Hardy - főkép
>> Tuning és extraAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet // 2012-12-28

Vettem pár ledes szofitát, mert megtetszett, meg jobb a fénye.
Csomagtérbe, meg a napellenzőknél óriási a változás, úgy is mondhatom hogy fényévnyi. Főleg a csomagtartóba.
Elöl a belsőtér világításnál már nem akkora. Ennek az oka, hogy az izzónak lefelé, és felfelé is kéne világítania, mivel tükröződnie kéne a foglalat belső felső részén. De hát ugye ez vagy lefelé, vagy felfelé világít. Megoldás vagy egy ledpanel, vagy egy körbe ledes szofita lenne.
Hátul a beltérnél szintén óriási lenne a változás, viszont ott az ajtónyitás illetve a felkapcsoláskor valahogy megfordul a polaritás. Így vagy fel tudom kapcsolni, vagy ajtónyitásra működik csak. Ennek még utána járok, hátha át lehet kötni valahogy.

 
>> EseményAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet // 2012-12-15

Kaptam pár ajándékot innen:Alfa Romeo ajándékshop

 
>> SzervizAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet // 2012-12-14

Kicsit eresztett az olajcsövem az amelyik az olajhűtőhöz megy, ezért gondoltam kicserélem. Felhívtam Csörit nézze meg legyen szíves mennyibe kerülne. Még jó hogy vezettem, így ülve voltam. 36.000+Áfa. Gondoltam akkor ereszteni fog, aztán eszembe jutott hogy megkérdezem a hidraulika szervizeseket. 4000 forintért megcsinálták.

 
>> EgyébAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet // 2012-12-14

Kicsit kopott volt a felirat hátul így rendeltem egyet helyette. Illetve a bal oldaláról hiányzott a Design Giugiaro felirat. Nem tudtam miért nem vettek rá. Aztán mikor kifizettem megtudtam. Ennyi pénzért akár aranyból is lehetne :-)

 
>> Tuning és extraAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet // 2012-12-14

Lassan készülget, még a pajzs hiányzik mert az is egy kicsit kopott. Lejött róla a króm, ezért csak nem rakom vissza ehhez a szép lökhárítóhoz. Radar is működik csak még a kikapcsolását kell megoldanom.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet // 2012-12-07

Elkészült a Novitec toldat. Házasítva lett a lökhárítóval, már csak a fényezés van hátra. Mire meglesz remélem a pajzs is megérkezik, mert az is elég csúnya volt. Le jött róla a króm. Meg eléggé megszerettem a hátsó tolatóradart, így kapott előre is. Bár nem szabad csak rá hagyatkozni, de jó szolgálatot tesz, főleg ha olyan valaki vezeti az autót aki nem nagyon érzi az elejét, meg a végét, és néha van ilyen :-). Meg így sajnos nincsen elegendő hely az "A" típusú rendszám felhelyezésére, meg kell hogy adják az engedélyt a "B" típusúra. Remélem most már nem kekeckednek.
Még valami relé kell ami bizonyos idő után kikapcsolja az elejét, vagy a gyújtásra vagy a tolatólámpára kötöm rá. Szerintem ebbe ismét Szakember :-) segítségét kérem.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet // 2012-11-28

Kapott másik oldalirányjelzőt.

 
>> AutóápolásAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet // 2012-11-24

Ha már le van véve az első lökös gondoltam leápolom az Alfák gyenge pontját. Levettem az intercooler hűtőt, csiszolás, alapozás....ahogy kell! Meg még találtam pár üreget amit kifújtam.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet // 2012-11-19

Miután felkerült a küszöb, és az első toldat amit vásároltam itt hevert a polcon rá kellett vennem magam, hogy az is a helyére kerüljön. Sajnos elég összetett a folyamat, mert mivel, hogy finoman fogalmazzak, aki gyártotta a toldatot nem állt a helyzet magaslatán, és van még hova fejlődnie, le kell venni a lökhárítót is hozzá. Ez tartott vissza nagyon.
Aztán nekiálltam, és nem is veszélyes. 20 perc alatt leszedtem. Elvittem a toldattal együtt, egy tuning műhelybe ahol azt mondták megpróbálják kihozni belőle amit lehet. Sajnos eláll mindenhol, meg kicsit hiányos. Illetve a lököst is le akarom festetni, mert kicsit karcos az eleje, meg a motorháztető is javításra szorul, mert van rajta egy kis sérülés. Másikat szerettem volna ilyen színbe, de nincsen sehol.Ha elkészül a toldat, megy minden a fényezőhöz.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet // 2012-11-18

Végre rászántam magam, és felraktam a küszöböt amit András bácsitól vásároltam. Előtte még egy kicsit kezelésbe vette a műanyagos, aztán le lett fényezve. Azt hittem egyszerűbb lesz feltenni, mivel gyári. Hát nem volt az. A másikon a Novitec sokkal könnyebb volt. Ráadásul az végigérte a küszöböt. Ez miért nem nem tudom, de kíváncsi lennék a tervezőjének a gondolatmenetére. Mielőtt a helyére került volna ki lett fújva üregvédővel a belseje. Mármint nem a műanyag, hanem a fém belseje :-)