cuccal, még Zolika biciklijét is el tudtam rakni. Hála annak, hogy a gyerekek még nem nehezek és nem mellékesen a Koni lengéscsillapítóknak és az Eibach rugóknak, nem is ült meg a kocsi.
Nagyon szép helyeken jártunk, csak az utak állapota volt borzalmas. Még az egy számjegyű utakon is volta, ahol csak 60-nal mertem menni, annyira hepehupás, kátyús, toldozott-foldozott volt az "út". De túléltük, a kocsi is szépen teljesített. A hegyi szerpentineken egy élmény volt autózni vele.

 
>> Tuning és extra2017-09-02

Megyünk nyaralni, két gyereknek már sok cucc kell, főleg, hogy még visszük a babakocsit is. Tehát kellett egy box. Gyorsan találtam is, nem is volt drága és olasz. :-) Vettem hozzá csomagtartót és tegnap felszereltem, nem volt bonyolult. Annyira nem is gáz. :-)

 
>> Szerviz2017-08-29

Ma feltöltettem a klímát, illetve kicserélték a pollenszűrőt is. Gyári BOSCH került bele. A klímában csak 120 gramm gáz volt, az előírt 650 gramm helyett. A szerelő szerint elég gatya már a klímahűtő és a klíma kompresszor sem az igazi már, valamint a vízcsövek is eléggé el vannak öregedve. A közeljövőben (következő szezon) valószínűleg ezeket majd cserélni kell.

>> Tuning és extra2017-08-08

Kb. fél órát vett igénybe az én ügyességemmel, tehát nem volt bonyolult. :-D Bazi jól néz ki, de tesztelni majd csak később tudom, most azért dolgozni is kell.

>> Tuning és extra2017-08-02

Megérkezett. OMP. Hétvégén szerelés. :)

>> Tuning és extra2017-07-24

Kicseréltem az oldal villogókat fehér színűre. Szerintem így jobban néz ki. Ezen kívül turtle wax bőrápolóval lekezeltem az üléseket.