Poló2011-07-23 18:43:32 // 121990
Most akkor neked mi ment szét az autódon? Én azt hittem, hogy az a 4 csövű fekete műanyag ment szét, ami a motor és a tűzfal között van, a felső motorburkolat alatt félig-meddig. Ami a pillangószelep és a hengerfej között van. Számomra az a szívócső.
Dévid2011-07-23 18:43:08 // 121989
Én arra nem tudok rájönni, minek durrog szét a szívósor a kocsimban. :)
Abarai2011-07-23 18:40:08 // 121988
Az a része nem okozott gondot. :) Azt nem vágtam, mitől mehetett szét.
Dévid2011-07-23 18:35:51 // 121987
Értenéd, ha tudnád mibe fáj egy olyan cső. :D
Abarai2011-07-23 18:35:05 // 121986
Amikor még csak kerestem az Autómat, láttam kacsaszalaggal "javított" szívócsövet JTS-en is. Azt se értettem.
Dévid2011-07-23 18:32:46 // 121985
Igen, csúnyán szét volt repedve, de az EGR cső is repedt volt, plusz a légszűrőházra csatlakozó gumicső is (ami már nem rendelhető) körben ca. 2 cm-en nem volt elszakadva. Szóval mindenhonnan kapott levegőt szegényem. :D
Piritu - 1.000.0002011-07-23 18:24:04 // 121984
A harmonika rész repedt el? Mondjuk logikusnak tűnik, mert ott veszi fel a motor rezgéseit.
Piritu - 1.000.0002011-07-23 18:22:52 // 121983
A pillangószelep - légszűrő csövet cserélték. Kicsit meg is lepődtem, amikor a számlát megtaláltam. Igazából - ahogy Te is írod - csak valami külső hatás teheti tönkre.
Dévid2011-07-23 18:21:25 // 121982
Ami megy a pillangószelephez, azt én is most cseréltem, mert az egyik harmonikánál szétrepedt. Liquid is emiatt cserélte. Már bocs hogy bele vau-vau! :)
Poló2011-07-23 18:12:16 // 121981
Szívócsövet, ami a hengerfejre van fogatva? Mert akkor kérdezd Dévidet :)
Ha csak arra a darab csőre gondolsz, ami megy a pillangószelephez, akkor lehet, hogy túlhúzták a bilincset és elrepedt, vagy valami ráfolyt és kimarta, vagy véletlenül beletoltak egy csavarhúzót és kilyukadt.
Ha csak arra a darab csőre gondolsz, ami megy a pillangószelephez, akkor lehet, hogy túlhúzták a bilincset és elrepedt, vagy valami ráfolyt és kimarta, vagy véletlenül beletoltak egy csavarhúzót és kilyukadt.
GTPeti2011-07-23 18:12:08 // 121980
A második kérdésedet passzolnám. Bár tippem az van: Gondolom ugyanaz az oka, mint ami ért Dévidnél is elpukkant a szívósor.
GTPeti2011-07-23 18:10:38 // 121979
Nem. Én kérlekszépen gyárit vettem és nem vártam meg, míg elpukkan az elöregedett cső. A gyárinak amúgy egyetlen oka van: Nem volt időm utánajárni és csináltatni egy fémcsövet.
(Tisztában vagyok vele, hogy a gyárnak nem érdeke és nem is célja, sohasem elromló autókat készíteni. Amíg ilyen "apróságok" , mint turbócső, LMM, stb.-ből próbálnak visszahozni egy kis pénzt, addig még nincs nagy baj.)
(Tisztában vagyok vele, hogy a gyárnak nem érdeke és nem is célja, sohasem elromló autókat készíteni. Amíg ilyen "apróságok" , mint turbócső, LMM, stb.-ből próbálnak visszahozni egy kis pénzt, addig még nincs nagy baj.)
Piritu - 1.000.0002011-07-23 18:07:41 // 121978
Te már lecserélted fémcsőre a tiedben? :-)
Amúgy érdekes, de az előző gazdája a Spiderben is cserélt szívócsövet, ami ugye egy TS, túró nélkül. Ott vajon mitől mehetett szét?
Amúgy érdekes, de az előző gazdája a Spiderben is cserélt szívócsövet, ami ugye egy TS, túró nélkül. Ott vajon mitől mehetett szét?
GTPeti2011-07-23 17:55:07 // 121977
Ettől függetlenül lehet kísérletezni, mindenkinek a saját zsebére megy a játék.
