Blog >> izzó

>> EgyébAbarai // Alfa 156 2.0 JTS Selespeed // 2012-11-26

Ma délután felmarkoltam az Albánál a Night Breakereket. A költség nemcsak ezt fedi, hanem az összes izzót, amit az elmúlt néhány napban vettem.

>> SzervizKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2012-11-23

Sajna nem sokáig bírták a jó kis emelt fényű izzók, a balos elszált, így most sima unix-os izzót vettem, ennek is elég jó fénye van remélem ezek tovább fogják bírni.
Párba cseréltem.

>> EgyébAbarai // Alfa 156 2.0 JTS Selespeed // 2012-11-18

Napok óta kiégett helyzetjelzővel mászkálok. Nem az a baj, hogy nincs pótizzóm, az maradt a múltkori bevásárlásból. Az se, hogy lusta vagyok kicserélni, háromszor is nekimentem. Először pusztakézzel, mert keménynek hittem magam, mint Tarzan talpa. Nem nyert, a foglalat simán kijött a helyéről, de az izzó belegyógyult. Másodszorra elővettem a benga kombináltfogót (kisebb nem volt kéznél), próbáltam vele mozgatni az izzót, de nem mertem nagyon megszorítani, nehogy eltörjem. Ma volt a harmadik menet. Kerítettem kisebb fogót, és szétkaptam, mint Ivánt a gránát. Mármint az izzót. Elsőre összetörtem az üvegét, aztán kitéptem a belsejét, de a fém része még mindig a foglalatban van. Összehajtogatni sikerült, de kicibálni nem. Holnap, ha világos lesz, jön a negyedik menet...

Az Alfa meg csak röhög rajtam: ma estére kiégett a jobbos tompított is. H7 ráadásul nincs is itthon, szóval a holnapi pankráció előtt még azt is keríteni kell.

>> Tuning és extraPityukoma // Alfa 159 1.9 JTDm 16V SW // 2012-11-03

Ma kicseréltem a régi ledes helyzetjelző "izzókat" egy erősebb fényerejűre. A cserekor megint tanultam valamit: ezek az izzók polaritás függőek. Beszenvedtem a helyére az újat, majd próba és nem világít. Kiszed, majd egy próba foglalattal a régi akkumon sem világított. Még jó hogy 4db-ot rendeltem belőle -gondoltam. A következőt már beszerelés előtt teszteltem az oké volt. Beraktam a helyére és ez sem világított. Ekkor jöttem rá hogy csak meg kell fordítanom a foglalatban. Kipróbáltam az előzőleg rossznak hittet is, és az is jó csak -most már tudom- polaritás függő. A műszerfal hibát most sem jelez. Míg az előzőnél egy ellenállással oldották meg a CANBUS free problémát, itt már a 38db led áramfelvétele elegendő ahhoz hogy ne jelezzen hibát. Az első 3képen a régi a 4+5-ös képen az új szerzeményem. A 6-9 képeken az új "izzó" fényereje látszik.
Innen:rendeltem
Köszönöm a linket:Tibcsi166-nak :-)
Próbáltam úgy fotózni hogy látható legyen a különbség. Talán a 3. és a 6.-on látható a legjobban.

>> AutóápolásNGC // Alfa 156 2.0TS 16V Ricco Rich/Distinctive // 2012-06-16

Tegnap előtt észrevettem, hogy a klímakonzol bal szélső tekerője nem világít. Ma szétszedtem, és mivel tudtam, hogy nem nagyon lehet kapni ilyen foglalatos izzót, így beforrasztottam egyet. Valószínű, hogy lesz még egy köröm az egésszel, mert ahogy néztem, nem olyan erősen világít, mint a többi. Ideiglenesen jó lesz, amíg nem találok hozzávaló izzót.
És, ha már a fél délelőttöt rászántam, úgy döntöttem, hogy a fél délutánt is rászánom, így lemostam, kitakarítottam és lewaxoltam.

>> SzervizKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2012-05-19

Két hete kiégett a jobbos, a héten pedig a balos tompítottam is. Ma kicseréltem őket, remélem tényleg olyan jól világítanak majd mint ahogy mondják...

>> Tuning és extraPityukoma // Alfa 159 1.9 JTDm 16V SW // 2012-05-17

Ma felragasztottam az Alfacity matricát a hátsó üvegre -köszönöm Halesz- és kicseréltem a csomagtartó világítás szofita izzóit a neten rendelt magasfényű Ledesre. Köszönet a linkért és a bíztatásért:Tibcsi166-nak. A ledek darabja 290Ft volt postaköltséggel együtt. Fényereje pedig többszöröse a szofitának, áramfelvétele viszont töredéke. Minden 59 gazdinak ajánlom, mert a praktikumon kívül védi a mikrokapcsolót ami működteti a raktér világítást. Sajnos nagyon határra van méretezve, már nekem is tönkre ment és barkácsolás nélkül nem cserélhető csak a csomi zárral együtt horror pénzért.

>> SzervizKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2012-04-12

Bal első helyzetjelző izzót cseréltem ma, tegnap elszállt ez is.

>> AutóápolásKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2012-03-28

Kicseréltem az index izzókat, na nem azért mert kiégtek, hanem mert nagyon világosan villogtak. Ezekkel az izzókkal már biztos nem lesz ilyen probléma... Külsőleg ugyan nem annyira észrevehető, de azért jobban tetszik :))
Az utolsó képen a régi izzók kissé megviselten...