Blog >> lámpa

>> EgyébKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2012-06-18

A bal oldali féklámpám már eléggé zavart, ahogy kinézett és hogy nem világított rendesen, így ma (0618) egy autómosás után kicseréltem a búrákat gyárira. Belül maradtak az in.pro lámpák, csak a szélsőket cseréltem, amíg nem lesz megjavítva a hibás.

A képek korábban már szerepeltek a blogomban (kivéve a 3.), most csak összeraktam őket. Sokáig 3 csík piros szig.szalag jelentette a 'megoldást', de elég cikinek éreztem. :)

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2012-05-15

Ma újabb látogatást tettem a szerelőnél, mert meg lett emelve az index fényereje. És bár ma nem sütött a nap, tisztán látszik, hogy még mindig nem jó a fény, nem elég erős. Újabb próbálkozás kell, mert ez így nem biztonságos. Várakozás...

>> Tuning és extraGabesz // Alfa 156 1,6 TS Distinctive // 2012-05-01

A neten akadtam rá egy hirdetésre, miszerint 156hoz való hátsó lexus stílusú lámpát megvehetek 10.000Ftért. Igaz, hogy használt, megnéztem karcolás nincs rajta, csavarok megvannak, el is hoztam. Beszereltük kb 1 óra alatt :) nagyon jól néz ki, igaz a jobb oldali egyik csavar menete el van törve, de a nélkül is stabil.
Íme a végeredmény, nekem nagyon tetszik :)

>> Tuning és extrazalan // Alfa 156 SW 1.9 JTD 16V Distinctive // 2012-04-25

Nah tehát, végre kezd alakulni úgy, ahogy én szeretném :) Lefestettem feketére a lámpákat "GTA" stílusúra. Felesleges arról blogot írni, hogyan ugyanis ennél jobban nem tudnám leírni. Tehát ajánlom a linket annak aki ilyenre készül. Nem egy egyszerű művelet, de meg lehet csinálni :) Aztán ha már le voltak szedve a burák betettem minden Hong Kong-ból érkezett ízzókat :) Csak az smd ledes helyzetjelzőről készült kép, de elfoglalta helyét még 4xH1 és 2xH7 6000K 55w-s halogén is. Igaz, a felnik görgőzése ill festése hamarabb történt, de ebben a blogban kap helyet. A féknyergek is kaptam egy piros színt.

Nyári gumik: FIRESTONE FIREHAWK SZ90 215/45/r17
Közben elértük az óra szerinti 180,000 km-t

Nagy köszönet a mókuskodásokban eldiablo és Szabee cartársnak !!

>> Tuning és extraSanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2012-03-29

Véletlenül akadtam rá a hirdetésre amiben kínálták. És mit ad Isten síküveges volt... Lecsaptam rá, ma be is raktam őket. Egyenlőre tetszik. :)

>> AutóápolásKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2012-03-28

Kicseréltem az index izzókat, na nem azért mert kiégtek, hanem mert nagyon világosan villogtak. Ezekkel az izzókkal már biztos nem lesz ilyen probléma... Külsőleg ugyan nem annyira észrevehető, de azért jobban tetszik :))
Az utolsó képen a régi izzók kissé megviselten...

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2012-03-26

Ismét meglátogattam az autóvillamossági szerelőt...
Történt, hogy valamelyik nap majdnem belém jöttek hátulról. A tükörben néztem, hogy miközben készülődtem balra kanyarodni indexelve, mögöttem nagy sebességgel közeledett egy autó, és csak az utolsó pillanatban rántotta arrébb a kormányt. Elgondolkoztam, talán bedöglöttek a ledezett lámpáim és emiatt nem látszódott, hogy mire készülök? Megálltam, megnéztem. Nos, az a helyzet, hogy működnek. Csakhogy a nap ha belevilágít az indexbe, semmi nem látszik belőle. De szó szerint semmi. Úgyhogy ez még egy kis átalakításra vár, mert így nem használható. Mikor beszerelésre került, ez nem tűnt fel, lévén tél volt, kevesebbet sütött a nap, de most, hogy megnövekszik a napsütéses napok száma... Szóval ezt rendbe kell tenni. Tehát ma ki lettek szerelve a külső lámpák, a gyári ment a helyükre. Az első képen bal oldalon a gyári lámpa, jobb oldalon még a ledes, a helyzetjelző bekapcsolva. Itt nem annyira vészes a dolog, úgy gondolom, hogy napsütésben úgysem a helyzetjelzőt figyelik az emberek, de amúgy is erősebbnek látom kicsit a ledest. A második képen szintén bal oldalon a gyári lámpa, jobb oldalon a ledes. Elakadásjelző bekapcsolva, és bár az autó nem áll háttal a napnak, mégis nagyon szembetűnő a különbség. Jobb oldalon a ledes indexből szinte semmi nem látszik, ha belesüt a nap, még ennyi sem. Úgyhogy garanciális javításra visszaküldve...

>> EgyébKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2012-03-18

Kezdődött azzal, hogy kiégett egy helyzetjelző (bal első), ill. az egyik izzó a rendszámtábla világításból.. De a bal oldali féklámpám sem az igazi már, mert a búra belsejében letört az a műanyag henger (belül mitől..?!), amibe az izzó belemegy és attól lesz piros fénye, de ennek hiányában most szép rózsaszínes fehér fénye van.. állítólag ez már télen is így volt, csak én nem láttam.. A helyzetjelzőt cseréltük (0318), az volt otthon, a többi még várat magára. A hátsó lámpabúrát valószínűleg Tulihoz fogom elvinni ismét.

>> SzervizFairlane // Alfa 155 1.8 TS, 8V // 2012-01-23

Mostanában azt vettem észre, hogy egyre sz@rabbul világítanak a lámpáim. Sötétben, esőben szinte a korlátba kellett kapaszkodnom a nulláson, hogy ne tévedjek el rajta :)


Szétburitottam a lámpákat...
A kiszedés, szétszedés nem volt különösebben vészes, leszámítva, hogy alig lehet hozáférni a csavarokhoz... :S

A képeken láthatók a vetítőlencsék és a mögöttük levő foncsorozott parabolatükör, ugyanolyan jobb és bal oldalon is.
Az egy dolog, hogy a lencsén mindkét oldalt letelepszik idővel egy finom porréteg, de sajna a tükör is "bevakul", megég, elhomályosodik a tükröző mivolta...

Marki jóvoltából évek óta pakolgatok ide-oda egy doboznyi búra nélküli bontott lámpát, most szétkaptam azokat is.
Meg is örültem, amikor találtam bennük két olyan lencsét, amiben szép a tükör. Akkor már kevésbé, amikor kiderült, hogy az egyik angol autóból van, azaz fordított a vetítési képe :))

Muszáj volt hát jobban szétkapni és összeházasítani a régiekkel. Persze a rohadékok szegecselve voltak.

Balkormányos és jobbkormányos lámpa közt a különbség szerencsére csupán a terelő vagy takaró lemezen levő hullám.
A lencse és a tükör ugyanaz mindkettőn.

Összelegóztam, elnyaltam szépen a búrát is, kicseréltem az egyik magasságállító motort, meg egy elnyalt fejű beállítócsavart, majd kipróbáltam egy halogénnal. Mintha jobban világítana :) Xenonnal fotonágyú?


Végül a halogén maradt benne kíváncsiságból. Ma mentem vele sötétben is, azt kell mondjam, hogy fényévekkel jobb lett, újra látok megérte a reszelést :)

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2012-01-13

Ma reggel jelenésem volt ismét az autóvillamossági szerelőnél. És igen, a hátsó lámpák bekerültek a helyükre. Nekem tetszik a változás. :-) Csináltam róla videót is a képek mellé, és bár nem adja vissza azt teljesen, ami élőben látható, azért aki kíváncsi rá, az megtekintheti ITT. Meg van egy másik is ITT.
Természetesen bárkinek lehet hasonló, a Fanat-X csapat tud segíteni, csak rám kell hivatkozni. :-)
Megoldódott az akkut leszívó probléma is, kiderült, hogy nem is közvetlenül a fejegység fogyaszt sokat álló helyzetben, hanem a fejtámlákba beépített monitorok. Szerencsére most már ez sem fog bosszantani, egy gonddal kevesebb. :-)