Így van. Értelmes, gondolkodó emberek vagyunk és nem árt néha a saját fejünk után menni.
Így van. Értelmes, gondolkodó emberek vagyunk és nem árt néha a saját fejünk után menni.
Piritu - 1.000.0002011-07-23 17:51:34 // 121976
ezért volt ott volt a végén a :-DD
Piritu - 1.000.0002011-07-23 17:50:22 // 121975
Már válaszoltam, mert arról van tapasztalat. A variáltról nincs, vagy nagyságrendekkel kevesebb, vagy elméleti.
GTPeti2011-07-23 17:49:57 // 121974
Na, ezt úgysem hisszük el neked, hogy nem érted. :)
A gyár pár ojróért veszi azt a csövet, amiért tőled 120-at kérnek.
A gyár pár ojróért veszi azt a csövet, amiért tőled 120-at kérnek.
Piritu - 1.000.0002011-07-23 17:47:29 // 121973
"1 gumicső árából 3-4 fémcsövet legyártasz" - hmmm, akkor miért a gumi az olcsósága miatt alkalmazott anyag? :-DD
GTPeti2011-07-23 17:45:54 // 121972
Komolyan nem kötözködni akarok, de ha a gyár kitalált egy rendszert, minek rajta variálni?
Azért, mert ami gyárilag van vhogy megcsinálva/előírva, az nem biztos, hogy úgy a legjobb. A világ már csak ilyen. Ezt mondom mindig. Ezekszerint a véleményemmel nem vagyok egyedül. (...ami nem lep meg.)
Azért, mert ami gyárilag van vhogy megcsinálva/előírva, az nem biztos, hogy úgy a legjobb. A világ már csak ilyen. Ezt mondom mindig. Ezekszerint a véleményemmel nem vagyok egyedül. (...ami nem lep meg.)
Piritu - 1.000.0002011-07-23 17:44:45 // 121971
Jogos, a box volt pont az, ami bebizonyította, hogy a variálásnak negatív következményei vannak. Konkrétan több százezres turbócsere. Ha nem variálok (vagy tudom, hogy a téli rövidtávú használat nem tesz jót és télire kiszedem) még mindig a gyári túró van benne.
Az ATC más a tészta, az optimalizálás volt, nem a tuning volt a cél. Páran már azért csinálták, a 94-es kiadású OFF-om is 300ezerrel a háta mögött még mindig jó egészségnek örvend. Forgolódtam is pár álmatlan éjszakát előtte és bekockáztattam.
Az ATC más a tészta, az optimalizálás volt, nem a tuning volt a cél. Páran már azért csinálták, a 94-es kiadású OFF-om is 300ezerrel a háta mögött még mindig jó egészségnek örvend. Forgolódtam is pár álmatlan éjszakát előtte és bekockáztattam.
mreni2011-07-23 17:36:47 // 121970
nekem nem probléma,csak a gyártók nem mindig azért használják azt a bizonyos anyagot,mert jobb...
nem azzal van baj,hogy hányszor kell cserélni a gumicsövet,hanem azzal,hogy 1 gumicső árából 3-4 fémcsövet legyártasz
nem azzal van baj,hogy hányszor kell cserélni a gumicsövet,hanem azzal,hogy 1 gumicső árából 3-4 fémcsövet legyártasz
Poló2011-07-23 17:34:07 // 121969
A boxot is csak szükségmegoldásként tetted be a 156-ba? :)
Meg az ATC chiptuningot a 156 1,6 TS-be? :)
Amúgy ha nekem elszakadna, valószínűleg én is a gyárit venném bele, nem mondom miért, ismertek. Költségben még mindig olcsóbb lehet 2x kicserélni a gumit, mint egyszer megcsináltatni a fémet.
Meg az ATC chiptuningot a 156 1,6 TS-be? :)
Amúgy ha nekem elszakadna, valószínűleg én is a gyárit venném bele, nem mondom miért, ismertek. Költségben még mindig olcsóbb lehet 2x kicserélni a gumit, mint egyszer megcsináltatni a fémet.
Piritu - 1.000.0002011-07-23 17:33:51 // 121968
"a gyári a legjobb mindig minden körülmények között" - NEM!!
De arról van tapasztalat, sok-sok millió km-ről és sok-sok autóról. Ha ki tudom számítani, hogy mi lesz nem érhet meglepetés.
Ha bármit variálok, nem hiszem, hogy ki tudom számítani a lehetséges következményeket. Esetleg mikor és hol robbanok le...
