Blog >> 156

>> Szervizpinyti // Alfa 156 Sportwagon 1.9JTD // 2017-07-16

Pénteken belevágtunk, és rendbeszedtük az első futóművet. Szinte már a vásárlás óta hurcoltam a csomagtartóban a javításhoz szükséges alkatrészeket, de csak most érett meg bennem annyira a dolog, hogy a tettek mezejére lépjünk. Két kis hitvány gumidarab cseréje miatt kinek van kedve csak úgy "ad hoc" leengedni a bölcsőt? Ettől függetlenül abszolút megérte, hisz köszönhetően végre teljesen lógás és kopogásmentes lett a futómű. Aztán ha már úgyis ennyire szét lett borítva az autó, kicseréltük a jobb alsó lengőkart is. Ez utóbbin még nem lógott semmi, de a gömbfej szakadt porvédőjét elnézve inkább múltja volt már, mint jövője. Ha már végre bekerült a műhelybe az autó, s hogy pár hónap múlva ne kelljen emiatt újra szétszedni, kicseréltük a szintén pályafutása végén járó kormos rezoncsövet is. A végén egy laza futóműállítással zártuk a napot, mert a bölcső leszerelése miatt kicsit elmászott a kormányközép, de attól tartok, hogy ezt meg kell ismételjük, mert bár minden érték "zöld lett" a monitoron, érzésre viszont nem lett százas az egyenesfutás. De ez már csak gyerekjáték lesz...

>> SzervizRicoe156 // Alfa 156 1.6 TS 16V Progression // 2017-07-14

Gyári volt még benne, a kinyomócsapágynak már hangja volt, lamellákba bele volt már marva kicsit.
Valeo került bele.

Javítva volt még, illetve hibafeltárás:
-Légzsák kontakthiba
-Elakadásjelző. Nem jó az index relé amit múltkor raktak bele. Másikat kell bele szerezni.

Km: 181737

>> EseményNgynrbrt // Alfa 156 1.9 JTD Sportwagon // 2017-07-10

Eladtam. Egy év és ár nap után megváltam tőle. A hangya megindult, cserélni kellett 159-re, nem volt visszaút. Az autót magas áron hirdettem, de teljesen reálisnak tartottam, nem volt sürgős eladni, de így is elvitték, jól szálltam ki belőle, nagyon is jól, kerestem rajta! De nyilván nem ez számított. Sajnos mikor elvitték, nem voltam itthon, így nem búcsúztam el az első autómtól :((( Mielőtt elment volna, voltam olaszba, és hoztam egy 159-et, de ez már egy új történet..

9 hosszú év után, ma elvitték szeretett alfámat. Remélhetőleg jó helyre kerül és még látjuk egymást.

>> Egyébsanyalfa 156 // Alfa 156 sw 1.9jtd 16v // 2017-06-10

Múlthéten megjöttek a nyárigumik amiket rendeltem.Szombaton (2017.06.03) elmentem feltetetni és akkor vettük észre,hogy a bal hátsó teló megrogyott,szétrohadt a tányérja.
Így aztán befigyel két hátsó teleszkóp is.......Most végeztem a berakásával,most már tutti.
A 4 gumi:UNIROYAL Rainsport 3 205/55-16=68128Ft
2 teleszkóp AL-KO =41 000fT
Nőttek a kiadások ,de kitartok mert imádom a kicsikét!

>> EgyébNgynrbrt // Alfa 156 1.9 JTD Sportwagon // 2017-06-04

Az elmúlt kettő hónapban nem sok időm volt rá, de turbócsövet cseréltem, mert az kiszakadt, alul nem volt rozsdás, de le lett drótkorongozva, rozsdaátalakító, majd alvázvédőzve jó vastagon, örök élet. Új biztonsági övet is szereztem, mert a másik rojtos volt, idegesített. Rendeltem a felni közepébe alfás matricát, illetve bmw-s antennát, amint időm lesz, megy fel. Felnit is festem a következő hetekben, az ültetőrugó is rendelés előtt áll, a belső is kicsit változni fog, motortér kipucolás, rendbe rakás, amint időm engedi, megcsinálok mindent! A chip tuning is folyamatban, előtte szeretném kitakarítani a motort, a lerakódásokat kikaparni, illetve az egr-t lefalazni, de annak még utána kell járnom. Kapott teli polírt, nagyon kellett! Majdnem eladtam a héten, mert egy 2.4 159 SW nagyon megfogott, foglalkozós, de megérte volna, HA tényleg magyar papíros lett volna, illetve nem fújták volna telibe, mert hátul összetörték, bár ha faragnak az áron, lehet még megveszem. Ugyanakkor nagyon kellemes visszajelzéseket kaptam az enyémmel kapcsolatban, 1 nap alatt vevőt is találtam rá, olyan áron ami abszolút elfogadható, jól esett. Csináltam pár képet róla mostanság, azokat azért megmutatom.

