Tegnap kipróbáltam az autót Pécs felé a 6-oson. Még mindig parádés, amit a hegyi utakon tud. Ráadásul így hidegben, nem tapadó gumikkal lehet vele a határon autózni. Szépen csúszkál, kontrollálható. Nem olyan, mnit nyáron, hogy ha nagyobb sebességgel megy bele a kanyarba, az csak annyit jelent, hogy gyorsabban ér át rajta. Lehet jól gázpedállal kormányozni a hátulját.
Aztán egy előzés után azt vettem észre, hogy valami furcsa. Egy új piktogram jelent meg az óracsoport kijelzőjén, ahol az adaptív tempomat piktogramja szokott lenni. Két összetartó vonal. Ahogy a sáv széléhez közeledetem, elkezdett sípolni is. Mi a fene. Ez a sávelhagyás figyelmeztető. Ez most hogy jelent meg? Tudtommal nincs is ilyen a kocsiban :O
Nyomkodtam minden gombot, még csak tippem sem volt, hogy mivel lehet ezt kapcsolni. Talán a menüben a központi képernyőn? Áh, de akkor hogy kapcsolt csak így be magától menet közben? Lehet érzékeli a vadabb vezetést és bekapcsol jelzésképpen? Nem hiszem...
Már visszafelé jöttem Pécsről, mikor rájöttem végre, hogy a baloldali bajuszkapcsoló végén van a gombja. Biztos indexelés közben nyomtam be...
Utólag megnézve az árlistát, látom, hogy ez full alap minden Giuliában, nem a driver assistance extra csomag része (először azt hittem). Szerencsére ez még a kormányba nem nyúlkált bele. Most már ezt is tudom... Ha nagyon fáradok vezetés közben, akár még hasznos is lehet egyszer.
Ui: Ahogy mondtam is, ezzel az autóval nem lehet elbújni. Leparkoltam a Pécs plázánál, mondtam is öcsémnek, hogy figyeld meg, mire itt végzünk, a kocsi fent lesz fb-n. Még nagyban a film közepén jártam a moziban, már többen küldték is messengeren, hogy tényleg így lett :)