Blog >> felni

>> Tuning és extraSeriff // Alfa 156 2.4 Mjet 20V // 2012-08-08

... a GTV nyári szettjét - ami amúgy sem a legelőnyösebb a kupénak - feltenném az SW-re. Nos, utólag mondom megérte kipróbálni, nekem kurv@'ra tetszik.

Több nehézség szólt közbe:
- olyan szintén húzta meg valaki a csavarokat, hogy A. beletört a gyári kerékkulcs a kezemben és B. a gumis is feladta, azóta nem ő a gumisom, mert a sarki gumis valami extra nyomású cuccal leszedte
- hiányzott egy központosító gyűrű
- a gumik (225/45) pont beleértek a felső lengőkarba --> 5mm-es pogácsát kellett szereznem
- 5x98-as lyukosztással bontóban, magánszemélyeknél (kereső hirdetés eredménytelensége alapján) nem létezik Magyarországon --> újat vettem.
- hosszabb csavarok kellettek.

Köszönöm Csongor barátomnak a segítséget, no meg a csavarokat :)

Ismétlem, ezúttal a hangulatfestő trágár szó nélkül: nekem nagyon tetszik. GTV-re vadászom majd valami szép 17/18"-os felnigarnitúrát, szerintem csak tavasszal, most beáll a garázsba pihenni amíg a kormossal nagy út előtt állunk, melyet remélem problémamentesen teljesít majd, vagy csak kevés gonddal :))

Volt még vezérlés csere kompletten mindennel, görgővel, vízpumpával, szűrők és egy finom kis 30plusz K listaárú termosztáttal. A gyári termosztát volt még benne. Most már szépen beáll az üzemhőmérsékletre. Most már bátrabban próbálgatom, hát... khmmm... izé, bátran mondhatom, hogy nincs szégyellni valója a GTV mellett, ami engem lepett meg a legjobban... Persze a stopper előtte szólna, de amit érzel, úgy is az számít. Vagy nem?

>> Tuning és extraSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2012-08-10

Búcsút mondtam az RTR felni garnitúrámnak, elköltözött pár házzal lejjebb egy Fabiara :)
Megjött az új jövevény! Nem épp tucat felni :D
Novitec N5 8x18-as méretben.

Úgy volt hirdetve,hogy 2jó,és 2kopott gumival, sajna itthon derült ki,hogy a jó guminak a belső felén van egy pukli :(
Beszéltem az eladóval ,eddig korrektül áll a dolgokhoz, beszáll egy kisebb összeggel másik gumikba. Remélem nem csak szavak!


Update:
Persze a kis gyökér fel sem veszi a telefont.
Rohadjon meg az ilyen szemétláda :)
Rajongói oldalon ilyet csinálni.
Na mind1.

Innen üzenem neked te kis buzi,hogy így is rohadtul megérte a felni!
Bazdmeg!

Amúgy felniket imádom, még gondolkozom ,hogy maradjon-e ezüst...

>> Tuning és extraSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2012-07-26

Azt sem tudom egyáltalán olvassa-e valaki soraimat, de azért írom ,hogy haladok...

A felniknek is nekiláttam. Nagyon gagyi volt a matt fekete, meg kicsinyítette is a felniket, így hát lefújtam őket. Színes felninek ezen az autón nincs helye, így magasfényű ezüst színt kapot, illetve a peremeket újra políroztam.

Holnap mennek gumishoz, a gumik amik rákerülnek 205/40R17 (mondtam ,hogy nem lesz ballon) :)

A képeken majd lehet látni a polír elötte-utána verziót, nagyon bemattultan vettem meg őket.
.
1kép : Így vettem meg a felniket
2kép : Ilyen lett (a két első pereme nincs, a két hátsó pereme újra van polírozva.)
3kép : Első pereme nincs újra polírozva, a hátsóé igen.

>> Tuning és extraSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2012-07-21

Csütörtökön kiesztergáltattam az agyat 57mmről 58,1mm-re.

Tökéletesen felmegy már a helyére,viszont döbbenten tapasztaltam,hogy 50mm-es hosszú mozgókúpos csavarok fognak kelleni. Na puff :(

Az egyik felnit az előző tulaj nekiverte a padkának,így azt is leesztergáltattam, 1,3mm-t kellett venni rajta,hogy úgy-ahogy eltűnjön.

Vár rám egy kis polír,meg le kéne festeni valami normális színre,ez a matt fekete nagyon gagyi.