Egy dejzel életében mondjuk egyszer kell cserélni ezt a csövet (jó legyen kettő, ha 400e felett is megy), kiszámítható, mint az EGR. Miért probléma az élettartama?
De arról van tapasztalat, sok-sok millió km-ről és sok-sok autóról. Ha ki tudom számítani, hogy mi lesz nem érhet meglepetés.
Ha bármit variálok, nem hiszem, hogy ki tudom számítani a lehetséges következményeket. Esetleg mikor és hol robbanok le...
Egy dejzel életében mondjuk egyszer kell cserélni ezt a csövet (jó legyen kettő, ha 400e felett is megy), kiszámítható, mint az EGR. Miért probléma az élettartama?
Piritu - 1.000.0002011-07-23 17:27:40 // 121967
"semmi baja nem lesz a rozsdamentes csőtől" - hány millió lefutott kormos Alfa teszt km támasztja ezt alá? :-DD
Komolyan nem kötözködni akarok, de ha a gyár kitalált egy rendszert, minek rajta variálni? (Szükségmegoldás az más, nálam is volt pár, de amint lehetett mindig mindent visszaállítottam az eredeti állapotba.)
A finomabb gázreakciót meg blabla szövegek tartom, mert mit jelenthet mondjuk egy 156 1,9mjet-nél? 0,001 mp-es javulás a százas sprinten? A a vákumrendszerrel megspékelt turbógeometria állítás reakcióideje és a turbó felpörgési ideje ennél nagyságrendekkel több. :-)
(Emlékeim szerint az Alpin rönyók nem az üzembiztosságáról és a hosszú motor élettartamáról volt híres.)
De mint mondtam, mindenki úgy kísérletezik a saját autójával, ahogy akar :-)
Komolyan nem kötözködni akarok, de ha a gyár kitalált egy rendszert, minek rajta variálni? (Szükségmegoldás az más, nálam is volt pár, de amint lehetett mindig mindent visszaállítottam az eredeti állapotba.)
A finomabb gázreakciót meg blabla szövegek tartom, mert mit jelenthet mondjuk egy 156 1,9mjet-nél? 0,001 mp-es javulás a százas sprinten? A a vákumrendszerrel megspékelt turbógeometria állítás reakcióideje és a turbó felpörgési ideje ennél nagyságrendekkel több. :-)
(Emlékeim szerint az Alpin rönyók nem az üzembiztosságáról és a hosszú motor élettartamáról volt híres.)
De mint mondtam, mindenki úgy kísérletezik a saját autójával, ahogy akar :-)
mreni2011-07-23 17:27:04 // 121966
nem nőhet meg a nyomás annyira hogy káros legyen a motornak...
gyárilag meg azért gumi,mert olcsóbb,és nem örök életű:)
tudom,a gyári a legjobb mindig minden körülmények között:):D
gyárilag meg azért gumi,mert olcsóbb,és nem örök életű:)
tudom,a gyári a legjobb mindig minden körülmények között:):D
Poló2011-07-23 17:16:34 // 121965
Ha megnőne a nyomás, akkor a turbón nyitna a szelep és a motort nem érné nagyobb nyomás. Ez a cső télleg csak költségcsökkentés miatt készül gumiból.
Régen a Tipo-Tempra 1,9 TD motorokon fémből volt. Gondolom akkor a 145-146-155 motorokon is.
Régen a Tipo-Tempra 1,9 TD motorokon fémből volt. Gondolom akkor a 145-146-155 motorokon is.
Piritu - 1.000.0002011-07-23 17:12:35 // 121964
pl. leragad a változó turbó és egy kissé megugrik a nyomás, vagy akármi. Valószínűleg aki megtervezte a rendszert végig gondolta helyettem a dolgot.
Az autósportban sehol sem az élettartam az első. Személy szerint szeretném az autóimat sokáig és üzembiztosan használni. Repedt szét nekem is az alsó cső, fel sem merült bennem, hogy ne a gyárit tegyem vissza. Az bírta 160 ezerig, ha amit betettem is csak eddig bírja, már többé nem kell vele foglalkozni.
Amúgy mindenki azt csinál az autójával, amit akar, személy szerint maradnék a gyári állapotnál. Azzal elmennek pár százezret...
Az autósportban sehol sem az élettartam az első. Személy szerint szeretném az autóimat sokáig és üzembiztosan használni. Repedt szét nekem is az alsó cső, fel sem merült bennem, hogy ne a gyárit tegyem vissza. Az bírta 160 ezerig, ha amit betettem is csak eddig bírja, már többé nem kell vele foglalkozni.
