Blog >> 146

>> Eseménytipoatti // Alfa 146 1.6 TS Ti style // 2014-11-29

Jó helyre került szerető és szerelő gazdihoz, fekvőrendőr-mentes vidékre.

>> AutóápolásWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 1.9 JTD // 2014-11-25

...ha van a közeledben 8 egyforma felni.

>> SzervizWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 1.9 JTD // 2014-11-16

A múlthéten feladta a hátsó fékem a harcot, belül vasra ment. Nem sokkal ezelőtt ugyan volt szabályozva az első tárcsa, de nem voltam elégedett az első fékkel sem, erős fékezésre meghullámosodott. Úgyhogy fékgenerál mellett döntöttem. A beépített alkatrészek:

- ATE tárcsafék elöl, Jurid fékbetéttel
- Textar tárcsa hátul, ATE fékbetéttel. ( Valójában az ATE átcsomagolt GALFER betét! )
- A hátsó féknyereg csúszkáit és porvédőit is cseréltük
- Fékfolyadék csere - Tutela Top

A legutóbbi kétes minőségű RH tárcsák után most remélem megint sikerült egy jó minőségű fékrendszert feltenni az autóra.

>> Szervizbencsicsb // Alfa 146 1.6 boxer // 2014-11-09

Időt kerítettünk a vezérműszíj cserének, és az összes többi szíj ki lett cserélve, volt amelyik még gyári volt...
És a hátsóhíd is ki lett cserélve tárcsafékesre így már teljes biztonságba szelhetjük az utakat..

>> Tuning és extratipoatti // Alfa 146 1.6 TS Ti style // 2014-11-07

Nem, nem, és nem tetszett a Mad Max-feeling ( öregszem... :S ) azóta, hogy elhoztam velük/rajtuk a verdát. Feketére szinterezett gyári ( igaz, nem a 146-é ) Speedline ide,- vagy oda.

Osziéktól jó áron megkapta a rá való toppanókat, a medmexszett pedig jó helyre, fényezőmester Atti barátomhoz kerül. Azjóleszazneki, na. :P ;)

A projekt bifórafter nézni valója a képeken.

>> Tuning és extrabencsicsb // Alfa 146 1.6 boxer // 2014-10-24

Új matricákat kapott a szépségem, a két küszöbre a cuore sportivo feliratot, a tetőre az alfa logót, két oldalára a kígyót, az index fölé a gv logót.

 
>> Tuning és extrabencsicsb // Alfa 146 1.6 boxer // 2014-09-21

Első lámpák és az indexek fekete fóliát kaptak.

>> SzervizWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 TD // 2014-09-16

Ajj borzalom....költeni kell a TD-re :-)
A minap minden átmenet nélkül elkezdett berágni a fék. Morgós, fém a fémen hangja lett.
Hát ja..vasig kopott a jobboldal. Érdekes, mert 10e km-el ezelőtt, mikor elhoztam az autót, még vaskos betétek kandikáltak ki ha benéztem a nyereg résein.
Most szétszedve érdekes és nem szép látvány tárult elénk. A féktárcsa vastagságra még hagyján, de mintha megette volna a rozsda. A fényes felület alatt rozsda vájta kráterek.
A betétek anyaga is borzasztóan nézett ki. A jobb oldalon még volt 4mm, de az is elporladt. Egyébként fénykorukban Jurid betétek voltak, ami jó jel az autó szerviz előéletére nézve. Az egyik betéten egy 3/07 jelzés látszik, ami vagy 2007 március, vagy 2003 július lehet.
Ki tudja a gumik 90%-os állapotban 2004-esek voltak, azokat is az idő ette meg, nem a használat.

Ez mindenképp egy újabb bizonyíték, hogy az autó "sztorija" talán tényleg igaz, és éveket állt a szerviz udvaron. Ennek köszönhetően anyagában rohadt el a tárcsa és porladtak szét a betétek.

Előre új QWP tárcsák és Remsa betétek kerülnek. A hátsó fék revíziója is lehet hogy időszerű lenne ezek fényében, majd kerítünk rá állás időt.

>> Tuning és extrabencsicsb // Alfa 146 1.6 boxer // 2014-08-24

A motorháztetőn található V alak immár olyan ezüst színben tündököl, mint a kocsin egy két apróság. A közepét egy nagy "kígyó" díszíti, amelyet külön köszönök Gáspár Tamásnak.

 
>> EseményWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 1.9 JTD // 2014-08-15

Hogy ne csak a szervízről szóljon a blog. Közben azért rendületlenül autózunk. Hol hangosabban, hol halkabban azért a kis 146 jtd megy, megy, teszi a dolgát, gyűjti a kilométereket.

És milyen jó az, amikor egy nyáresti színielőadást nézünk ami egy Olasz kis faluban játszódik sok-sok ismert "latin" slágerdallal mediterrán hangulattal...majd mikor vége, mindenki másnak vége, az emberek visszazökkennek, szétszélednek. Mi beülünk az öreg Alfába és hazáig úgy érezzük mintha folytatódna. A rövid hazaút mint egy harmadik felvonás. Ki tudja hogy csinálja és mitől van ez, de ilyenkor hálásan tudok rá visszanézni.