>> EgyébGábor79 // Alfa 159 1,9 SW, 150LE, Automata // 2012-07-07

Ezeket kell javítani

>> Tuning és extraZsunior // Alfa 164 2.0 TS Super // 2012-06-21

Elmaradtam a publikálással, szóval most jó sok írni valóm van! :))
Már egy ideje téma volt, de márciusban aktuálissá vált az új gurulók beszerzése a vasra. Andy és White Lady alapos kutatómunkáját követően meg is lett a kiválasztott, és Totti közreműködésével március végén fel is kerültek! Szerintem bitang jól áll a gépen, köszönöm szépen mégeccer'! :))))

Téma volt továbbá egy új (vagyis a réginél egy lényegesen jobb állapotú) scudetto beszerzése is a vasra. Vmaast volt segítségemre, és mérhetetlen nagylelkűségének adva tanúbizonyságot megdobott egy hibátlan darabbal! Fel is kerültek, a vadonat új emblémával együtt! Grazie Mille! :)))

És el ne felejtsem, mert még mindig nincs vége. Plüsskárpit ülések nem kellenek valakinek?:)))
Lecserélésre kerülnek, a napokban szerzett bőr ülésekre! :)) A művelet szintén Tottinál zajlik majd, már előre is nagyon hálás vagyok! (Bőr, ülésfűtés, hmm... :)) )

Képek alul! :))

>> Tuning és extraATE TR // Alfa 156 1.6 // 2012-06-17

Lecseréltem ma a küllős felnit. Puklis a jobb első gumi és arra gondoltam, hogy emiatt van lassú tempónál egy kis "dübögés". Csere közben megnéztem a kerék csapágyak hangját is. Nem találtam semmi különöset.
Ezekkel a felnikkel is megmaradt a hang.
De így, hogy ezt leírtam, lehet emiatt vettem meg az első fékeket, mert valószínű az adja a hangot...
Ezek a felnik télre lesznek felkészítve. A küllős felnin található gumik a pukli miatt kukásak. Erről átkerül majd a nyári gumi. Utána ez megy a fényezőhöz és kapja a téli gumikat.
A küllős is fényezésre szorul ismét, mert a nyomorék autószerelő nem tudott rá vigyázni és a csavarok körül meg van sértve a fényezés...
A képeken jól néz ki az autó, de sok minden nem tetszik benne. Az ültetés a legnagyobb bajom. Ezt hamarosan meg is hirdetem, de csak a rúgókat. A felni karcos, a fényezés sérült. Ezek orvosolva lesznek, csak előtte a lakást építem.
A mai nap a méretek is le lettek véve a kipufogóhoz. Leömlőtől kap egy újat. Ne legyen hangos....szóval van munka vele...a fóliázós témát dobtam, mert amennyi összegért alá kellene dolgozni, annyiból inkább kap majd egy telifényt.

Rendszámtábla világítás kiégett. Hát ide vennem kell izzókat. :-)
Amit tervezek még az a plüss ülés visszakerülése ülésfűtéssel. A mostani bőr nagyon rossz állapotban van. Szerintem. Kell egy kis segítség neki. :-D

>> AutóápolásNiki // Alfa 147 1.6 T.Spark Progression; 120LE // 2012-05-10

Közel 2 órás alapos tisztítást követően jelenleg mind a négy felni csillog, ahogy kell. Alkalmazott eszköz+szer a két szép kezemen kívül: savmentes keréktisztító és hiperszuper Wheel Brush/felnitisztító kefe mindkettő az Autoglym-től. Csak ajánlani tudom.

>> Tuning és extrazalan // Alfa 156 SW 1.9 JTD 16V Distinctive // 2012-04-25

Nah tehát, végre kezd alakulni úgy, ahogy én szeretném :) Lefestettem feketére a lámpákat "GTA" stílusúra. Felesleges arról blogot írni, hogyan ugyanis ennél jobban nem tudnám leírni. Tehát ajánlom a linket annak aki ilyenre készül. Nem egy egyszerű művelet, de meg lehet csinálni :) Aztán ha már le voltak szedve a burák betettem minden Hong Kong-ból érkezett ízzókat :) Csak az smd ledes helyzetjelzőről készült kép, de elfoglalta helyét még 4xH1 és 2xH7 6000K 55w-s halogén is. Igaz, a felnik görgőzése ill festése hamarabb történt, de ebben a blogban kap helyet. A féknyergek is kaptam egy piros színt.

Nyári gumik: FIRESTONE FIREHAWK SZ90 215/45/r17
Közben elértük az óra szerinti 180,000 km-t

Nagy köszönet a mókuskodásokban eldiablo és Szabee cartársnak !!

>> Szervizbizi // Alfa 166 2.4 MJTD Distinctive // 2012-04-19

3 felni görgőzve lett, mindegyik centirozva, plusz kisebb ezmegaz.