Amúgy mindenki azt csinál az autójával, amit akar, személy szerint maradnék a gyári állapotnál. Azzal elmennek pár százezret...
Bgabor2011-07-23 16:36:44 // 121963
A régi Alpin Turbo Renault-nál(meg még egy jó pár komoly autónál )gyárilag alu öntvény az összekötőcső a finomabb gázreakciók végett ,anyagspórolás végett van gumiból,semmi baja nem lesz a rozsdamentes csőtől .Szép munka .
fony722011-07-23 16:31:21 // 121962
Satu, nagykalapács! :-) És már össze is van húzva :-D
mreni2011-07-23 15:04:36 // 121961
én meg anno bementem egy hidraulika boltba,hogy rendeljen nekem valami qrva erős,hőálló csövet ami a turbo olajvisszafolyóhoz kell,meg is rendelte,csak annyira erősre sikerült,hogy bilincsel lehetetlen összehúzni:D
mreni2011-07-23 15:03:08 // 121960
én kicserélném az összes ilyen csövet,amit lehet fém csőre+szilikon összekötőkre és örök életű:)
fony722011-07-23 15:03:06 // 121959
Szabee! A tiéd elég szépen kivirágzott :-)
fony722011-07-23 15:02:12 // 121958
Ja meg persze a motor vibrációkat se hagyjuk figyelmen kívül!!!
Ezért érdemes a két végén gumicsővel összetoldani.
Ezért érdemes a két végén gumicsővel összetoldani.
fony722011-07-23 14:59:26 // 121957
Há nem vagyok én hüe! :-D
Na majd idővel megmutatja mit bír, oszt majd jól meglátjuk. Mindenesetre én reménykedek benne, hogy ilyen drága gumicsövekre nem kell többet költenem. Ilyen kiadások és meglepik nélkül elvagyok. Főleg ha valahol útközben történik.
A Lybrán pl -más téma- az ékszíj vezető- és feszítő görgőket egy csere alkalmával leszedtem, lemértem, megrajzoltam kicsit áttervezve és odaadtam egy esztergályosnak, hogy gyártsa le őket. Azóta csak csapágyakat vettem és cseréltem. Filléres cserék voltak ezek. Azóta is így megy a gép már az új tulajnál. Persze a "lükéje" szíjat már nem tudott hozzá esztergálni :-)
Szóval a gyári az gyári, de ha lehet mért ne könnyítsen a dolgán a parasztja?
Amúgy lehet ám, hogy a gumicső azért jobb a gyárnak, mert lehet vele kicsit korrigálni az összerakásnál fellépő pontatlanságokat, meg hát mivel idővel ez is elöregszik, néha lehessen rá venni valamit.
Persze nem szándékom senkivel vitázni ezen, nem vagyok autószakértő, ez egy hirtelen megoldás volt, szükségállapot! Vannak nálam sokkal hozzáértőbb szakik.
Ez esetben így oldottam meg, ez volt a legegyszerűbbnek tűnő megoldás.
Na majd idővel megmutatja mit bír, oszt majd jól meglátjuk. Mindenesetre én reménykedek benne, hogy ilyen drága gumicsövekre nem kell többet költenem. Ilyen kiadások és meglepik nélkül elvagyok. Főleg ha valahol útközben történik.
A Lybrán pl -más téma- az ékszíj vezető- és feszítő görgőket egy csere alkalmával leszedtem, lemértem, megrajzoltam kicsit áttervezve és odaadtam egy esztergályosnak, hogy gyártsa le őket. Azóta csak csapágyakat vettem és cseréltem. Filléres cserék voltak ezek. Azóta is így megy a gép már az új tulajnál. Persze a "lükéje" szíjat már nem tudott hozzá esztergálni :-)
Szóval a gyári az gyári, de ha lehet mért ne könnyítsen a dolgán a parasztja?
Amúgy lehet ám, hogy a gumicső azért jobb a gyárnak, mert lehet vele kicsit korrigálni az összerakásnál fellépő pontatlanságokat, meg hát mivel idővel ez is elöregszik, néha lehessen rá venni valamit.
Persze nem szándékom senkivel vitázni ezen, nem vagyok autószakértő, ez egy hirtelen megoldás volt, szükségállapot! Vannak nálam sokkal hozzáértőbb szakik.
Ez esetben így oldottam meg, ez volt a legegyszerűbbnek tűnő megoldás.
fony722011-07-23 14:44:12 // 121956
Na épp az előbb jutott eszembe, hogy a tuning boltok is alu csöveket árulnak - vagy egyéb fém-króm kombinációt.
