Blog >> egr

>> SzervizKócosw // Alfa 156 2.4 JTD SW Black shark // 2012-04-22

Mint eddig mindig,az idei tavasz kezdeten is lebonyolitottam a kötelezö felnapos szervizt .
EGR es pillangoszelep tisztitäs, Legszürötisztitäs, kocsimosas. Mindig räcsodälkozok mennyivel egyenletesebben huz tiszta EGR szeleppel...
KM: 207200

 
>> Szervizbbb80 // Alfa 166 2,4 JTD // 2011-10-22

Akkor nekiálltunk a futómü javitásnak. 2 elsö lengökar lett elsö körben cserélve igy most az eleje nem nyikorog abszolut. EGR-t lefalaztuk miután meg lett tisztítva.
Hátulra az új kézifékkötelek meg lettek rendelve, mert a régi be volt rohadva. + 1 izzitógyertya cserés. Remélem bírja egy darabig. Bár 1 hónapon belül megy vissza a megrendelt alkatrészek beépítésére.

>> Szervizvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2011-10-04

Nagyszerviz: olajcsere, vezérműszíj,, vízpumpa, felső lengőkar szilent csere, hátsó kereszt merevítő csere, izzító gyertya csere, egr tisztítás.
Vére megszűnt a nyikorgás elől, és már nincs karácsonyfa a műszerfalon sem a kiégett lámpa, az izzítógyertya és az egr miatt.

>> SzervizKócosw // Alfa 156 2.4 JTD SW Black shark // 2011-01-04

Ma a hideg de napos idő örömére úgy döntöttem nem tétlenkedek és nekiugrok egykis szervíznek...
Az LMM-et féktisztítóval lekezeltem,hogy féktelenül áramolhasson át rajta a szükséges mennyiségű levegő.
Az EGR még nálam nemvolt kitisztítva,ahogy elnéztem az előző tulajnál sem.
Zsíroldó (gumikesztyűben!), víz ,és WD40 után vártam az eredményét a munkámnak...
Megdőbbentő az eredmény..nem gondoltam hogy ennyit ért ez a 2 órás munka...
A vas sokkal egyenletesebben húz,gyorsabb gázreakció...Megérte a munka...Sűrűbben csinálom majd.
Km: 187775

 
>> Szervizystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2010-07-23

Valami zörgött a motortérben. Múlt héten, mikor vizsgázott az autó, a vizsgáztató is szóvá tette, hogy nem tudja mi ez, de fura hangja van. Egy teljesen össze-vissza, néha megszólaló koppanás volt. Fel is hívtam Gerissimot, hogy meg kéne hallgatnia. Mire eljutottam hozzá, addigra megszűnt a hang. A biztonság kedvéért azért otthagytam az autót, hogy nézzék át, hátha találnak valamit. De semmit nem találtak és a hangot már én sem hallom. X-akta... Viszont ha már ott volt a kocsi, megkértem őket, hogy az EGR szelepet tisztítsák ki, mint kiderült rá is fért a dolog. Remélem ez a fura hang meg nem jelentkezik többet és nem kell aggódnom emiatt.

>> SzervizFerke // Alfa 156 1.9 JTD SW // 2010-01-25

Izzítógyertya csere...azért Giovanniék elmehetnek valahová...gondolták az izzítógyertya úgysem hal meg, mert Bosch? Igen komoly sebészi beavatkozást igényel a csere, főleg a nagynyomású szivattyú van útban, szóval hossszított 10-es vagy csőkulcs nélkül baromira felejtős a művelet....
Levezetésként:
Egr-szelep tisztítás
Pllangószelepház tisztítás
Gázolajszűrő csere

>> Szervizbiglaci // Alfa 156 Sportwagon 2.4 JTD // 2009-10-10

volt par teljesitmenyvesztesi problemam "kamionsor" elozese kozben, ami motorujrainditas utan eltunt, s minden ment szepen tovabb.. pe-Ti tanacsara viszont egr tisztitas melett dontottem, tegnap sikerult ra idot szakitani. ugyan well-done zsiroldom nem volt, de hat az eredmennyel igyis elegedett voltam. :) foleg beszereles utan. a motor kapott jopar loerot, kapasbol nem kell visszavaltanom 1800 as fordulatnal 12% os dombnak... :). joojel, most johet majd a kamionsor elozesi proba :D

 
>> Szervizpe-Ti // Alfa 156 SW 1,9 JTDm 16V Distinctive // 2009-03-21

Több Cartárs javaslatára, orvosolandó a hetek óta egyre gyakrabban jelentkező megtorpanást porrá szedtem az EGR-szelepet amit eddigi olajcserék alkalmával csak részlegesen sikerült kipucolni! A képek tanulsága szerint mérhetetlenül sok kormot sikerült kiganézni belőle.....a rugós tányér könnyen mozgott a tekercs végén levő pöcök viszont elég rapszódikusan funkcionált benyomva beragadt!
Sebaj van ellenszer mégpedig: "Well Done hideg zsíroldó" VIGYÁZAT HIHETETLENÜL AGRESSZÍV ANYAG, BŐRRE KERÜLVE MARÓ HATÁSÚ (sajna megtapasztaltam)!
Szinte fémtisztára sikerült kitakarítani vele az egész szelepet majd ezután egy alapos WD40-es kezelés következett aminek az lett az eredménye, hogy könnyedén mozog mind a tányér mind a tekercs "pöcke"! Remélem egy ideig elfelejthetem a moci eme részét!
Km óra állás: 114000.
Azóta megtett 200 km alatt nem jelentkezett a torpanás.....kopp-kopp......csak el ne kiabáljam!

>> SzervizFerke // Alfa 156 1.9 JTD SW // 2008-09-27

EGR és pillangószelep is kitisztítva.

>> Szervizpe-Ti // Alfa 156 SW 1,9 JTDm 16V Distinctive // 2008-05-01

Munkával ünnepeltem május elsejét: olajcsere (Selénia WRD 5W-40), összes szűrő csere, termosztát csere (végre 90 fokos a vizem!), EGR szelep takarítás (ocsmányul nézett ki). A vezérléshez is megvolt minden cucc de azt inkább rábíztam egy tapasztalt kollégára! Gyári vezérműszíj + görgők + vízpumpa cserélve! Km óra állás: 103000.