Mutasd

>> Szerviz2011-05-20

Kilettek cserélve ma a tegnap megérkezett gyertyák. Elraktam a régiket emlékbe, hátha egyszer elő kell őket venni valami miatt...
Szervízdíj nem volt, mivel apum szerelő haverja cserélte, csak az üzemanyag fogyott azon az 5km-es távon :)
Az egész műveletet megkoronázandó, lemostam Pirit és fordultunk egy nagyot a városban :)
km állás: 146900

>> Szerviz2011-05-19

Megérkezett ma a megrendelt gyertyaszettem. Igaz 2 napot késett, de megvan. Mégcsak időpontot kell egyeztetnem a mesterrel és meg is ejtem a cserét. Remélhetőleg egy időre a szervíz erre vonatkozó része elfelejthető lesz!!!
Hosszadalmas kérdezősködés, blogolvasás és netezés után fény derült a titokra, miszerint a 105 lovas, 1.6TS mociba a következő NGK gyertyakombináció való:
BKUR6ETB és CR7EKC
Hozzáteszem az ugyanekkora lökettérfogatú, de 120 lovas mociba ezek NEM JÓ GYERTYÁK, abba a következőket kell beszerezni:
BKR6EKPA és PMR7A

>> Szerviz2011-05-16

Soha még egyik autómmal sem voltam kompresszió mérésen, így Pirinél meg is ejtettük. Gyanakodtam motorhibára és ezért esett erre a sor. Már rögtön startban beszakítottuk az egyik vékony gyertyát...idegeskedés, majd hosszas bütykölés után sikerült kihalászni a beszakadt szárat.
Végülis sikeresen megmértük a kompressziót. Meglepetésként ért, hogy mindegyik hengerben okés volt. Mivel egy idősebb mester végezte, így a műszer is régi, de ad grafikont :D célnak megfelel...
A felső piros vonal nem érvényes, mivel az nem sikerült, így az alsó az első henger.
Egy új gyertyaszett megrendelve, ha minden igaz napokon belül érkezik és meglehet ejteni a cserét is.

 
>> Szerviz2011-05-12

Jött egy mail a Fridcar-tol, hogy akcióssak náluk a légszűrők. Megnéztem, tetszet az ár és úgy gondoltam "miért ne?" :) Végül megrendeltem és a pesti cégünkön keresztül készhez is kaptam. - köszönet Linárt Tominak :)
Kicsit nehézkesen fértem oda, lekelett szednem a csövet, ami csatlakozik a légszűrőház fedelébe. Annyira nem volt még eltömődve a régi szűrő, de így most tuti tiszta :)

>> Szerviz2011-04-06

Nagynehezen kihalásztam ma a pollenfilter(jeim)et...ugyanis 2 van belőle egymás melett. Elég siralmas állapotban voltak, cigángyereken kívül szinte minden elképzelhető dolog volt benne...sajnálom, hogy nem volt nálam fényképezőgép :(
Cseredarab híjján kiporoltam őket, majd jó alaposan kiporszívóztam mindkettőt. Átmeneti megoldásként ez is megfelel...
Találtam fotókat a pollenfilter kiemeléséről (lentebb)

Lecsekkoltam a légkondit is...jelentem működik (kop-kop-kop), de lehet nem ártana elgurulni egy légkondi szervízbe, hogy leellenőrizzék a gáz mennyiségét és ha szükséges, utántölteni.

Befújkáltam WD-40-el az ajtók zsanérjait, meg a motortérben a motorháznyitó mezhanikát.

Átnéztem a kerékcsavarokat, nem lazultak-e meg a múlt hét óta, 60km után szerintem ha akartak volna, meglazultak volna, de NEM :)

>> Esemény2011-04-06

Végre valahára előkerültek a pincéből az ősszel gondosan megmosott és elspajzolt alufelnik :)
A cserét otthon végeztem el saját emelővel és izomerővel. Le is izzadtam rendesen, de az eredmény magáért beszél :)
Most az eddig téli álmot alvó alukerekek helyét elfoglalják a téli bakancsok...novemberig látni se akarom őket :)
Picit ugyan zajosabb lett a Piri, jobban hallani a 205-ös gumig morajlását, de szeretem ezt a hangot, erőt sugall és ez számomra így van rendjén :)

>> Autóápolás2011-03-30

Már az idejét sem tudom mikor lett Piri úgy teljes gondal lemosva. TÉl folyamán főleg a só leöblítésére irányult ez a mozzanat. Node most lett rá időm, előkerült a nagy szivacs, vödör, sampon, slag, kefe és minden mi szem szálynak ingere :)
Nálam egy alapos mosás az alábbi mozzanatokból ál, ilyen sorrendben:
- ablakok fel, ablaktörlők kibbillentve
- slaggal alapos öblítés, sárvédők bőséges vízzel való kiöblítése, alváz átöblítése
- váltás slagra csatolható kefére, ezzel minden lehető nagyobb koszt el lehet távolítani
- vödörben sampon feloldása vízzel, majd az így kapott bő habos lötyivel alaposan átdörgölöm a kocsi minden porcikáját
- ismételten alapos öblítés, minden egyes vegyszermaradványnak el kell tünnie!!!
- szarvasbőrös szárazra törlés, ügyelve az ajtök által eltakart felületekre is
És így születik kívülről újjá egy 10 éves 147-es :)

>> Autóápolás2011-03-29

Mai napon végre rászántam magam, hogy kezelésbe vegyem a belteret. Piri sajnos emlékeim szerint október óta nem látott porszívót, szóval szinte már kaotikus volt a belső helyzet. Kikerültek a gumiszőnyegek is. Műszerfalat portörlővel tisztítottam, majd következet az alapos porszívózás. Beletelt vagy 1,5 órámba, de az eredmény magáért beszélt. Határozottan kellemesebb légkör alalkult ki odabent :) A textil szőnyegek a mosógépben landoltak, 60 fokon kiletek mosva, most szinte újnak hatnak :) Ragasztottam a hátsó szőnyegek aljára tépőzás darabokat (kampós felületet), ami helyén tartja majd őket, nem fognak elcsúszkálni.
Maradt még időm, így kimostam az ajtók kívülről nem látható felületeit és a gumitömítéseket...holnap jön a fürcsi :P

>> Egyéb2011-03-16

Ahogy az időt elnézem vége lett a télnek :))))))
Szkeptikus voltam Pirit illetően, hogy hogy viseli majd a telet, de megkell mondjam tökéletesen meg voltam elégedve a teljesítményével! Napi használatban volt, szóval keveset pihentünk a garázsban... Féletem az ültetés miatti fennakadásoktól, de nem volt ilyen. Téligumit használtam, kicsit néha csúszkáltunk, de semmi extra. A decemberi termosztátcsere aranyat ért, szuperul fűtött, nem fáztam sosem benne :) Harciasan és kitartóan viselte a koszosságot, latyakot, hóvihart, mindent, le a kalappal előtte!!!
A tél utáni első mosáskor igaz felfedeztem pár kisebb sérülést a küszöbön, de ha minden jól megy ősszel lekezelem majd...
Pár fotó a téli időszakból :) brrrrr

 
>> Esemény2011-02-24

Ma végre megkaptam az új, chip-es forgalmim