GTPeti2011-07-23 13:41:26 // 121955
Grat hozzá ez egész jó lett!!!
(Én pár éve cseréltem le az alsó gumicsövet, prevenciós céllal. De a fém még jobb megoldás. Nem lenne hülye, ha vki legyártana belőle pár db-ot "polcra". Szétkapkodnák...)
(Én pár éve cseréltem le az alsó gumicsövet, prevenciós céllal. De a fém még jobb megoldás. Nem lenne hülye, ha vki legyártana belőle pár db-ot "polcra". Szétkapkodnák...)
mreni2011-07-23 13:29:39 // 121954
milyen gond lehet pl??
amúgy meg ha belegondolsz autósportban mindenhol fém csöveket használnak,részben azért hogy ne legyen tágulás...
meg amúgy is az elemek szilikon csővel vannak összekötve ugyebár.
amúgy meg ha belegondolsz autósportban mindenhol fém csöveket használnak,részben azért hogy ne legyen tágulás...
meg amúgy is az elemek szilikon csővel vannak összekötve ugyebár.
Szabeee2011-07-23 13:25:09 // 121953
fony722011-07-23 13:12:19 // 121952
Nem tudom mennyire fontos, hogy tudjon tágulni, de az eredeti alsó részét anyag híján kénytelen voltam meghagyni. Igy ha akar, tágulhat.
Állítólag valamelyik kocsiknál a karosszéria első elemeit is kihasználják ilyen célokra, az meg nem hiszem, hogy tágul. Autószerelő tanácsolta ezt a megoldást, majd megmutatja jó-e vagy nem. Bár a motorhoz vezető részek gondolom ott is gumiból vannak.
Nem tudom... Meglátom hogy viselkedik majd. Remélem nem lesz semmi bibi idővel e miatt.
Állítólag valamelyik kocsiknál a karosszéria első elemeit is kihasználják ilyen célokra, az meg nem hiszem, hogy tágul. Autószerelő tanácsolta ezt a megoldást, majd megmutatja jó-e vagy nem. Bár a motorhoz vezető részek gondolom ott is gumiból vannak.
Nem tudom... Meglátom hogy viselkedik majd. Remélem nem lesz semmi bibi idővel e miatt.
Piritu - 1.000.0002011-07-23 13:08:19 // 121951
Véletlenül se jutna eszembe fémcső a gumi helyett. A cső a rendszer méretezetten gyenge pontja, ha valami gond van ez enged, nem a szívócsősor vagy a turbó.
"Na ezt durrantsd szét wazzeg!!!" - Lehet számolni, hogy mi az olcsóbb...
"Na ezt durrantsd szét wazzeg!!!" - Lehet számolni, hogy mi az olcsóbb...
fony722011-07-23 13:01:49 // 121950
Na ezt durrantsd szét wazzeg!!! :-D
Ha az eredeti gumi (amit idővel az olajpára képes megcsócsálni) ilyen áron van, akkor szerintem ez jobban megérné még így rozsdamentesből is- persze azért jóval olcsóbban mint a gyári.
Sokkal szebb lenne hajlított csőből egy darabból, de sajna a koranyag elég kemény és nem túl jól alakítható, ezért berogyna a hajlítások helyén. Majd ha rászánom magam a fényesre, akkor esetleg megpróbálom kész hajlított elemekkel helyettesíteni a kanyargós részeket, úgy még jobban mutatna. Hát még ha a hegesztések is el lennének tüntetve... A másik plusz, hogy ha az autó már rég úton lesz az olvasztó kemence felé, ez a cső még mindig ugyanígy fog kinézni.
Amúgy egész az aljáig így akartam megcsinálni, csak a cső hossza nem adta ki az egészet. Ekkorát találtam ebben a méretben.
Ha az eredeti gumi (amit idővel az olajpára képes megcsócsálni) ilyen áron van, akkor szerintem ez jobban megérné még így rozsdamentesből is- persze azért jóval olcsóbban mint a gyári.
Sokkal szebb lenne hajlított csőből egy darabból, de sajna a koranyag elég kemény és nem túl jól alakítható, ezért berogyna a hajlítások helyén. Majd ha rászánom magam a fényesre, akkor esetleg megpróbálom kész hajlított elemekkel helyettesíteni a kanyargós részeket, úgy még jobban mutatna. Hát még ha a hegesztések is el lennének tüntetve... A másik plusz, hogy ha az autó már rég úton lesz az olvasztó kemence felé, ez a cső még mindig ugyanígy fog kinézni.
