Blog >> fólia

>> Tuning és extraGabesz // Alfa 156 1,6 TS Distinctive // 2011-05-03

Mióta a 146 le volt fóliázva, nagyon hozzászoktam, h nem látnak be avatatlan szemek az autó hátuljába. Eljött az idő, hogy a 156is megkapja a magáét :)
Nagykállóban csináltattam, nagyon korrektek és profik voltak a srácok.
A 3 hátsó üveg lett volna 18.000Ft
De közben úgy gondoltam, h 70%os mehet az első 2re :) összesen 25.000Ftba került a művelet.

Átfordult a számláló egy szép kerek számra 5 hónaposan 5000 km! A héten több nagyobb projekt is elindul mégpedig: tetőfóliázás (fekete:-) és végre megérkeztek a 18-as gurigák is! A Ragazzon hátsó dob is úton van csupa öröm az élet.....Komáromig mindennek kész kell lennie!

>> Tuning és extraWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 1.9 JTD // 2011-03-03

A műszakira levakart fólia sürgős pótlásért kiáltott. Sokat meditáltam rajta, hogy mi legyen. Mindenképp világosabbat akartam, túl divatos a sötét fólia. Mondhatni kicsit elcsépelt. És már vannak kitűnő hővédelmű, kevéssé színezett fóliák, amik kevésbé tuningautós hatásúak, inkább elegánsak. No ilyesmire vágytam. Körbe leszedettem az összes sötét vackot, már pergett is eléggé, nomeg valószínű, hogy a hővédelme nincs is annyi, mint egy modernebb, akár világosabb fóliának.
Kicsit vacakoltam még, hogy beférjen e a szabályosba, vagy kicsit legyen sötétebb, de végül a homogén 70% mellett döntöttem Ennyi a fényáteresztés most körben, mindenhol. A kétszínűt nem szeretem, mégha esetenként hasznos is. Szerintem nem szép. Úgyhogy körbehúzattam egy nem olcsó (LLumar), ám 42%-os hővédelmű fóliával, ami elöl is megkapta a műbizonylatot. És olyan lett, mint gondoltam. Nem jampecos, csak finoman elegáns. És irtózat jó árnyalat, nagyon tetszik. Egy vagyonért...

>> Tuning és extraHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2010-05-16

Mióta megvan az autó, gondolkozom rajta, hogy ki kéne próbálni, hogyan nézne ki fekete tetővel. Hát így!

Amikor felkerült, úgy gondoltam, hogy csak a nyári nagy találkozókig (AlfaCity + Milano) marad így, aztán majd meglátom :)

A fóliáztatást a Kocsiszínnél csináltattam. Profi a cég, autók teljes fólizásával is foglalkoznak, és nagyon durván látványos fóliáik is vannak!

>> EgyébALFI156 // Alfa 159 2.4 JTDM // 2010-04-06

2010.04.06. A kocsiba 59.970km.van.Ma felkerült a fólia a kocsira.Zozofoliánál csináltattam.26.000-be került körbe plussz első szélvédőre a szokásos vastag csík.Azon gondolkozom,hogy az első lámpákat kavicsvédelem végett lefóliáztatom.Mert ha ne adj úristen kap egyet utánna többe kerülne.Na ezt még meglátjuk!

>> Tuning és extraKristyon // Alfa 146 1.4 (boxer) // 2010-03-21

Ma körbefóliázták az autót, nem túl sötét, inkább az UV védelem a lényeg...

>> EseményATE TR // Alfa 156 1.6 // 2009-09-26

Ismét kicseréltem az első üvegeket, mert tegnap megcsináltak 10.000 Ft helyszíni bírsággal. Be lettem fenyítve, hogy a forgalmi ott marad másnap náluk, ha nem teszek eleget. :-) Na mindegy. Így is már csúnya volt a fólia. Így legalább ki van szedve, hogy elvigyem újrafóliáztatni.

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-07-17

Elsötétült.. (0717) ..méghozzá LLumar ATR 35 CH SR HPR fóliával a B oszloptól hátra, ill. az első szélvédőn a felső csík is ebből készült. Maga a szélvédő pedig kapott egy 99,9%-os UV védő (UV CL SR HPR) fóliát teljes egészében. Természetesen a mai akcióról műbizonylat is készült. Viszont az első ajtók fóliázása egyelőre egy az egyben kimaradt a lassan soron következő műszaki vizsga miatt (mivel azokra nem adható műbizonylat). Azokat utána veszi kezelésbe Gál Csaba, de már az új műhelyben..

Az ár kicsit barátibb volt, mint "Thommy-éknál". Ott ugyanezért melóért, ugyanezekből az anyagokból a háromszorosát kellett volna kicsengetnem. Durva.. Köszi ystuc a tippet:)

..itt van gyorsan egy-két rossz minőségű telefonos kép egyelőre, kb. semmit nem látni rajta, de azért mégis:)
..de azért a második sorba csak felkerült pár normálisabb, fényképezős is:)

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2009-02-12

Végre felkerült az autóra a fólia. Jóárasítva, 30000 Ft-ért rakta fel nekem Gál Csabi, aki a Fanat-X csapat tagja. Mivel reklámozom őket több helyen, így egy kedvezményesebb áron fóliázta le az autót Llumar ATR 15 CH fóliával. Szerintem dögös lett. :-)

Ezen kívül ma felkerült az Alfa Amore rendszámkeret (thanx Halesz) is az autóra, valamint leszedtem a kocsi hátuljáról a típusjelzéseket is.

>> SzervizÁdi_3900 // Alfa 155 2.0 TS 8v // 2008-12-05

Esemény is lehetne egy műszaki vizsga, de mivel ez egy lassan 17 éves autó, sajna általában szervizként bejegyzendő...
Szóval a vizsga előtt hátsó fékeknél kellett fékerő-szabályozót szerelni, némi berohadást megszüntetni, kéziféket rendbe tenni.
Az ékszíjat cserélték, azt jeleztem előre, hogy furcsán zajong már. Mint kiderült, hiányzott már belőle, épp idejében jött a csere.
Volt olajcsere is szűrőkkel együtt, na nem a vizsga miatt, csak mostanra jött ki, egyben megvolt hát.
Mielőtt a vizsgaállomásra gurultak vele, még a GEORGE idejéből maradt piros rendszámtábla világítást is rendbe tették (újra gyári és szabályos fehér).
Vizsga így rendben volt, főleg, hogy lecsúszott némi kenőanyag is a sötétített ablakok miatt...
Összességében így végül baromi drága lett, az autó értékének kb. ötöde ráment, de ez ezzel jár. A fék baromi jó lett, és összességében most minden nagyon klappol. Már csak el kén elindulni vele valahová jó messzire...