Blog >> vizsga

>> EseményHpeDave // Alfa 156 SportWagon // 2019-04-01

Ma sikeres vizsgát tett a gép. 2 év pipa.

>> EseményATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2018-08-23

Tegnap észrevettem, hogy majd egy hónapja lejárt a kétéves műszaki...gyorsan kaptam időpontot ma kilencre. Köszönet a gyors segítségért!
156ot el ne felejtsem októberben...

>> SzervizFater (Norbi) // Alfa 147 1.6 TS (120 Le) // 2017-08-07

Műszaki vizsga előtt elvittem az autót Székesfehérvárra, hogy gondosan nézzék át. Átnézték és kiderült komplett futóműcsere szükséges. Végül is 12 év után minden egyszer tönkremegy, főleg ha ilyen útjaink vannak Magyarországon. (Eddig csak 1-2 stabilizátorrúd volt cserélve más nem.) Egy hét alatt elkészült a mű és a műszaki vizsgán csont nélkül átment a szépség.

Azért is lett szép, mert a bemattult lámpa fel lett polírozva...

>> EgyébKazes☻ // Alfa 146 1.9 td, Bözsi // 2017-11-30

Műszaki ✓! :)

>> SzervizRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2017-11-02

6 éves lett az autó, eljött élete második műszaki vizsgája. Nem mondom, hogy nem izgultam, mert körbe vannak fóliázva az üvegek. A vizsgabiztos rá is kérdezett, hogy nincs-e fólia vagy utólagos xenon stb. Említettem neki, hogy fólia éppen akad... Na mondta is egyből, hogy akkor nézzük meg az autót, mert ha olyan, ott se hagyjam, törvény szerint ilyet nem lehet, meg olyat se lehet már csinálni, hogy lehúzott ablakkal fényképezni, mert azt is felhúzva kell, stb.
Körbenéztük az autót, nézte az üvegeket, húzogatta az ablakot fel-le, végül azt mondta, hogy 3 óra után majd megpróbálja, addigra már nem várhatóak ellenőrök sem, és majd akkor kiderül, hogy készíthető-e jó kép az autóról.
Végül csak egy telefont kaptam az ügyintéző nőtől, hogy kész az autó és mehetek érte. Ezek szerint meg lehetett oldani :)

>> EseményTtK // Alfa 159 SW 1750 TBi // 2017-09-13

Szép kerek számra fordult a kilométer-számláló..
Ebből az alkalomból le is vizsgázott az autó. Minden felkészítés nélkül..
A vizsgabiztos csak annyit mondott: hibátlan! Igaza volt. :)

>> EseményStef // Alfa 156 1.6 TS Progression // 2017-08-31

Nem tudom, ki hogy van vele, de eddig még mindig úgy vittem műszakira az autót, mintha csak a közértbe mentem volna vele. Teljesen hibátlan, bármikor kész a hatósági vizsgálatra. Mikor mondtam hogy majd vizsga után viszem 190-es szervizre (ami csak olaj/olajszűrő/légszűrő/pollenszűrő csere lesz) tiszta bolondnak néztek. Azt mondták az az általános, hogy előbb szerviz, és utána műszaki vizsga. Ezt mondjuk nem is értem... :)

>> SzervizLali75 // Alfa 156 1.8TS // 2017-08-24

Két éve birtoklom az autót, most jött el az ideje a műszaki vizsgának. Egy gumiharang kellett rá. Vizsgabiztos annyit fűzött hozzá,hogy nagyon egyben van.....km:180553

>> Eseménymesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2017-08-11

Pénteken (Odometer ~ 130 000 Km) elvittem az autót műszaki vizsgára. 30 perc alatt kész lett, de kb. 20 perc volt még a papírmunka...
Mióta bejelentették, hogy megszűnik a környezetvédelmi besorolást jelző matrica, rettegtem, vajon nekem is összekapirgálják-e majd csiszolóvászonnal, mint egyeseknél a rendszámot vagy sem? Nos, letörölték vegyszerrel, de kicsit szétkenték és ott maradt a nyoma is. Ráadásul a betűk fekete részéből is 'kiradíroztak' egy picit :(

Otthon neki láttam féktisztítóval, de az óriási melegben azonnal elpárolgott, ahogy elhúztam felette. A mindenre alkalmas csodaszer, a WD40 viszont nem hagyott cserben! :)

Képek a műszaki vizsga után, előtte - utána.

Friss műszaki pipa :-)
Előműszakiról hazaküldtek, hogy a fékbetét vékony. Mondjuk ezt tudtam, már meg volt az időpontom a szerelőhöz. Ehhez képest 224%-os fékhatást mértek. Rápróbáltam azért, hogy mondják meg, ha ezen kívül van valami, plusz reménykedtem, hogy hátha nem kell futni még egy kört. Kellett.

Apum szerelője vállalta, hogy kicseréli hamar a betéteket. Vigyem oda este, másnap intézi. Aztán ebből az lett, hogy még aznap este ki is cserélte elöl a betéteket és a saját autómmal jöttem haza. Örök hálám Neki, sok bonyodalomtól mentett meg.
Az autóm előző gazdijának Enká-nak hála volt egy gyári fékbetét készletem, kaptam az autóval, így alkatrészért sem kellett rohangálni. Még egy pár tárcsa várja majd a beépítést úgy 30-40e km múlva. Most nem volt még rá szükség.

Másnap a gyerekekkel a fedélzeten elmentünk vizsgázni. Természetesen így már rendben volt minden. Sétáltunk egyet, megnéztük az autós újságokat az ügyfélváróban, és már mehettünk is.