 
>> Szervizsanyalfa 156 // Alfa 156 sw 1.9jtd 16v // 2017-05-27

Ma megcsináltam a vezérlés cserét,végre túl vagyok rajta most végeztem(22 óra 10).
Igaz azt írtam korábban szervízben csináltatom,de nem volt türelmem kivárni őket így aztán magam megoldottam.Nem az első vezérlésem volt bár Alfán előtte még sosem csináltam.Cserélve lett még a vízpumpa és a fagyálló is.

>> Egyébsanyalfa 156 // Alfa 156 sw 1.9jtd 16v // 2017-05-23

Ma rámérettem a klímára 500g-helyett csak 210g-volt benne-mondjuk ahhoz képest egész jól hűtött,most meg még jobban.
Előjött egy hiba is nem megy a klímahűtő ventilátor 1-es fokozata,biztos csak az ellenállás adta fel majd utánajárok......!
Időközben megtörtént az utánnajárás és valóban az előtét ellenállások voltak rosszak.Mindkettő!
A vizhőfoké és a klímáé is rossz,de mivel ilyet nem tudtam beszerezni így rövidre zártam mindkettőt most legalább kapcsol.

>> Szervizsanyalfa 156 // Alfa 156 sw 1.9jtd 16v // 2017-05-20

Megvétel utáni első szervíz:Motorolaj cseréje SELENIA WR 5w-40
olajszűrő:BOSCH
Levegőszűrö:HENGST
Vezérműszíj készlet:GATES
Vízpumpa:VALEO
Fagyálló:PARAFLU
A vezérlést nem én cserélem szervízben csinálják,hétfőn viszem (2017.05.22).
A hosszbordás szíj teljesen új úgyhogy az természetesen marad.
A szervízbe kérek egy diagot is mert magasabb fordulatszámon (3500-4100) kigyullad a motor kontrol lámpa a műszerfalon és a következő indításig ott is marad.
Ez egyébként csak terhelés közben jelentkezik üresben pörgetve nem.Fogalmam sincs mi lehet remélem nem valami komoly.
Km óra állása:184.750km
A kötelezőkön kívül kitakarítottam a folytószelepet - nagyon ráfért - meg az egr szelepet - az nem volt vészes.
Jövő héten megírom mit mondott a diag,de ha valakinek volt már valami hasonló akkor megirhatná.
FRISSÍTÉS:Ma vagyis 2017.05.22-én megvolt a diag.A hiba pedig: "Töltő levegő mennyiség nem éri el az előírt értéket" Azt mondták lehet turbónyomás szabályzó szelep - de az tök új - vagy valahol szökik a nyomás.Van valamilyen technológia amivel felfújják a rendszert és megmutatja hol szökik a nyomás vagy higul a vákum,de nem értek rá vele foglalkozni mert el vannak havazva.
Minden esetre itthon átnéztem az összes vákumcsövet és mindegyikre tettem műanyag bilincset szakadás nem volt.Azóta nem próbáltam majd kiderül,ha nem jön be akkor jöhet a felfujás.
FRISSÍTÉS:
Felfújás megtörtént az EGR szelep engedte el a nyomást. + A turbó megtellett kokszal nem működött rendesen a változó geometria szabályzó ez is okozott gondot,de most már minden oké! Nem kellett szétszednem szerencsére elég volt kimozgatnom végállástól végállásig.

>> SzervizPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2017-05-16

Ezt meg csak úgy kicseréltem, mert nem szeretem ha csíkoz és nem látok ki. Ez is gyári az Elaforgtól.