Amúgy egész az aljáig így akartam megcsinálni, csak a cső hossza nem adta ki az egészet. Ekkorát találtam ebben a méretben.
ystuc2011-07-23 13:01:20 // 121949
Szép munka, kérdés, hogy hosszú távon jó-e? Mert tudtommal ez egy úgynevezett lélegző cső, ami néha tágul, ezért is van gumiból. Én azért azt javaslom, hogy a gyári megoldást állítsd vissza majd, ha lesz rá lehetőséged! Persze az is lehet, hogy en vagyok túlzottan borúlátó, de a motor az a rész, amihez soha nem nyúlok, a gyári megoldásban bízok csak... :-)
Kócosw2011-07-23 11:11:20 // 121948
Zsiir!!sorozatgyärtäs nemlesz belöle? :)
ALFI1562011-07-23 10:44:10 // 121947
Qrva jó lett!Jobb mint az eredeti és örök élet!Szerintem cseréld le az alsót is.Sőőőt!Gyárthatsz töbet is mert szerintem lenne rá vevő.
linzenbold2011-07-23 10:43:39 // 121946
teljesen rendben van!!! Nincs ezzel semmi gond!!! Egy kis polír neki aztán kész is van!!! Egészen szép munka!!!
fony722011-07-23 09:01:14 // 121945
Na én meg tegnap előtt este leállítottam a gépet (1,9 MJet), tegnap reggel meg indításkor 2 henger csatttogott össze-vissza. Újra indítás, megint ugyanaz. Fölkiáltottam az égre (nem túl szépet). Nyitom a motorteret, kezdek vizslatni nem látok semmi különöset. Indítom, megint csak 2 henger, a motor majd kiugrott a helyéről. Meglépkedem a gázt, hátha csak olyanja van és észhez tér, de valami súgó hangot hallok. Na mondom ennek a fele se tréfa. Aztán észre vettem, hogy valami folt keletkezett az akksi tetején. Olaj!!! Hoppá, mondom ez meg mi a f...? A turbó gumi nyomó csöve nyílt meg kb. 3 cm hosszon persze alul, hogy véletlenül se lássam. Szép. Épp indultam volna valahova. Leszerelés, gyors ragasztás, óvatos közlekedés Max 1500 fordulatig, nehogy szétvágja. Boltban azt mondják nincs utángyártott, az eredeti 110.- euró. Hát egy lóf...t!!!
Hazabicegtem vele, oszt gyártottam egyet rozsdamentesből. Szerencsére találtam itthon egy majdem ugyanolyan átmérőjű darabot. majd egyszer, ha lesz hangulatom meg időm megcsinálom szép fényesből, ennek a felülete nem volt valami gyönyörű de végszükség esetén megteszi. Fő, hogy működik!
Hazabicegtem vele, oszt gyártottam egyet rozsdamentesből. Szerencsére találtam itthon egy majdem ugyanolyan átmérőjű darabot. majd egyszer, ha lesz hangulatom meg időm megcsinálom szép fényesből, ennek a felülete nem volt valami gyönyörű de végszükség esetén megteszi. Fő, hogy működik!
Liquid2011-07-23 00:51:03 // 121944
nemtom mivel illik, én 1x tisztítottam akkor féktisztítót adtam neki
Dévid2011-07-23 00:38:40 // 121943
A légtömegmérőm 10-15.000 km-t futott, ezek csak ennyit bírnának? 2000 felett szépen megindul, és utána húz rendesen. Hibás légtömegmérővel vettem, akkor nem is ment.
Dévid2011-07-23 00:35:00 // 121942
Persze most jut az ilyen az eszembe, nem egy hete, amikor szívócsövet cseréltem. :D Már akkor láttam, hogy picit koszos, de sietnem kellett, mert húztam szerelőhöz.
Mivel illik tisztítani amúgy?
Mivel illik tisztítani amúgy?
Poló2011-07-23 00:33:01 // 121941
Szerintem inkább légtömegmérő hibád van. Ha a pillangószeleped koszos, akkor csak ingadozik az alapjárat. Amúgy tisztítás után resetelni kell géppel.
Online tag
4
Vendég4
498
Fórum
Friss topicok
- Üzemanyagtöltő-állomások
- Giulia
- A Stellantis menedzsmen...
- Belül is érezzük jól ma...
- Virtuális Romeo
- 156