- főkép
>> SzervizAlfa 33 BoxerWagon // 2009-05-13

Sokszor csak utólag jut eszembe, mit is kellett volna még megnézni a bontóban, vagy leginkább utólag jut eszembe, hogy egyáltalán bemehettem volna... :-p
Nyilván egyik sem véletlen, az igazság az, hogy legtöbbször idő sem jut ilyenekre vagy ha igen, csak felszínes kapkodásra elegendő :-(
Ma kivétel volt: egy szakmai program miatti nem kis nyomás alól a nap derekán felszabadulva, előző napi utalással megerősödve és nem utolsósorban "úgy öltözve" épp a bontó mellett vezetett a hazaút, ráadásul a délelőtti dolgok miatt aznapra nem is terveztem mást - ezt nem lehetett kihagyni!
Úgy voltam vele, hogy most kellő nyugalom van ahhoz, hogy alaposabban megnézzem az autót - mégis mit lehet még elhozni róla?
Leginkább az aktuális dolgokra fókuszálva:

Az ajtógumikkal gondban vagyok, mert ugyan csak a J1/B2 van csak összefestve, viszont a másik kettő meg szakadozott :-(
Nosza le is kaptam mindkét hátsót, végül - beárazás előtt - úgy döntöttem, elég egy is, a jobb állapotú, a másikat csak akkor viszem el, ha kiderül az otthoniról, hogy azért nem ért össze, mert nem rávaló.

A tankbetöltő gyanúsan mozgott, rá is jöttem miért? A belső gyűrűje el volt törve, csak a betöltőcső tartotta - aminek a lekötése meg ugye éppen most költözött bele a kisujjamba :-) Szét is húztam 5 perc alatt, kijött a karima valóban "félfaszán":
maga a kívülről látható gyűrű teljesen jó (mivel 16V a donor, benne van az ólommentes-pisztoly miatti fémszűkítő ami kicsit rozsdás), a gyűrű törött, viszont remekül szemlélteti a szét-összerakását, hacsak nem mérik drágán, erre a célra jó lesz...

Végül még egy tétel került a "kosárba": az eredetileg anyósülésnek való Recaro-m miatt a középkonzol két ülés közötti - a kéziféket is takaró - eleme nincs most bent. Egyszer majd bekerül, és - bár nem nagyon dohányzunk, főleg nem a kocsiban és hátul - akkor nagyon jól fog jönni ez a szerzemény. A legvégén lévő kis hamusról van szó, ami nekem hiányzik. A "16 voltosban" viszont megvolt, szemlátomást szintén csak normál szemetesnek használva, vagy még annak se...

Már korábban szerszámért kifelé menet elejtettem egy "hol tartunk anyagiakban" kérdést, mire az eladó srác nagy szabadkozva csak annyit mondott, hogy: "tulajdonképpen sehol" - gyakorlatilag majdnem ő érezte kellemetlenül magát, hogy azért a "minimálárat", azaz 500 forintot kénytelen volt elkérni :-)

Ezen kívül sok mindent átnéztem, sok dolog szóba jöhet még, ezekről majd akkor, ha majd esetleg szereplőjévé avanzsálnak a történetnek, van viszont 1-2 olyan dolog is, amit elfelejtettem megnézni, pedig ha van, akkor tuttira viszem, pláne így, az árszínvonal ismeretében ! ;-)