Blog >> futómű

>> SzervizATE TR // Alfa 156 1.6 // 2011-09-12

...még mindig nincs kész az Alfa. Most a PUG-gal járok, de azt is be kellett jelentenem az Alfa után a szerelőhöz. Minden sípol benne, aminek lehet. Kötelező szerviz lesz belőle. Mindegy is, mert ez egy Alfa fórum. :-)
Alfa eleje kész. ABS lámpa hibája megoldva. A bal első kábel már beteg volt. Elől benne vannak az Eibach gólyalábak. A felső lengőkarok perselyezve. Kézifékkötél cserés lett. A hátulja folyamatban. A toronymerevítőt el is felejtettem kérdezni. :-)

>> AutóápolásGT Ɨ|ѯ // Alfa Spider / GTV 2.0 T.Spark Lusso // 2010-05-19

Már csak az első távtartó maradt, de az is kész:-)

>> AutóápolásGT Ɨ|ѯ // Alfa Spider / GTV 2.0 T.Spark Lusso // 2010-04-28

Diósjenő, Horváth Attila.Mindenkinek ajánlom.Precíz és garanciális munka.
Így kell ezt csinálni:-)

>> AutóápolásGT Ɨ|ѯ // Alfa Spider / GTV 2.0 T.Spark Lusso // 2010-04-12

Még mindig, de lassan tip-top minden...

>> AutóápolásGT Ɨ|ѯ // Alfa Spider / GTV 2.0 T.Spark Lusso // 2009-10-23

Alakul a futómű, csere után más volt minden mozdulata a kisöregnek:-)

Majdnem kész már minden, de még nem.

Van itt ám minden, csak győzd csinálni....:-)

>> SzervizHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2011-08-12

A téli-nyári gumicsere után elmaradt a futóműbeállítás, így ezt most a nyaralás előtt bepótoltam. A beállítást az Autóház Budaörsnél végezték.

Jobbra húzott az autó, illetve múltkor belementem egy nagyobb kátyúba is, jó volt, hogy átnézték. Az adatokból látszik, hogy főleg a kerékösszetartáson kellett állítani, de most minden rendben van. Picit most is jobbra húz, de sokkal hosszabb idő után kezd el kitérni, mint előtte.

Cserélték a rendszámtábla világítás izzóit is, mert az egyik kiégett.

Köszönöm Horváth Lacinak a segítséget!

Készen lett. Barátkoznom kell az új kinézettel. Most olyan családiasabb hangulatot sugall, ültetve inkább volt sportos, sőt, nagyon sportos. Az úthibákat klasszisokkal szebben veszi, kanyarba is megmaradt a stabilitása. Úgy mondom, hogy ahol eddig a szr út miatt másodikban mertem hajtani, ott most simán szedi a lábát 4-ikben (városon belül). A nagy teszt estére várat magára, amikoris hazafelé meglátom hogyan viselkedik az agyonra kátyúsodott főúton...remélem sima utam lesz :)
km állás: 148880
2011.08.08. - sima volt az utazás, észrevhető a különbség :)

Ismét csomagot hozott a futár. Egy garnitúra hátsó gátlóvédő gumiharangot. Legutóbbi kerékcserekor felfigyeltem, hogy a mostaniak már szinte nincsenek is, szétvannak porladva, szóval a közelgő futómű felújítás során ez is korrigálva lesz. Nemszámítottam, hogy MONROE-kat kapok, engem is meglepett, amikor meghozta a futár-gyerek :) Rokon ezt nem említette a telefonban :) Holnap lesznek megrendelve az első lengőkarok és ha minden flottul megy, péntek estétől indul is a művelet. Jajj, csak minden rendben legyen...