Utána belevetettem magam egy probléma megoldásába, ami talán már az autó újkora óta fennáll, de eddig együtt éltem vele. Ez pedig egy kis, idegesítő zörgés a kárpitból, amikor nem teljesen sima az út (vagy épp olyan fordulaton van a motor, ami egy bizonyos frekvencián rázza a kasznit). Már sokat morfondíroztam rajta, hogy neki kéne állni, törtem a fejem, hogy mi lenne a legjobb megoldás, de éppen csak annyira volt idegesítő (nem vagyok annyira audiofil, mint Warbi), hogy mindig rálegyintsek, hogy "majd legközelebb".
A zörgés forrása a vezető oldali ajtóban a tükörállító kis joystick tizedmilliméteres holtjátéka. Ennyit tud mozogni, de talán pont ezért képes idegesítő, rezgő, zizegő hanggal zörögni.

Az eredeti tervem az volt, hogy egy szivacsgyűrűt vagy korongot kéne ráhúzni a joystick aljára és az pont megfogja annyira, hogy ne adjon ilyen hangot. Mivel a célnak megfelelőt nem találtam hosszas Temu-s, Ali-s vagy Google-s kereséssel sem, egyszerűen besétáltam a Jysk-be és vettem padlóvédő bútoralátét filcet. Gondoltam, ezt majd ollóval korong alakúra vágom, beteszem a kar alá és kész.
Aztán, amikor nekiláttam, rájöttem, hogy (bár van kis mozgása) nem a joystick a hang forrása, hanem az egész, alu körkeretes résznek van egy tized mm-es mozgása a foglalatában és az koppan ide-oda fülsértően. Remek! Akkor ennek mi az ellenszere?
Először fekete cérnát próbáltam a foglalat és az alukeret közé tenni, de nem volt jó semmire. Utána próbáltam az előbb említett filcet betuszkolni a hézagba, de a hézag annyira keskeny volt, hogy nem sikerült. Aztán agyalás közben fogtam és a snitzer pengéjét óvatosan becsúsztattam a résbe. Az elég vékony volt ahhoz, hogy beférjen. Teljesen ki is ékelte azt, meg sem moccant a foglalatban a kerek rész.
Na jó, akkor ez lesz a megoldás. Lecsíptem egy részt a snitzer pengéjéből és szemöldökcsipesszel betömködtem a hézagba. Próbáltam rázni, de szépen kiékelődött.

Elvittem egy próbakörre is az autót, meg sem ciccent. Tökéletes megoldás, végre ez sem rontja a prémiumérzetet! Tudom, esztétikailag nem biztos, hogy tökéletes, de higgyétek el, ha nem szólok, hogy ott van valami, amit észre kell venni, soha senki nem is fogja :)