Mutasd

>> Esemény2012-04-19

Megérkezett ma a Hong-Kong-ból rendelt OBD kábelem. Időm most nem engedi, hogy próbálgassam, de amint oda jutok, befogok sázmolni róla.

 
>> Esemény2012-04-08

Párom ismét meglepett egy nyári szőnyeggarnitúrával :)

 
>> Esemény2012-04-03

Először bevoltam tojva, hogy nemfogom tudni hazahozni a padlót, de végülis sikerült :) Igaz mindkét első ülést előréb kelett húzni, így úgy hajtottam, mint egy hobbit, de végülis türhető volt.

 
>> Szerviz2012-03-31

Történt az az eset, hogy nem gyulladt a kocsi, csak ha gázt adtam neki :( Ez ugyebár igy nem maradhat, ezért elvittem szervizbe. Diagnosztika semmi hibát nem mutatott, igy meglett bontva a levegőcső és jött ám a meglepi. A pillangószelep egyadta dzsuva volt, ugyanigy a levegőcső belseje is, valamint az lmm. Minden rendesen kilett pucolva és egynelőre úgy tűnik minden okés...kop-kop-kop :)

>> Tuning és extra2012-02-03

Páratok már keresett meg az elmúlt időben érdeklődő üzenettel a gázrendszerem felől.
Nálunk a családban már 40 (!) éve folyamatossan van gázüzemű autó. Eddig egyikkel sem volt komolyabb gond ebből adódólag. Jelenleg az enyémben van szekvenciális gázrendszer, ugyanolyan, mint a csatolt sematikus fotón. Maga az üzem a következőképpen néz ki:
Gyujtáskor benzinüzemen gyullad a kocsi, majd egy bizonyos üzemhőfok (nálam kb 50-55fok) elérése után automatikusan vált gázüzemre. Teljesen különálló injektorjai vannak, amelyek a szívócsőbe porlasszák a gázt.
Nemtudom, én nem vettenm észre komolyabb telejesítmény veszteséget, szinte nulla. Talán a végsebességben van 5-10km/h eltérés, de ennyit belehet áldozni a költséghatékonyság oltárán :)
Maga a gáztartály telítettségéről egy, a középboxban elhelyzett kis méretű ledes egység ad visszajelzést (2. kép). Ugyanezen az egységen látni az épp akítv rendszert (benzin/gáz).
Nálam a gáz töltőnyílása szépen bevan építve a benzintöltő mellé, így annak fedele szépen letakraja, kívülről tehát csak a hátsó szélvédőre ragasztott gázt jelölő matrica árulkodik a rendszer meglétéről :)
Akinek van rá keretje és sokat hasnzálja a kocsit, annak gyorsan megtud térülni a beépítés!

>> Esemény2012-02-03

ELtelt 1 év azóta, hogy fotót készítettem a km állásomról, akkor mutatott 145.000-et. Jelenlegi km állás: 152.067. Ez "kereken" 7.067km egy év leforgása alatt. Látszik, hogy nem sokat használom, de ígysem pihen azért sokat a garázsban :) Leginkább ilyenkor télen van napi siznten használatban. Nem részletezem az elmúlt 1 év történéseit, inkább csak az üzemanyag mennyiségről teszek említést. Tehát most beszéljenek picit a számok:
1 év alatt megtett km: 7.067 km
1 év alatt elfogyasztott benzin: 76,99 liter
1 év alatt elfogyasztott gáz: 612,22 liter
Az átlag-átlag (tehát az elfogyasztott gáz mennyisége az elfogyasztott benzin mennyiségével, ami összesen 689,21 liter)... ...9,75 liter/100km
Nem a leg fényesebb fogyasztási adat, de nem nyugdíjas tempókrol van szó, meg zömében városban van használva, olykor fél órás, órás hangyatempó az országhatáron.
Lent látható két grafikon is, azthiszem azuk magukért beszélnek :)
Köszönöm Piri ezt az elmúlt 1 évet, szeretnék jövőre is egy hasonló blog formájában beszámolni a dolgokról, szóval vigyázz rám továbbra is és én igérem sok törődést fogsz kapni cserébe :)
km állás: 152.067

>> Esemény2012-01-23

Sikeresen átmentünk a műszakin, megkaptam az új szélvédőmatricám, ami ezt igazolja. Újabb 1 év biztosítás kipipálva
+ szélvédőbiztosítás
+ utasok biztosítása
költséget nem írok...ami tetszett, az a műszakiztató fickó megjegyzése, miszerint "ennek akocsinak még új illata van" :) magamban azért jót nevettem ezen. ugyanakkor jól is esett :)
km állás: 151.886

>> Autóápolás2011-12-26

Párom meglepett egy garnitúra gumiszőnyeggel a fa alatt :)))) Gyorsan be is raktam őket, ma pedig pici szabás után flottul illeszkedtek :)
Ahogy elnéztem a sima szőnyegeket, már tudtam is mit fogok kérni húsvétra :P :P :P

>> Szerviz2011-12-09

Tegnap végre sikerült közel 1 órás előkészítés után (túrás, csiszolás) leápolni a küszöb első részén lévő kb2x15 centis foltot, ahonnan levált a védőréteg és előtünt a csupasz fém :-/ csak akkor látszik, ha nagyon figyelik, de gondolom ez az idő múlásával elhalványul a kosz és a mosások által :)
nincs kizárva, hogy tavasszal komolyabban alámászok és rászánok pár napot, meg nyakcsavargatást :)

 
>> Esemény2011-11-17

hazahoztam, beteszem, jó lesz
...folyt. köv. tervek szerint tavasszal