SanyiJTD - főkép
>> Tuning és extraAlfa Giulia 2.2 MultiJet // 2021-10-27

Mikor valamelyik Alfacityn Ákos megmutatta, hogy milyen wartburg hangon szól a csomagtér ajtó előszőr sírtunk a nevetéstől, majd belegondolva inkább elszomorító.

Nagyon nem kéne ilyen hangot kiadnia, akkor tudtam ,ha lesz Giuliám, elsők között fogom ezt orvosolni, amit a gyár nem tudott kispórolt.

Lebontottam a kárpitot, 1tábla 50x50-es zajcsillapító lapot beleszabtam, kárpit vissza, készen vagyunk. 15perc munka, ég és föld a különbség, össze sem lehet hasonlítani. Nincs többé kongás, és wartburg hang.

A csoportban van aki megnézte, az övé nem ad ki ilyen hangot, az 2019-es évjárat, lehet rájöttek ,hogy eléggé színvonal alatti volt kongásgátló nélkül.

 
>> AutóápolásAlfa Giulia 2.2 MultiJet // 2021-10-24

Átpolíroztam.
Elképesztően szép ez a szín :)

Készült róla videó is.

Banyai's Garage post, video

 
>> Tuning és extraAlfa Giulia 2.2 MultiJet // 2021-10-23

Lefényeztem a féknyergeket, mert az előző tulaj ,hát, hogy is mondjam... Nem végzett túl jó munkát :D Kimaszkolta az Alfa feliratot, majd körülötte pirosra fújta... Szerintem így kell kb. kinézzen. 2K epoxy, GTV sárgametál bázis, 2K lakk.

 
>> EseményAlfa 159 Ti // 2021-10-21

Elkelt, bár árulva sem volt.
Már kétszer is kaptam vételi ajánlatot mástól, akkor nem szerettem volna eladni, elégedett voltam vele miután rendbe raktam az egészet. Tegnap egy barátom keresett meg vele, hogy megvenné. Elgondolkoztam, és engedtem a csábításnak egy éjszaka után. Drága feleségem Réku is támogatott a döntésben . Ma nála a kulcs, nálam pedig az utód! :)
Néhány kép búcsúzónak , utolsó pedig az utóddal :)

7hónapig birtokoltam és 15.000km-t tettem meg. Megjártam vele Romániát, Szlovéniát, OIaszországot , teljesen hibamentesen. :)

 
>> EgyébAlfa 159 Ti // 2021-10-16

Lekezeltem a bölcsőt ,mert még egész jó állapotú, ezt szeretném a lehető legjobban kinyújtani. Feldrótkorongoztam, RO55, 2K epoxy alapozó, Alkyton fekete festék, majd a végén 2 réteg rücsi. Gondoltam leírom blogban ,hogy ha egyszer eladó lesz, nehogy az legyen ,hogy a rozsdára -felületi egyébként- csak ráfújtam a rücsit, mert ápol, eltakar. :D
Csavarokat lemaszkoltam , hátha kell rá egyszer rakni kulcsot is :)
Ja, és beletoltam vagy fél liter üregvédőt is.

 
>> SzervizAlfa 159 Ti // 2021-07-15

Olaj, olajszűrő, légszűrő, gázolajszűrő, aktívszenes pollenszűrő cseréhez érkeztem.
Úgy volt, hogy még odébb van ,de 2nap alatt beletettem közel 2.000km-t az autóba, időszakossá vált, így megrendeltem az alkatrészeket, ma sort kerítettem a cseréjükre.
9900km-t tett meg olajcsere óta.

317.300km

>> SzervizAlfa Spider / GTV 2.0 TwinSpark // 2021-06-16

Olaj, olajszűrő kicserélve.

Stabilizátorok elöl kicserélve, és a kormány gömbfej is. Az axiálhoz nem tudom ,hogy tudnék bölcső bontás nélkül hozzáférni, szóval azt nem cseréltem ki (alkatrész megvan) valamikor kénytelen leszek megejteni.

161.900km
Kemény 2800 km-t volt az olajban.

 
>> AutóápolásAlfa 159 Ti // 2021-05-20

Mostanra eléggé kikeményedett a lakk, szóval lakk visszacsiszolás és jöhetett a polír.
Mivel 4napig állt így tudtam rajta dolgozni, kb. 14 munkaóra volt visszafényesíteni.
Végén Meguiars carnuba gold wax. Makita P6000C gép. Közben nem is fotóztam, mert csak pörgettem a gépet, mint a süket.

2 lökhárító még várat magára, túl sok idő ment rá. :)

>> SzervizAlfa 159 Ti // 2021-05-19

Egyik pillanatról a másikra észrevettem, hogy csetteg-csattog az autóm. Műhelyben meglestem, már alapból a szíjtárcsára gyanakodtam. Ez bebizonyosodott, pedig a szíjtárcsa jó állapotúnak tűnik, nincs repedezve, semmi jel nem mutat arra, hogy rossz lenne. (1. 2. Kép)

Rendeltem egy másikat, nem volt raktáron, és belecsúszott a hétvége is, biztos ami biztos addig letámasztottam, és GTV-ztem. 4napot állt, kerestünk rajta addig valami tenni valót -> következő bejegyzés.

Hétfőn megjött, bedobtam, hangtalan.
313.000 nél történt a csere.

 
>> SzervizAlfa 159 Ti // 2021-05-03

A közeli szélvédősökre nem bíztam a kocsim miután a 147esünkön az új szélvédőt eltörték, amivel nem lenne gond, megesik, csak nagyon béna kifogásokkal hárítottak, iszonyat amatőrnek hatott... (25év tapasztalattal...)

Egy telefonszámot másik szélvédőstől 2napig vártam, majd miután azóta is várom kicseréltük mi a lakatos cimborámmal nálam.
Neki minden szerszáma adott, a szélvédőt megrendeltem, ráérős tempóban 2óra, és bent van. Minden rendben ment, frankó lett.

Karosszériás tanuló koromban csináltam ilyet párszor, nem ma volt :D Mindent alaposan lemostam összerakás elött, illetve az ablaktörlő karokat le is fújtam.